FOr my friend Jenny..

14.Červen 2010

Jak vyhrát válku s milenkou!!!(snaž se!)

Chce vám vzít vaši lásku. Milenky mají k dispozici silné zbraně, ale když budete šikovná, dokážete jim je vyrazit z ruky a stát se vítězkou v boji o partnera.

Přestaňte plakat s rukama v klíně a zabojujte o své štěstí. I kdyby proti vám stála dívka o deset let mladší a patnáct kilogramů štíhlejší, zdaleka nejste bezbranná. Ostatně... Vůbec to tak být nemusí – je to jen klišé, že muži utíkají zásadně do náruče mladších atraktivnějších žen. Možná byste se tváří v tvář sokyni divila, o jak ‚obyčejnou‘ ženu jde.

Abyste ve válce s milenkou (milenkami) zvítězila, musíte vědět, co hledá váš partner v jejím náručí. Teprve pak můžete stanovit účinnou obrannou strategii. Pochopitelně každá válka má svá specifika. Ale některé zbraně přece jen používá většina milenek. Tady jsou ty nejčastější:

Úplně jiná

Je to samozřejmě těžké, soupeřit s někým, kdo muže přitahuje prostřednictvím chemie, která už z vašeho vztahu dávno vyprchala. Podle sexuologů spadnou hormonální růžové brýle páru už po roce, nejpozději po dvou letech vztahu. To bylo v případě vašeho manželství před pěti lety... S přitažlivostí, která lomcuje vaším mužem a jeho milenkou, nic nenaděláte, všechno je pro ně nové a fáze objevová­ní opojná. Musíte začít u sebe.

Účinná obrana:
Proměň­te se. Tím nemůžete nic zkazit, i kdybyste jeho pozornost nezískala okamžitě. Přestaňte se držet myšlenky, že nikdy nechtěl, abyste byla nakrátko. Ignorujte jeho letité řeči o tom, že sukně nad kolena je neslušná. Ano...

Myslíme to přesně tak – provokujte ho svou náhlou vzhledovou nezávislostí. Je jen otázkou času, kdy mu začne vrtat v hlavě myšlenka, proč to všechno najednou. Neohlížejte se na nikoho jiného než výhradně na svá přání. To je přesně recept, který vám dodá vnitřní náboj síly atomovky.

Poslouchejte ho

Snažil se vám vyprávět, co mu provádí jeho děsný šéf, ale vy jste zrovna plánovala víkend u rodičů a odbyla jste ho. Dalo by se takových situací za poslední roky nebo měsíce ve vašem vztahu najít mnoho? Pak máte (byť se to asi špatně poslouchá) na současné situaci určitý podíl. Což jeho samozřejmě neomlouvá...

Podle floridského psychologa a manželského poradce M. Garyho Neumana podvádí své manželky (nebo dlouhodobé partnerky) kvůli sexu či atraktivnímu vzhledu jen menšina mužů. Profesor Neuman sledoval stovky mužů – zhruba polovina jich udržovala styky s milenkami a polovina byla věrná. „Jen osm procent podvádějící mužů uvádělo, že to bylo kvůli nespokojenosti v sexu s manželkou,“ zdůraznil Neumann a podotkl, že: „Plných 88 procent mužů tvrdilo, že milenka nevypadala lépe nebo neměla lepší postavu než manželka.“ Na prvním místě na otázku „Proč?“ uváděli emocionální nespokojenost ve vztahu a také emocionální propojení, které se vyvinulo mezi nimi a milenkou. Což je samotné dost překvapilo. „Nemysleli si, že spadnou do zakázaného vztahu kvůli tomu, že budou požadovat jisté uznání a obdiv.“

Účinná obrana:
Z vojenské terminologie by se dal nejlépe použít termín: nenápadné plížení za účelem přiblížení. To je totiž přesně to, co byste teď měla udělat. Když náhle zprudka změníte chování, bude to příliš nápadné. Postupně se však začněte více zajímat o partnetovy poci­ty, vhodně ho pochvalte...

Nedávno jsme o tom psali – pochvala překvapivě stále patří mezi nejpřitažlivější afrodisiaka. Získáte šanci, že partner přestane tohle všechno hledat u jiné ženy. Milenčina zbraň se tak přinejmenším hodně otupí. Udělejte všechno pro to, aby se milence nedalo večer špitat do ouška: „Ty jsi ta jediná, která mi rozumí.“

Výstroj do boje

Myslíte si, že by se milenka odvážila vynořit v přední linii o pozornost muže v plyšových bačkorách ve tvaru medvědí tlapy, vytahaném tričku a teplákách na aerobik? Nebo že má na noční košili namalovanou žirafku?

Účinná obrana: Dbejte na sebe. Nikdy není pozdě.

Nemám čas

Víte, co patří mezi největší lákadla atraktivních milenek? Muži nemají přehled o tom, co ty dámy dělají, když s nimi zrovna nejsou. Proto je také ověřeným faktem, že chlapi častěji žárlí na milenky než na ‚průhledné‘ manželky. Obraťte situaci na bojišti ve svůj prospěch.

Možná totiž má milenku, která sedí za všech okolností na telefonu a čeká, kdy nastane její chvíle. Mnohé to tak dělají a za chvíli jsou tím dost nudné. Staňte se vy tou nepolapitelnou bytostí, které se záhadně najednou není možné pokaždé dovolat a tráví čas (v představách partnera) bůhvíjak.

Účinná obrana:
V tomto ohledu není žádné plížení žádoucí. Zahajte přímý útok na mnoha liniích. Zapojte do života tolik koníčků, aktivit a přátel, kolik to jen bude možné. I kdyby to bylo jen dočasné, získáte nový vítr v plachtách. A pokud se partner přece jen rozhodne pro ni, bude se alespoň na novém začátku čeho chytit.

Tradice rozhodují

Ačkoliv se vám to možná nezdá, statistiky hovoří jednoznačně ve váš prospěch. Pouhá pětina mužů skutečně zpřetrhá rodinné nebo dlouhodobé vazby k původním partnerkám a dopustí, aby se jejich dosavadní (v mnohém pohodlný) život obrátil zcela naruby.

Vyčkávací tak­tika se určitě vyplatí. Je dost pravděpodobné, že to bude soupeřka, kdo dřív ztratí nervy a začne tlačit muže, který stojí mezi vámi dvěma, aby se hned rozhodl. A v tomto případě platí, že kdo víc tlačí, ten spíš prohraje.

Zároveň se snažte zachovat co nejširší škálu výhod, které doma v ‚záloze‘ partner oceňuje. Jestliže o něj stojíte, nepodceňujte ani takové zbraně, jakými jsou ‚nácvik oblíbených sexuálních praktik‘ nebo (z jiného soudku) proviant, kterým se vždycky trefíte do černého.

Účinná obrana: Zaplňte kalendář vícero akcemi, ze kterých se nevěrník bude hůř vylhávat a bude se jich muset účastnit. Tato operace zahrnuje například veškeré akce s dětmi, návštěvu veterináře s domácím mazlíčkem, bowling s jeho rodiči apod. Zkrátka udělejte všechno pro to, aby se z něj těžko mohl stát dezertér.

Vaše hlavní zbraň: Trpělivost

I ta nejkouzelnější milenka se jednou okouká, podotkl k tomu nedávno odborník na lidské vztahy z portálu můjvztah.cz Aleš Kalina. Podle něho období šance na delší a smysluplnější vztah začne vznikat až ve chvíli, kdy se pár dostane přes hormonální obluzení. „Toto období nastupuje po roce až dvou.

Hodně záleží na intenzitě styků. Pokud se dvojice vídá častěji, rychleji si zevšední. Naopak vzácnější setkání může období oblouzněné hormony prodloužit.“ V ten okamžik muži často zjišťují, že se jim vlastně kvůli milence původní domácí krb opouštět nechce...

Co se mine účinkem

Některé psychologické zbraně vykazují značnou poruchovost. Buď fungují jen dočasně, nebo vůbec, případně se dokonce mohou obrátit proti vám. Co tedy nezabírá?

>> Bombardovat milenku výhružnými nebo žalostnými esemeskami, telefonáty či e-maily.
>> Naléhat na muže, aby se rozhodl okamžitě.
>> Kontaktovat případného zákonného partnera milenky a snažit se s ním uzavřít spojenectví.
>> Citové vydírání, pláč, předstírání sebevraždy.

 

napsal/a: Nokia13 10:27 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář