Filmy, které mě potěšily | Filmy

Na úvod prozradím, že se ráda dívám na filmy. Nesnažím sesledovat všechny novinky a nejsem filmový kritik. Přesto bych ráda napsala pár slov o věcech, které mě v poslední době oslovily.

 

Snad už se nenajde člověk, který by neslyšel jména Markéta Irglová a Glen Hansard. Ano, jsou to ti, co dostali letos Oskara za píseň Falling Slowly z filmu Once. Píseň je nádherná, což o to. Film ještě lepší. Žádný vánoční slaďáček, žádná tuctovka, na kterou zapomenete hodinu po shlédnutí.
Tento film jenesmírně lidský, srozumitelný a blízký. Je natočen na obyčejnou kameru a působí na první pohled jako dokument, který vypráví příběh jedné lásky. Víc než lásky – touhy po lásce. Vytknout bych mu mohla jen některé delší a poněkud monotónní hudební sekvence, ale jo, patří tam. Pokud jste ho ještě neviděli, zkuste to, bude se vám líbit.

Recenze a diskuze: http://www.csfd.cz/film/223198-once/#

 

Kurz negativního myšlení. Název vypovídá o všem: hodně černá komedie nebo světlé drama, jak si přejete.

33letý Geirre je po autonehodě na vozíčku a navíc je impotentní. Jeho žena Ingvild je stále mladá a krásná. Jejich společný život pochopitelně za nic nestojí.  Žena se ve snaze zachránit manželství obrátí na terapeutickou skupinu. A tak se seznámíme s naprosto šílenou psycholožkou, která překypuje pozitivním myšlením a září přilepeným úsměvem. Učí postižené ututlávat své emoce. Kdo se může smířit s tím, že už v životě neudělá jediný krok? Komu nevadí, když je svýmblízkým na obtíž? Kdo se s tím kdy spokojí? Život se prostě změnil.Geirre to ví akdyž se skupina vydá k ním domů, psycholožka je vyhnána a parta pacientů si užije vskutku bláznivou noc. Veškerá zuřivost a nenávist ke svému osudu najde cestu ven a nastane očista...  Recenze a diskuze: http://www.csfd.cz/film/232435-kurz-negativniho-mysleni-kunsten-and-229-tenke-negativt/


Nejlepším kresleným filmem uplynulého roku je podle mě Ratatouille. Nic převratného, ale dobré pobavení. Roztomilé krysátko má gurmánské chutě a naučí se skvěle vařit. Chce se stát uznávaným kuchařem a jde za svým snem. Skvělá animace.

Recenze a diskuze: http://www.csfd.cz/film/150988-ratatouille/

O autorovi

  • Jméno Nohama_Nazemi
  • Bydliště Praha
  • ... hlava v oblacích
Můj profil