Stout (svrchně kvašené pivo) | Druhy piv

Doporučená teplota podávání: 10-12°C

Stout
je silné svrchně kvašené pivo britského původu s výraznou chutí připáleného sladu, která je způsobena tím, že se k výrobě používá pražený ječmen. Stout by měl být plný, výrazný a suchý. Dále by se měl vyznačovat ovocností, svěžesti a hladkostí na patře. Obsah alkoholu u těchto piv bývá kolem 5%. Mezi nejznámější stouty patří irský Guiness, jako nejlepší český stout (a pro mne také zatím jediný známý) bych si dovolil označit pivo Kelt výráběné v pražském pivovaru Staropramen.

Dobrý den, a co říkáte na Primátor Pale Ale?

Přidej komentář

O autorovi

  • Jméno Pivoj
  • Bydliště neuvedeno
  • více na mém blogu ..račte vstoupit :)
Můj profil