Femi tématika
23.Leden 2009,23:56

Pojem feminacistka zpopularizoval konzervativní americký talkmaster Rush Limbaugh. V angličtině je slovo nazi všeobecně používáno k označení osoby, která je netolerantní, dogmatická, má totalitní názory.

Jako feminacistky označoval Limbaugh ty feministky,které on osobně považoval za nejvíc nenávistné. Podle Limbaugha„feminacistka je žena, pro kterou je v životě nejdůležitější vidět,resp. dosáhnout, aby bylo co nejvíce interrupcí

Limbaugh používal ale výraz „feminacistka“ i v diskuzích ofeministických aktivitách, které nebyly v přímé souvislosti sinterrupcemi. Všeobecně používal tento výraz pro ženy, jejichž životnímstylem se stal radikální feminismusa které si vysloužily název „feminacistka“ svými extrémními názory aakcemi. Mezitím zdomácněl tento výraz mezi odpůrci feminismu jako pejorativní označení, které ukazuje paralelu mezi fašismem a feminismem, často se silnou variabilitou obsahu.

V diskuzích bývá pojem používán ve své rétorické podobě jako napadání „argumentum ad hominem“. Ve své ironické podobě označuje tento pojem radikální feministky jako zlostiplné, netolerantní a diskriminující každého, kdo není stejný jako ony samy.

 
vložil: Pure_blood
Permalink ¤


0 Komentáře: