Zaříkávači koně   06.Listopad 2007


Říká se, že kůň je stvoření s čistým srcem, které dokáže nabídnou člověku lásku.Pokud se podívate na videa a  obrázky od tzv. zaříkaváčich koní.Je tomu tak ale někteří lidé si mylsí, že jen cvičí koně a nutí.¨
 Pravda je však taková, že člověk musí koně zaujmout aby sním chtěl pracovat. Důležité je koně naučit co je a není zprávné.Však pokud koně zbije či mu nějak fyzicky ublížíte, kůň s Vámi přestane a odmítne spolupracovat. m¨Musíte být trpělíví, je to jen zvíře se srdcem jako vy, Vám teké nejdou hned všechny věci.
    Monty Roberts, vyrůstal u svého otce na ranči, kde svičili koně metodou "buď to uděláš nebo ti ublížim".Ovšem tohle se mu nijak nelíbilo.Časem začal pracovat s koňmi ale ne s metodou jeho otce.Byla to metoda založená na důvěře koně a člověka.
   Jaen-francoas Pigmon - francouzský zaříkavač koní trénuje své koně pro vyspoupení.Jeho koně, ho milují, protože jeho vztah mezi koňmi je založen na důvěře člověk mezi koněm.Jeho tréning zpočívá ve hrách s koňmi  či různých cviků.

Práce s koňmi je velice složitá, je důležité ukazat koni, že mu neublížíte, že vám může důvěřovat.Za každý jeho zprávný krok jej musíme pochválit a za každý jeho nesprávny krok ho nebyt...jen mu ukázat jak se to zprávně děla aby mohl být pochválen a kůň spokojen.
Nejlépe se trénuje s koněm, který už to zná.Jiný kůň uvidí,že něco dostal a byl pochválen.Věčina koní se bude snažit dělat vše co ostatní kůň aby byl pochválen a dostal pamlsku.

K trénování koně je důležité, aby jse ziskali ke koni důvěru a on k vám!

napsal/a: Princess6 09:30 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář