A tak to je..
Je informační věk, že ano? Tzn. informace hýbou světem a ten, kdo informace nemá, je pozadu anebo už mu dokonce ujel vlak..
Ale jak je to s vyděláváním peněz? Nás obyčejných lidí z ČR.. Schválně, kolik odpovědí znáš na otázku: "Jak vydělat peníze?"

Když jsem se ptal kolemjdoucích,  95% jich odpovědělo - v zaměstnání. Byla to i Tvá odpověď? Určitě je správná, ale.. ze současnou finanční krizí.. jak dlouho Ti to zaměstnání zůstane? Ano, někdo má dobré postavení či profesi a ten si řekne: "Já jsem v klidu." OK - ale jak dlouho? A když Tě potom "vykopnou" z toho zaměstnání, co pak? Nebo ti ten příjem nebude stačit a šéf(-ová) Ti nepřidá, protože to je mimo rozpočet firmy.. Co pak?

Každý plánuje mít rodinu (dříve či později) a bydlet ve svém, ať už v bytě nebo v rodinném domku. Na tom se spolu shodneme, že ano..? Dovol mi další otázku, která volně navazuje na tu první.. "Kde na ten rodinný život a bydlení vezmeš peníze?"
Z těch předchozích 95% lidí mi na tuto otázku odpovědělo v 98%: "Hypotékou.."

Jsem z toho zděšený, protože na mou další salvu otázek typu: "Jak dlouho to budeš splácet? Víš, kolik přeplatíš? A víš, že než to splatíš, tak ten byt či dům nebude Tvůj?", jen hrstka lidí mi něco dokázala odpovědět.. "Přeplatím asi jednou tolik, co jsem si půjčila", mi řekla ta paní, "a je to na 25let.."

Jsem v šoku! Pro Bůh! Vždyť já ani nevím, co se stane zítra? Za týden? Za rok? Ty to víš? (Pokud ano, pošli mi na Tebe kontakt, taky si nechám vyložit budoucnost.) Ne?! Tak jak můžeš vědět, že dokážeš splácet hypotéku třeba 15 a více let?
A to se ještě moc nebavíme o tom ostatním, co se točí kolem rodiny..

Vrať se teď k titulku tohoto blogu.. Je to pravda? Souhlasíš s tím, že?
Já už teď vím, že to je svatá pravda.
Přál bych si, mít ty informace o tom, jak se dají vydělat peníze, hned v 18 letech. Mít tak ty možnosti o zhodnocování mých peněz, jaké mám teď, před 8 lety.. Teď bych nebydlel v podnájmu a neměl auto na leasing.. Měl bych to za vlastní peníze. Jenže, ty informace a ty možnosti tu dávno byly - jen jsem o nich do října roku 2008 nevěděl.
Teď už vím a jsem za to moc rád. Díky, Petře!
A tak si jen říkám: "Aspoň, že tak.. Lepší je to vědět později, než-li vůbec."


A jak jsi na tom Ty? Pokud ty informace ještě nemáš.. Kdy je chceš mít, TY? Za týden? Za rok? Nebo raději ještě Dnes?

nicklas_73@atlas.cz

P.S.
I já ještě chodím do práce, ale k tomu už teď, dělám některé věci jinak..
Tak, abych pak nemusel stát ve frontě na hypotéku.. napsal/a: Nicklas_73 08:24 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář