05.Prosinec 2007, napsal R10_Lukyn_R10 v 18:25 ... Bill Goldberg
Datum narození:
27.12.1966 
Místo narození:
Tulsa, Oklahoma, USA

BillGoldberg se narodil v Tulse, ve státě Oklahoma. Je nejmladší zečtyřdětí Goldbergovy rodiny. Jeho bratr Mike žije v Miami, kde půjčujelodia opravuje letadla. Druhý bratr Steve, žije v San Diegu a jemajitelemrestaurace.Sestra Barbara je provdaná za atleta Larry Burnetta a rodičestále žijív Tulse, kde má jeho otec gynekologickou ordinaci. Již odvelmi útléhověku byl Goldberg značně talentovaný atlet. Na škole vTulse hrál - jakjinak- fotbal. Rodiče si přáli, aby studoval nauniversitě v Texasunebo v Oklahomě, ale Bill odjel do Georgie, kdenejen vystudovaluniversitu, ale také hrál fotbal. Roku1990byl draftován do Los Angeles Rams a později v letech 92-94nastupoval zaAtlanta Falcons. Život v tomto klubu nebyl ale nijakskvělý. Billbojoval neustále se zraněními, než ho úplně opustil. Takse stalo, že vjednom nočním klubu v Atlantě potkal Bill GoldbergDiamonda Dallase Pagea byl to právě DDP, kdo ho přivedl kprofesionálnímu wrestlingu..

Vcelém wrestlingovém světě není takové šílené, neporazitelné monstrum,jako je "The Annihilator" Bill Goldberg! Není divu,proč je Goldbergtaková příšera, protože právě on je od hlavy až k patěumělý výrobek,sestrojený Ericem Bischoffem a Hulkem Hoganem! Tenhlevýrobekodstartoval rovnou ve WCW a rovnou se, vedle nWo, stal maskotemceléfederace! Rovnou mířil k hlavním titulům a snad nebylo wrestlera,kterýby neokusil nebezpečný Spear a bolestivý Jackhammer! Goldberg bylsesoupeři vždy hotový do dvou minut a o to víc pak diváci jásali,kdyžvybuchli plameny a Goldberg, při své typické "sprše" vohňostrojích,vstoupil do arény! Jeho fanouškům moc nezáleželo nabarvitostiGoldbergovských zápasů, šlo jen o to, aby si do sebe Goldienechal takdvakrát kopnout, pak udělal nějaký pořádně nebezpečný chvat ajenzakončil Spearem a Jackhammerem!

Ale i stroje mají své feudy.Goldberg nejdříve začal nevinně. Jakoprvní oběť si vybral YujihoNagatu. Jejich zápasy vždy probíhalystejně. Nejdřív Goldberg udělal obasvé zakončovače a pak ještěproplesknul Yujiho manažera Sony Onoo.Golden Boy si jen užíval slabšísoupeře, ale brzy přišla změna. Goldbergse dostal do sváru s Ravenem acelou jeho Flock. Stejně jako u Nagaty,probíhaly jeho zápasy s členyotrhané skupiny pokaždé stejně. GoldiehoFinishery - pak přišli napomoc ostatní členové Flock - GoldiehoFinishery - počítání - konec. Atak to bylo pořád! Chvilku se Bill"páral" s takovými jako PerrySaturn, či Billy Kidman, ale jeho svárvyvrcholil v zápase s Ravenem oU.S. Title na WCW Nitro. Zápas byl sicerychlý, ale povedl se. Ukázalise v něm oba wrestleři, ale Goldberg, ipřes Ravenovu pomoc od Flock,nakonec zvítězil.

Tento zápas byldůležitým mezníkem Goldbergovy kariéry. Po něm šelrovnou nahoru a už seneohlížel. V krutém zápase se svým stvořitelemHoganem dokázal taktéžobhájit svou neporazitelnost a vyhrál svůj prvníWCW World Title! V tédobě dosáhl svého vrcholu. Nejen, že držel WCWU.S. i World Titlesoučasně, ale dokázal se vybičovat až na 173 výherku 0 proher!!! Aždlouho poté, poražen nekompromisním Nashem, se nachvilku stáhl. Divácise začali ptát - "How's next?!?", ale brzy sedočkali. Goldberg získalnejdříve Tag Team Titles, ale svého partneraBreta Harta posléze zničila navždy tak ukončil jeho hvězdnou karieru!Po tomto činu se Goldiepoučil a už nikdy neuzavřel stálý team. Nachvíli se dával dohromady srůznými muži, jmenujme třeba Sycho Sida, ale zůstal na své sólové dráze.

BillGoldberg si pak ještě znepřátelil Stinga, jehož většinou porážel,ale iSting se vryl do historie porážkou právě Billa Goldberga. Chvilkumělfeud i se Scottem Steinerem, jenž vyvrcholil na Fawl Brawl 2000velmikrvavým zápasem a Goldberg z něj přirozeně vyšel jako vítěz.Stejně všakGoldberg nezanevřel na svůj koníček - šikanu slabších.Neustále si bralna mušku Mid Cardery, či cruiserweighty a neustále jeporážel rychlostísvětla. Tento svůj zlozvyk zase vyrovnával pomáhánímlidí v nesnázích.Nejen, že přispíval na charitu (v soukromém životě),ale pomáhal, hlavněRicku Steinerovi, když ho napadla tlupa "nepřátel".

Po rozpaduWCW to vypadalo, že Goldbergovské éry je konec, aleAnnihilator sedrápkem uchytil v Japonsku, kde za své rychlovkydostával šestimístnésumy! Až pak zničehonic... Kolem King of the Ring2002 se začalo mluvit,že Goldberg je "Next" ve WWE! Diváci s napětímčekali, zda tajemnápostava na plakátu ke KOTR je opravdu Goldberg...nebyl. Ještě chvilku sv kuloárech šeptalo, že Goldberg míří do WWE,ale nic tomunenasvědčovalo.

Až po dlouhé době, začátkem roku 2003 vyšla naveřejnost senzačnízpráva - Goldberg vs. Stone Cold na WrestlemaniiX9!!! Všechno se zasesamo zhatilo, když WWE oficiálně oznámilo zápasStone Cold vs. Rock azničilo tak již dlouho očekávaný Main Event. 54097 diváků, kteří sezůčastnili WM, už ani nedoufalo, když tu, se zaseozvala ta staráznělka! Goldberg je zpět! Po měsících spekulací. Po dvouletech vexilu. Goldberg is Back!!! Tak zněl nový slogan WWE! Hned naněkolikapříštích RAW se zase pustil do své záliby a drtil takové, jako3 MinuteWarning, Lance Storm, či Christian ve Steel Cage. Mezi tím sidovolilříct pár zápasníkům "You are next!" a tak na Backlashi 2003porazilRocka a na Bad Blood Chrise Jericha. Zápasy se silnějšímiprotivníky sedocela zdařily a poslední dva jmenované, stály opravdu zato. Teď užnám jen zbývá pohlédnout na tuhle obludu a zeptat se - "Who'snext?!?"
 
Komentáře (0):