Rehnaaatka

já? a to další
 

Návod na to jak se stát EMO

Pokud chceš být in, měl bys bejt emo! Proč? Protože emo teď děsněmoc frčí a kdo není emo, jakoby nebyl! Vážně, móda pseudo punkerů čipsedudo hiphoperů je už dávno mimo, zapomeň na styly jako je punk nebohiphop a buď emo. Jen tak tak budeš skutečně in.

Co je to emo styl?
Ty […]

Pokud chceš být in, měl bys bejt emo! Proč? Protože emo teď děsněmoc frčí a kdo není emo, jakoby nebyl! Vážně, móda pseudo punkerů čipsedudo hiphoperů je už dávno mimo, zapomeň na styly jako je punk nebohiphop a buď emo. Jen tak tak budeš skutečně in.

Co je to emo styl?

Ty nevíš co je emo? Nevadí, od toho tu jsme, abychom ti to objasnili. Emo je všechno!Kdysi se sice říkalo, že všechno je techno, ale tahle doba už je dávnopryč a odvál ji vítr stejně jako výše uvedené vlny punku nebo hiphopu.V širším měřítku je emo v první řadě hudební styl. Moc dobrý hudebnístyl. Dost těžko se to popisuje, ale je to taková hudba, ve které jsouemoce, je hodně depresívní, zpívá se o vztazích, nenaplněných láskách,myšlenkách na sebevraždu a podobných pesimistických věcech. (Pozor:nepleť si to s gothic stylem – ten je k ničemu a hlavně není in!).

Real emo a pseudoemo, pozor na to!

Emo má své kořeny hodně v minulosti (v době, kdy jsi ani ty nebyl/ana světě) a do jisté doby bylo součástí hardcore scény (HC). Dnes sevýrazem emo titulkuje každá tvrdší hudba, do které se dávají nějakéemoce, city atp. (emo je zkratka emotional).

Jak se emo čte?

První krok, jak se stát emo spočívá v tom, že se naučíš slovo emovyslovovat. Chápeš, jakej by to mohl být trapas, kdybys to nevěděl/a?Emo můžeš číst tak jak je napsané [emo] nebo anglicky jako [ímo].Dobře, první krok máme za sebou, popojedem.

Víš, že: První česká kapela, která se zasloužila o propagaci ema, byla Vypsaná fixa s písní 1982? Viz část textu: “…jsem malej ímo a ty jsi princezna…”

Muzika a hudba obecně

Bylo by to na opravdu dlouhé povídání a není zde na to prostor,takže část ohledně emo hudby vezmeme pouze ve zkratce. Pokud chceš býtsprávný emo boy či emo girl, musíš poslouchat emo hudbu. Je mnohdytěžké posoudit, co v hudbě ještě spadá do soudku emo, nicméně nicnezkazíš skupinami jako jsou My Chemical Romance, Taking Back Sunday,Fall Out Boy, PANIC! at the disco, All American Rejects. Tyhle skupinyv případě, že s emem začínáte, jakmile budete poslouchat emo dýl,zjistíte, že jsou i další mnohem lepší (mnohem víc emo) kapelky, znichž většina sídlí na MySpace a podobných webech. Stejně tak zjistíte, že emo má spoustu subžánrů, jako je screamo (pojďmě si trochu zařvat), emocore (takové melodické hardcore, někdy hodně do popu), hardcore emo (budeme hodně hlasití a nebude nám moc rozumět) a další.

Aiden - emo / screamo skupina

Obecně se dá emo hudba klasifikovat jako taková, ve které sestřídají rytmy a tempa, chvíli se tu šeptá, chvíli zase řve. Řeší se turůzné osobní problémy popsané výše a hudba bývá mnohdy celkovědepresívní neřku-li ujetá.

Emo a životní postoje

Být emo s sebou nese jisté společenské závazky a zvyklosti. Pravidločíslo jedna je, že byste měli zapomenout na všechny ostatní. Už žádnéparty s přáteli, žádné navštěvování kina a pochichotávání se skamarádkami. Jako emo se musíte ze společnosti vyčlenit,stáhnout se do své ulity, najít si ten nejtemnější kout ve svém pokojia vycházet z něho pokud možno co nejméně. Když to budete pořádnětrénovat, dříve či později se dostaví to, k čemu by měl jednou každýemař dojít - depky. Deprese prostě k emu patří a kdo nemá depky, jakoby (emař) nebyl!

Jako správný emař by ses měl/a stavět proti různým společenským nešvarůmjako je nadměrné pití alkoholu nebo užívání drog. Značná část emo lidíje sxe, tedy Straight Edge, takže odmítají zásadně pití, kouření nebosex. (i když spousta z nich tyhle věci provozuje, aby byli cool…).

Sebeubližování nebo myšlenky na sebevraždu byrovněž měly patřit k tvému dennímu chlebu. Tohle prostě emové dělají,protože jim celý svět ubližuje (určitě to znáš, že?). Nos proto vždyckypři sobě pár žiletek, provaz nebo nůž, nikdy nevíš, kdy se něco z tohomůže hodit (tvoji rodiče určitě znají tzv. KPZ - krabičku poslednízáchrany - do ní si pár těchto věcí můžeš schovat a mít je vždy přisobě, to víš, kdyby náhodou šlo do tuhého a začala odcházet deprese…)

Emo boys vs. emo girls

Bude to pro tebe možná k nevíře, ale většina emo lidiček jsou kluci!To především z důvodu, že jsou odmítáni perfektně vypadajícími holkamianebo proto, že mají malé penisy a stydí se za to a emo je způsob, jakse s tímto problémem vypořádat. Holky jsou na tom ale se svýmitrápeními podobně - začínají mít deprese třeba z toho, že nemajídokonalá těla, něco je u nich v nepořádku a proto je emo logickýmvýústěním jejich problémů. (Netvrdím, že emo holky nejsou krásné, aleuž jsi někdy slyšel/a o nějaké Miss, co by byla emo?).

Kluci emo jsou většinou na kluky!

Nedá mi to, aby se nezastavil u problémů se sexualitou. Pokud se ti aspoň trochu zdá, že se ti líbí zástupci stejného pohlaví, dá se říci, že jsi emo.Spousta emo je totiž jako ty orientována na stejné pohlaví - i kdyžholky většinou bývají lesbičky, kluci zase spíše bisexuálové. Jsi holkacítíš se, že tě přitahují i kluci i holky? Klid, i ty jsi samozřejměemo. Nyní se pojďme podívat na to, jak dát najevo, že patříš k stále sezvětšující skupince emo lidiček.

Jak se česat a jak mít vlasy jako emo

Zatím tu nepadlo téměř to nejzásadnější - pokud chceš být emo, mělbys dbát na své vlasy. Právě vlasy mohou být jedním z hlavníchpoznávacích znaků příznivců stylu emo. To úplně nejjednoduší pravidlo,jak poznat svého emaře říká, že emař vždycky ukazuje jen jedno oko.Druhé má zakryté vlasy sčísnutými na patku. Nikdo neví, proč to tak je,obecně se traduje, že se tím snažíš ukrýt před světem nebo že to je jenprostě z nedostatku sebeúcty.

Jak mít emo vlasy

Druhou zásadní věcí v případě emo účesu je barva vlasů. Ta by mělabýt bez výjimky černá nebo hnědá. Jasně, jsou sice mezi náma bloďatíemaři, ale ti opravdu nejsou tak silní ve svém přesvědčení jako myostatní! Prostě když chceš být emo, jdi do černé. Tečka. (barev navlasy je všude spousta, takže proč se nějak zbytečně odlišovat?).(Dobře, přiznávám, emo budete i s jinýma barvama vlasů [ostře růžová,světle fialová, ledově modrá, jasně červená nebo zelená], já jen tučernou mám tak rád)

Je to nutnost pro emo boys and emo girls?

Nikde není psáno, že musíte mít dlouhé vlasy přes oko, nicméně takbudete snázeji identifikovatelní jinými emaři. V případě kluků je totedy nutnost (ne ovšem nezbytnost). Holky mohou mít vlasy krátké idlouhé, ovšem v každém případě by měly být doplněny nějakou čelenkou(nejlépe růžovou a nejlépe tam mohou být čelenky i dvě - čím vícčelenek, tím víc emo), případně nějakou odpovídající stuhou nebosponou.

Emo styl, emo móda neboli emo fashion

Víš, že emo znamená v latině koupit? Takže jestli chceš být správnýemař, musíš často nakupovat. Je jedno, co to bude, jde tu především oten samotný nákupní akt. Přesně v okamžiku placení a předávání peněz tépodivné osobě za kasou jsi na vrchlu ema. (Pozor: předtím, než sevrhnete na nákupy, je třeba si osvojit chození z koutů na denní světlo,viz dále). Ptáš se, co všechno si kupovat, pokud chceš být správný emoboy či emo girl? Náš malý módní průvodce ti v tomhle všem pomůže!Připraven? Jdeme na to…

Jak se oblékat jako emo boy

Jak bylo řečeno, obarvené černé vlasy, to je základ. Případně seještě připouští velmi krátké vlasy (pokud vlasů není mnoho). Rozhodněnic nezkazíte zarostlou tváří (pokud máte co holit) - ovšem jen takovoutou po dvoudenním neholení! Na hlavu narazte čepici, tzv. chegevarovku. V uších (a jiných tělních částech) byste samozřejmě měli mítnějaký ten piercing (čím víc jich máte, tím více jste emo). Základem jepierc ve rtu, posunutý doleva či doprava. Noste uplé oblečení (kupujtesi všechno o číslo menší!), všechno nejlépe černé občas ozvláštněnénějakou sytou barvou (především růžová). Rozhodně nic nezkazíte tzv.babičkovskými svetry (takové ty svetry, které jste neradi nosili jakomalí), noste trička do V, zpod nich by měla vyčuhovat košile (většinoubílá). Kalhoty noste rozhodně uplé (nezapomeňtě, hiphop je out), ovšemna zadku volnější.Na ně napasujte nějaké perfektně padnoucí pásek s pyramidkami. Boty dlelibosti, pravověrní emaři nosí jedině Conversky, ale nic ale nezkazíteskate botami, vanskami apod.

Buď emo boy

Jak se oblékat jako emo girl

Emo girls mají co se oblékání týče obrovské možnosti. Stylů, kteréemo ovlivnily je spousta. V oblečení nejsou žádná pravidla, ovšem platíže letí proužkované věci (samozřejmě opět převažuje černá), sem tam seněkde mohou objevit puntíky, důležitý je patřičný temný make-up (kterýpodtrhne vaše emo-já a dá všem najevo, že o ně nestojíte). Jako správnáemo girl bys neměla zapomenout na různé doplňky, které z tebe udělajíemo královnu. Jsou to především čelenky (nejlépe růžové), šály (čímdelší, tím lepší) nebo různé korálky a přívěšky. Stejně tak by ti takéneměly chybět piercingy (hodně populární jsou plugy do uší) a na noháchConversky. Jinak se inspirujte světem okolo a hlavně se odlište těmiproužky. Převažující barvy by měly být černé, hnědé (khaki), tmavězelené atp. Všechny křiklavé barvy by pak měly sloužit jako doplněk(tj. jen s čistě žlutým tričkem emo nebudete!). Inspirací budiž obrázkyníže.

Buď emo girl

Oblečení pro něj i pro ni

Spousta doplňků se dá použít pro něj i pro ni. Jsou to hlavněodznáčky. Opět čím více, tím lépe. Těmi si můžete zkrášlit třeba batohnebo tašku nebo rovnou oblečení (třeba u kluků na čepici to vypadácool!). Jestliže nosíte brýle, jediný povolený typ jsou takové ty sesilnými obroučkami, s nimiž budete vypadat opravdu intelektuálně. Dálemůžete nosit nějakou tašku, k emu patří tzv. DYI žebračenky (plátěnétašky domácí výroby přes rameno), ale rozhodně nic nezkazíte nějakoukupovanou tašku (ale musí být přes rameno, batohy v emu moc nefrčí!).Tak, tím jsme probrali to, jak bys měl/a vypadat, aby jsi všem dalanajevo, že jsi emo. Čti dál, abys věděl/a, kde na ty pravé emo boys andemo girls jako ty narazit!

Kde hledat emo lidi?

Člověk je sice tvor společenský, ale emo ne! Tedy občas je ale coolzajít do společnosti a ukázat, kdo je ten největší emař, že. Tady mášpár tipů na místa, kde se lidé vyznávající emo styl nejčastěji zdržují:

  • skate parky - pokud chceš být správný emař, tak sk8 parky sjou tím pravým místem k seznámení s dalšími emo kids
  • obchody s hudebninami - ovšem málokdy si tu něco koupí, mají přece internet!
  • v různých temných rozích a ulicích - většinou je poznáš podle toho, že kouří cigaretu a co 3 až 4 sekundy pohazují hlavou, aby si spravili vlasy padající do čela
  • knihovny – emo lidičky bývají často intelektuálové a rádi (a často) čtou různé manga komiksy a sledují anime
  • za počítačem - servery typu MySpace.com neboVampireFreaks.com jsou plné emařů, stačí si najít jen tohonejvhodnějšího! (toho poznáte podle fotky v profilu, která by měla býtfocena z úhlu 37,5 stupně!)
  • na koncertě – koncerty jsou samozřejmě skvělým místem k potkání emařů

Emo mluva aneb jak být správným emařem na netu

Takže jelikož je třeba i v hlubokých vodách internetu dávat najevo,kdo a co je nejlepší (EMO!), je třeba si osvojit několik hlavníchzásad, jimi když se budeš řídit, budeš správně emo. Začneme předevšímtím, jak se vyjadřovat obecně. Pravidlo číslo jedna zní emoce. Ať užbudeš o čemkoliv psát, nezapomeň zmínit, jak to na tebe působí, co to stebou vnitřně dělá, jak se cítíš a zda z dané věci máš větěí či menšíchuť na sebevraždu. Forma tvého sdělení by měla být pokud možno co nejvíce emo.Že nevíš, co to znamená? Tak třeba aby už jediný pohled na písmenkadával najevo, že tohle je opravdu EMOtivní text. Často používejzkratky, aby nikdo nevěděl, o čem píšeš (ale zase aby to emaři jako typoznali!).

Emo ikonka Emo ikonka Emo ikonka Emo ikonka

Určitě nic nezkazíš osvojením si tzv. leet [1337] speaku, což jsourůzné zkratky typu omg (význam: “O můj bože”), wtf (význam: “Co tosakra je”), rofl (význam: “Z toho se válím smíchem pod stolem”), lol(význam: “Tak to bylo směšný”), imho (význam: “Já si myslím” [imho sedá navíc skvěle zkrátit jen na imo!]), populární české mtmmmr (význam:“Mám tě moc moc moc moc rád/a [samosebou čím víc “m”, tím víc emo]).Rovněž nesmíš zapomenout na speciální emo smajlíky! To, že máš něcorád/a vyjádříš <3 (opět čím víc,…) nebo polibek můžeš někomu poslat?-* (Pozor! :-* je obyčejnej [čti: ne-emo] polibek, tomu se vyhni!).

Aby jsi byl na netu odlišitelný od masy tupých oveček (ne-emařů),používej na chatech a na MySpace zásadně všeříkající přezdívky typux.suicider.x nebo třeba x.ihavenoboy.x.

Jak být emo v kostce - shrnutí výše uvedeného

Noste dlouhé vlasy zakrývající jedno oko. Mějte profil na serverech typu MySpace.com.Tam vystavte své fotky, které by měly být zásadně z úhlu 37,5 stupně.Nikdy se na fotkách nesmějte. Pokud se nefotíte z tohoto úhlu, foťte senapřímo, ale přes zrcadlo (nezapomínejte na to skrývat část svéhoobličeje vlasy!). Oblečení noste převážně černé, sem tam ozvláštněnénějakou sytou barvou (růžová). Jeho velikost by měla být o číslo menšínež běžně nosíte (aby bylo řádně upnuté). Pokud máte možnost výběru,volte oblečení s proužky, puntíky, na nohy potom boty značky Converse(klasické AllStarky). K oblečení volte různé emo doplňky jako jsouodznáčky, šály nebo třeba čelenky. Seďte v rohu a brečte, moc senestýkejte s lidmi, když už, tak maximálně jen s těmi z MySpace. Pokudvás někdo z nich naštve, sežeňte si žiletku a začněte přemýšlet osebevraždě a povězte o tom všem okolo. Poslouchejte emo muziku. Buďtein, buďte emo.

Be hardcore emo!

« Domu | Další »
| Další »
| Další »
| Další »
| Další »

At 29.05.2018 20:49:02, Babs17 said...

Já jsem emo. Ale ne každý emař se řeže, tuhle informaci říkají jen fake emo. Být emař znamená nosit čenou, poslouchat metal nebo hardrock ale asi všichni praví emaři maj depky a přemýšlí o sebevraždě. Tenhle článek bych vymazala protože každý emař je jiný.  



At 25.02.2018 23:09:04, Terro_said said...

Sice nejsem emo, ale tento článek je totální katastrofa.!!!! Kdo tohle psal? Musel/a být totálně mimo..!!!!! Jo a jinak bych se chtěla stát emo. Kdyby mi někdo kdo je emo poradil, byla bych moc ráda. Můj FB je Terous EKk.  



At 23.08.2017 23:19:53, Nasraná čtenářka said...

Ty vole, tohle mě tak nasralo, až to není možný!! Tohle je přesně ten typ článku, kvůli kterýmu si lidi myslej, že se emo řežou a maj depky...
PS: Jinak dělám, že jsem přehlédla tu hnusnou poznámku o gothic subkultuře...

Díky za případné přečtení
Nasraná čtenářka  



At 04.01.2017 18:01:46, nobody said...

hahaha moc povedené, ježiš to co se tu píše udělá z člověka maximálně psychopata a ne emo. myslet na sebevraždu a pořád bulet a řezat se kvůli tomu že chceš být emo je největší pí*****a jakou můžeš udělat, nechtěj trpěta cítit bolest když ti nic není veř mi není to nic co bys chtěl zažít :( a pokud chceš být emo mrkni se radši na jiný blog tady to je uplná sračka nebo buď emo tak jak hceš ty nikdo nemá právo ti do toho kecat  



At 17.10.2016 00:02:30, Emisek Adisek (,cut) said...

Takze koukam nikdo to tu nezna a prestante. Lasskave. Tady nadavat ostatním no a jinak napisge mo na fb adélka Adél Průšová  



At 03.09.2016 21:08:47, Lilianka said...

Ahoj já jsem Lili a je mi 11 let a chtěla bych se stát emo a chtěla bych radu od někoho kdo je emo uz dlouho ale ne nekoho ujetyho na smrat protoze ja se rozhodne nehodlam podrezavat a bulet az do smrti jen se mi líbý ta tajemnost aten styl poradí mi někdo skušený v těchto ohledec? prosím?  



At 23.08.2016 13:38:37, Siria Black said...

Ehm...,
Tyhle kraviny se nedaj poslouchat. Emo je o něčem jiném než o sebepoškozování, brečení a depresích. Emo je životní styl snažící nebýt závislý na spolučnosti, vegetariánství a veganství a Nebrat žádné návykové látky. Tyhle dnešní blbosti už NEJSOU Emo, nechápu co na tom vidíte, není v tom žádná originalita. Jste jako stádo ovcí, všechny stejné.

Osobně Emo nejsem, no možná tak napůl. Ale né tyhle kecy ale ta pravá podstata ema. Tohle je můj názor na věc. Navíc doporučuji si přečíst tenhle článek:
http://iilij.blog.cz/en/0704/pravdivej-clanek-od-jedny-holciny

Snad vám to otevře oči...

Siria Black  



At 09.07.2016 23:15:03, Nightmare said...

Hahaha... zase někdo, kdo strašně 'zná' emo... a my se divíme, proč nás všichni odsuzují.
Myslím, že všichni emaři by tuto stránku vymazali ze světa...
Em... a to chápu správně.. můj životní styl, je o sebevraždě? Ne díky. A raději budu koukat na obě oči, protože hlavně ani nevím kdeste to vyhrabali...  



At 01.07.2016 22:55:29, Andrew -* said...

Je nutný, aby emař mel něco propíchliho ?  



At 19.06.2016 19:56:10, ANONYM said...

Co to do prdele má zanamenat?!
Takže když nejsem Emo jsem nic ?! .-. Jaký krypl to psal no mě stačilo přečíst první větu a chtělo se mi hned chlamat jak trapně to je napsané :'D nejdříve rozmýšlet co napíšete na web ne si dělat takou velkou ostudu :D -.-  



At 19.06.2016 19:29:58, i am emo said...

Gratuluji další článek díky kterému si o nás Emo, lidi myslí že jsme slabí a pořád jenom bulíme a ubližujeme si a myslíme na sbevraždu.Víš vůbec co emo je, protože podle mě o tom nemáš ani ponětí.  



At 23.04.2016 19:52:59, Sauruh said...

No ja sice nejsem emo ale je mi 15 kouřim mam dlouhy vlasy skoro černy a taky cukam hlavou abych hodil vlasy na stranu a taky postávam v uličkách s cigaretou aco no  



At 16.06.2015 19:14:02, emomi said...

ja som emo uz 4roky;) a konecne normal stranka kde neni napisane ze EMO je choroba a tak -,- super stranka  



At 03.05.2015 15:50:06, Emo_Forever said...

Co to je za psyhoprdoviny? Přečetla jsem jen první odstavec a už se mi začalo dělat špatně. To si fakt děláš prdel O.o  



At 16.01.2015 09:16:57, Tomáš said...

Ahoj, už dlouho se zabývám EMO, stal sem se jím již v 12 letech, jestli se budete se mnou chtít o něčem poradit, neváhejte se na mě obrátit. Můj fb - Tomáš Malík, jsem ze Zlína, rád se seznámím.  



At 05.01.2015 12:43:43, kamerka said...

tak vážení EMKAŘI,jděte do prdele,pokud tady navádíte děti k sebepoškozování,může jít o trestný čin!!!!!!Vím o čem píšu,vtáhli jste do těch sraček i mou vnučku!!!!  



At 30.07.2014 14:39:48, kkk said...

tady zase někdo vymýšlel....
už jsem na netu četla hodně blbostí, ale Emo opravdu není o tom kolikrát denně přemýšlíš o sebevraždě nebo jakou čelenku si dáš na hlavu. příště piš za střízliva !  



At 16.06.2014 19:34:17, Emík :3 said...

Tak si říkám...Není to taková ta trapka z YouTube, která vykládala takový obludnosti jako například, že se přestala kamarádit s její nejlepší kámoškou, protože bydlí v oranžovým paneláku???  



At 04.05.2014 11:23:03, MÍA said...

Ahoj já se emo stala nedávno ale emo styl a byt emo je něco jinýho ale tvoje stranka je supr !! :)  



At 25.04.2014 11:57:46, Nikol said...

ja si myslim ze to prehenis je jen a jen na tobe jak se obleknes mam vas rada dalsi EMO  



At 18.04.2014 19:22:39, ajka said...

Akrád píšeš sračky! Vůbec to není pravda!  



At 31.01.2014 21:04:58, From-today-I'm-emo-girl said...

Já si myslím že být EMO je super,poradila si mi jak se asi tak přibližně oblékají EMO,ale to jestli je něco IN nebo ne je na každém né na něějaké holce která si myslí že když něco takovýho napíše tak všichni hned budem EMO.  



At 29.12.2013 22:32:33, Anonynmka2 said...

Prosím, řekni, že si jenom děláš srandu...! Co to píšeš za hovadiny ?!?!?  



At 28.12.2013 08:59:46, Zuzulííí said...

mě se emo sakra líbí ! ale ty si padlá na hlavu když píšeš takový blbosti. Žádnej styl by neměl bejt o tom co je IN ! styl je o tom co se ti líbí co cítíš a musí ti vyhovovat ! a určitě to neni tak že : jééé styl emo je IN tak se stanu emákem.....ha ha ha moc vtipný  



At 16.11.2013 23:01:46, ..Dev.o.n.. said...

Tohle je jedna z největších blbostí, co jsem kdy četla... jak vidím, vůbec nevíš co je to emo. A jak vidím, lidi, co se chcou stát emo a náhodou narazí na tento článek, vlastně nutíš k sebepoškozování... emo není o tomhle! Emo můžeš být i bez toho! A že jsou všichni gayové emo... to mě teda dostalo! Nejdřív se snaž nějakého člověka s emo stylem poznat, a až potom piš něco o tom, co je to emo!  



At 28.10.2013 18:10:44, WTF!! said...

Jsi ty normální?? Vůbec nemáš páru o tom co to EMO je a budeš poučovat??  



At 14.07.2013 00:23:35, Viliam VisuEmík Pajerský said...

Prosím tě co to tady píšeš za blbosti, ty kapely vůbec nespadají pod Kart EMO a to jsem ještě nečetl zbytek tvého článku protože se mi začlo dělat špatně, tak se vzpamatuj a vy co čtete můj koment se podívejte co je to emo:
http://emo.aceweb.cz/
_____________________________
http://www.youtube.com/watch?v=VuGzJVKtW6g&list=RD02f0EQlIzPowM  



At 29.05.2013 09:33:37, Anonym said...

Ty opravdu nevíš co Emo je!! A Gothic styl se ti nemusíš líbit ale říct že to není in si může myslet jen člověk jako ty!! Emo i Gothic jsou styly a ty to nezměníš!!!  



At 07.05.2013 17:13:10, E.š.m.á.ooo. said...

Koukám, že máš hodně fandů co?? :DDD
Mě teda EMO nevadí, možná že se mi docela líbí, ale TY o Emo stylu nevíš nic!!  



At 14.04.2013 17:48:04, Annie said...

Já osobně emo nejsem ale to je fakt trapný :))))podle mě se emo staneš když ti třeba umřou rodiče ne že si přečteš návod.Trapáááás  



At 02.02.2013 17:57:23, Sinistra said...

LOL tak jestli si tohle myslíš, tak si pěkně blbáá!!! A přestaň laskavě urážet jiný styly!! Např. já vyznávám gothic styl a nikoho s tím takhle neotravuju. To že je emo in si myslíš ty- zakomplexovaná princeznička. Zkus si o tom stylu aspoň něco zjistit, protože takle si neztrapnila jen sebe, ale i všechny ostatní emaře!!!  



At 22.11.2012 18:18:26, Idaberga said...

Tak doufám, že nikoho inteligentního nenapadne zaměňovat emo s gothic! Gothic je alespoň na úrovni, ale emo, to je akorát styl hloupých a zakomplexovaných teenagerů. P.S. Milá autorko, "hejbla" jsi mi žlučí, kterou nemám!  



At 08.11.2012 19:01:18, Káy said...

Vážně to napsal nějaký duševně chorý blbec, který se zrovna nudil a přečetl si Necyklopedii., A vážně bys nemusel o punk stylu psát tak hrozně! Je to styl jako každý jiný! Ne, že už vyšel z módy! To je ta největší pí** co sem četla!! A můžeš mi vysvětlit, co bělo být to ":-* je jen obyčejný polibek"?! Vážně to v hlavě nemáš v pořádku. Pokecej s nějakym emákem a neřekne ti nic tomuhle podobnému! Leda v tom případě, kdyby byl stejně pošahanej jako ty!  



At 22.07.2012 14:08:30, Emulka said...

tek to je ta největší pí.... jakoou jsem kdy slyšela. o EMU neví vůbec nic !!!!!  



At 16.04.2012 16:34:22, Sad Gothic said...

Nechci být hnusná, ale tímto článkem jsi se ztrapnil/a na celé čáře. Když chci o něčem takovém psát tak si přece první alespoň něco o tom přečtu. Opravdu mi tento článek přijde opravdu, velice smutný.
O Emo styl se zajímám, ne málo jsem toho o tomto stylu přečetla a tak když jsem dočetla tento článek smála jsem se jako blázen. Prý "naučte se nejprve vyjadřovat jako Emo" Tak to je opravdu vtip! Vždyť se vyjadřují stejně jako kdokoliv, ano možná mluví trochu filozoficky ale zkratky nevymysleli oni... To používají skoro všichni... A že se ukrývají před společností. Tak to dělá taky jen menšina Emo lidí. Emo je od slova Emoce. tito lidé umí dát najevo i radost štěstí atd.

Tak jim prosím už nekaž jejich reputaci. Děkuji

P.S.: A o Gothic, Punk a dalších stylech nemluv tak hnusně nebo si to ti lidé nenechají líbit...  



At 15.04.2012 09:50:28, Tonda said...

kdybyste radsi meli k tomu udstu jeno nadherny byt emo a jasy myslim zesou statecny kdys se dokazou takhle chovat emo jeto nejuzasnejsi co muze kdy byt :*  



At 12.01.2012 20:24:58, blablabla said...

radsi budu nagelovanej diskant nez nejaky posrany emo ktery ani nevidi pres svoje uchilacky vlasy nazdar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  



At 28.12.2011 22:37:06, KEANES-CARTAGO said...

Je smutný si s tím dát takovou práci, když je to celkem mimo téma, ale na druhou stranu bych tě vojel ;)  



At 22.12.2011 19:08:25, Wee said...

TPČ.. Já z tebe chčiju.. Větší kravinu jsem NIKDY nečetla.. ty tady uražiš cizí lidi.. twl.. ta vyslovnost.. to je kravina.. si myslíš že ses neco .. prste emo ani neim coto znamená !!!  



At 10.12.2011 22:47:27, Rin* said...

No to si děláš prdel!!! Větší píčovinu sem nečetla. Emo není o náký posraný modě a hudbě!!! Emo je o pocitech a umění dávat najevo své pocity!! Radši si ujasni fakta než napíšeš tuhle debilitu na blog... Trapááás  



At 07.12.2011 16:23:36, Leiko said...

Větší blbost jsem snad nikdy nečetla! .. Emo styl je prostě styl jako jiný a né žádný schovávání do ulity a jiné.. -.-" demence:D  



At 05.12.2011 16:34:58, Í. ♥ said...

Mě se chce brečet !!?!! Proč takový *** ? Jžíš no když EMO, tak pořádný a opradový Wl !!!  



At 05.12.2011 16:31:40, Í. ♥ said...

UBOHÉ ***. Néé, to víš že se nebudu omlouvat :*. Ty si taková lama/vůl, víš co znamená bejt sám/a sebou ???!??? No tak jo no, nevíš :) !!! EMO/SCENE apod., tak to je jenom kopírování stylu. Né, že by ste vmysleli něco vlastního ?? OmG ? ... Jako sorry, ale tutim se může řídit jedině nákej idiot, kurv* apod. Si <BÚúÚ> :P  



At 17.11.2011 12:53:04, Emo (science) girl said...

Myslíš si, že když je emo in, musí být všechni lidi in... NE! Emo styl není jenom "mam emo účes,podle jejího textu se emo chovám, já jsem konečně emo!" Toohle je fakt nahlavu, emo se nestaneš za 10 minut,a až začne být in něco jinýho, tak se zas za 10 minut změníš z ema na (newim co bude in).... Tohle není emo, emo je celýu tvůj život, žiješ emo,cítíš se emo, většinou se stane emo ten, kdo ztratí někoo hodně blízkého, není to jenom o slávě, o to nejde!!!Neni to hahaha já sem emo když sem si přečetl tvuj článek!!!Ted setak budu chovat a bude to ok. NE, tohle není emo!  



At 16.09.2011 16:36:18, bas baske basketbal said...

sem rada že sem emo  



At 26.08.2011 11:19:05, Emo_Nutella1234 said...

jáj kdo to psal?? Emaři maj asi poslouchat Justina Bobra nebo co že???  



At 01.08.2011 17:02:19, Palo said...

A hlavne ak chces byt emo, vezmi gulovnicu, odstrel sa a nenic zivot ludom, ktori ta stretnu na ulici alebo nedajboze citaju tu picovinu co tu je napisana...  



At 28.04.2011 22:27:13, Dear.K said...

Buď EMO, protože je to IN. Protože to letí?
Punk a EMO spolu strašně úzce souvidí, takže nezappomínejte na Punk, jedno z druhého vzešlo ...
Ach jo, děláte si hodně srandu, že? :D  



At 04.02.2011 22:20:54, Denisa said...

Ahoj chtěla bych se zeptat kde se dají koupit Emo žiletky prý stojí okolo 20kč ale newím kde je sehnat neporadil/a by jsi mi prosím o dopowěď na email mihalikova.deniska@atlas.cz
děkuju předem moc by mi to pomohlo =)  



At 04.12.2010 18:08:00, Oi! said...

no ty vole to mi ho vyndej a pohoň! :D tohle je fakt směšný...kterej debil to psal? na začátku mě dostalo..."Zapomeń na punk." A co asi emáci poslouchaj? Fallout boy...což je punk......nemožný tohleto :D  



At 28.08.2010 14:03:11, EmO_GirL said...

No..musim říct že tohle je směšný..xD  



At 06.06.2009 13:51:52, Venom said...

Je vidět, že tady zase nějakej koumák něco tak docela nepochopil xD hej, fakt mě to pobavilo. Emo že je o depkách a sebepoškozování! LOL! Než o něčem začneš psát, zkus o tom něco zjistit, a poznat pár lidí, co vyznává tento styl. Teď nemyslím pozéry, o kterých tu píšeš. Bye!  



» Přidej komentář Návod na to jak se stát EMO | Rehnaaatka

Rehnaaatka

já? a to další
 

Návod na to jak se stát EMO

Pokud chceš být in, měl bys bejt emo! Proč? Protože emo teď děsněmoc frčí a kdo není emo, jakoby nebyl! Vážně, móda pseudo punkerů čipsedudo hiphoperů je už dávno mimo, zapomeň na styly jako je punk nebohiphop a buď emo. Jen tak tak budeš skutečně in.

Co je to emo styl?
Ty […]

Pokud chceš být in, měl bys bejt emo! Proč? Protože emo teď děsněmoc frčí a kdo není emo, jakoby nebyl! Vážně, móda pseudo punkerů čipsedudo hiphoperů je už dávno mimo, zapomeň na styly jako je punk nebohiphop a buď emo. Jen tak tak budeš skutečně in.

Co je to emo styl?

Ty nevíš co je emo? Nevadí, od toho tu jsme, abychom ti to objasnili. Emo je všechno!Kdysi se sice říkalo, že všechno je techno, ale tahle doba už je dávnopryč a odvál ji vítr stejně jako výše uvedené vlny punku nebo hiphopu.V širším měřítku je emo v první řadě hudební styl. Moc dobrý hudebnístyl. Dost těžko se to popisuje, ale je to taková hudba, ve které jsouemoce, je hodně depresívní, zpívá se o vztazích, nenaplněných láskách,myšlenkách na sebevraždu a podobných pesimistických věcech. (Pozor:nepleť si to s gothic stylem – ten je k ničemu a hlavně není in!).

Real emo a pseudoemo, pozor na to!

Emo má své kořeny hodně v minulosti (v době, kdy jsi ani ty nebyl/ana světě) a do jisté doby bylo součástí hardcore scény (HC). Dnes sevýrazem emo titulkuje každá tvrdší hudba, do které se dávají nějakéemoce, city atp. (emo je zkratka emotional).

Jak se emo čte?

První krok, jak se stát emo spočívá v tom, že se naučíš slovo emovyslovovat. Chápeš, jakej by to mohl být trapas, kdybys to nevěděl/a?Emo můžeš číst tak jak je napsané [emo] nebo anglicky jako [ímo].Dobře, první krok máme za sebou, popojedem.

Víš, že: První česká kapela, která se zasloužila o propagaci ema, byla Vypsaná fixa s písní 1982? Viz část textu: “…jsem malej ímo a ty jsi princezna…”

Muzika a hudba obecně

Bylo by to na opravdu dlouhé povídání a není zde na to prostor,takže část ohledně emo hudby vezmeme pouze ve zkratce. Pokud chceš býtsprávný emo boy či emo girl, musíš poslouchat emo hudbu. Je mnohdytěžké posoudit, co v hudbě ještě spadá do soudku emo, nicméně nicnezkazíš skupinami jako jsou My Chemical Romance, Taking Back Sunday,Fall Out Boy, PANIC! at the disco, All American Rejects. Tyhle skupinyv případě, že s emem začínáte, jakmile budete poslouchat emo dýl,zjistíte, že jsou i další mnohem lepší (mnohem víc emo) kapelky, znichž většina sídlí na MySpace a podobných webech. Stejně tak zjistíte, že emo má spoustu subžánrů, jako je screamo (pojďmě si trochu zařvat), emocore (takové melodické hardcore, někdy hodně do popu), hardcore emo (budeme hodně hlasití a nebude nám moc rozumět) a další.

Aiden - emo / screamo skupina

Obecně se dá emo hudba klasifikovat jako taková, ve které sestřídají rytmy a tempa, chvíli se tu šeptá, chvíli zase řve. Řeší se turůzné osobní problémy popsané výše a hudba bývá mnohdy celkovědepresívní neřku-li ujetá.

Emo a životní postoje

Být emo s sebou nese jisté společenské závazky a zvyklosti. Pravidločíslo jedna je, že byste měli zapomenout na všechny ostatní. Už žádnéparty s přáteli, žádné navštěvování kina a pochichotávání se skamarádkami. Jako emo se musíte ze společnosti vyčlenit,stáhnout se do své ulity, najít si ten nejtemnější kout ve svém pokojia vycházet z něho pokud možno co nejméně. Když to budete pořádnětrénovat, dříve či později se dostaví to, k čemu by měl jednou každýemař dojít - depky. Deprese prostě k emu patří a kdo nemá depky, jakoby (emař) nebyl!

Jako správný emař by ses měl/a stavět proti různým společenským nešvarůmjako je nadměrné pití alkoholu nebo užívání drog. Značná část emo lidíje sxe, tedy Straight Edge, takže odmítají zásadně pití, kouření nebosex. (i když spousta z nich tyhle věci provozuje, aby byli cool…).

Sebeubližování nebo myšlenky na sebevraždu byrovněž měly patřit k tvému dennímu chlebu. Tohle prostě emové dělají,protože jim celý svět ubližuje (určitě to znáš, že?). Nos proto vždyckypři sobě pár žiletek, provaz nebo nůž, nikdy nevíš, kdy se něco z tohomůže hodit (tvoji rodiče určitě znají tzv. KPZ - krabičku poslednízáchrany - do ní si pár těchto věcí můžeš schovat a mít je vždy přisobě, to víš, kdyby náhodou šlo do tuhého a začala odcházet deprese…)

Emo boys vs. emo girls

Bude to pro tebe možná k nevíře, ale většina emo lidiček jsou kluci!To především z důvodu, že jsou odmítáni perfektně vypadajícími holkamianebo proto, že mají malé penisy a stydí se za to a emo je způsob, jakse s tímto problémem vypořádat. Holky jsou na tom ale se svýmitrápeními podobně - začínají mít deprese třeba z toho, že nemajídokonalá těla, něco je u nich v nepořádku a proto je emo logickýmvýústěním jejich problémů. (Netvrdím, že emo holky nejsou krásné, aleuž jsi někdy slyšel/a o nějaké Miss, co by byla emo?).

Kluci emo jsou většinou na kluky!

Nedá mi to, aby se nezastavil u problémů se sexualitou. Pokud se ti aspoň trochu zdá, že se ti líbí zástupci stejného pohlaví, dá se říci, že jsi emo.Spousta emo je totiž jako ty orientována na stejné pohlaví - i kdyžholky většinou bývají lesbičky, kluci zase spíše bisexuálové. Jsi holkacítíš se, že tě přitahují i kluci i holky? Klid, i ty jsi samozřejměemo. Nyní se pojďme podívat na to, jak dát najevo, že patříš k stále sezvětšující skupince emo lidiček.

Jak se česat a jak mít vlasy jako emo

Zatím tu nepadlo téměř to nejzásadnější - pokud chceš být emo, mělbys dbát na své vlasy. Právě vlasy mohou být jedním z hlavníchpoznávacích znaků příznivců stylu emo. To úplně nejjednoduší pravidlo,jak poznat svého emaře říká, že emař vždycky ukazuje jen jedno oko.Druhé má zakryté vlasy sčísnutými na patku. Nikdo neví, proč to tak je,obecně se traduje, že se tím snažíš ukrýt před světem nebo že to je jenprostě z nedostatku sebeúcty.

Jak mít emo vlasy

Druhou zásadní věcí v případě emo účesu je barva vlasů. Ta by mělabýt bez výjimky černá nebo hnědá. Jasně, jsou sice mezi náma bloďatíemaři, ale ti opravdu nejsou tak silní ve svém přesvědčení jako myostatní! Prostě když chceš být emo, jdi do černé. Tečka. (barev navlasy je všude spousta, takže proč se nějak zbytečně odlišovat?).(Dobře, přiznávám, emo budete i s jinýma barvama vlasů [ostře růžová,světle fialová, ledově modrá, jasně červená nebo zelená], já jen tučernou mám tak rád)

Je to nutnost pro emo boys and emo girls?

Nikde není psáno, že musíte mít dlouhé vlasy přes oko, nicméně takbudete snázeji identifikovatelní jinými emaři. V případě kluků je totedy nutnost (ne ovšem nezbytnost). Holky mohou mít vlasy krátké idlouhé, ovšem v každém případě by měly být doplněny nějakou čelenkou(nejlépe růžovou a nejlépe tam mohou být čelenky i dvě - čím vícčelenek, tím víc emo), případně nějakou odpovídající stuhou nebosponou.

Emo styl, emo móda neboli emo fashion

Víš, že emo znamená v latině koupit? Takže jestli chceš být správnýemař, musíš často nakupovat. Je jedno, co to bude, jde tu především oten samotný nákupní akt. Přesně v okamžiku placení a předávání peněz tépodivné osobě za kasou jsi na vrchlu ema. (Pozor: předtím, než sevrhnete na nákupy, je třeba si osvojit chození z koutů na denní světlo,viz dále). Ptáš se, co všechno si kupovat, pokud chceš být správný emoboy či emo girl? Náš malý módní průvodce ti v tomhle všem pomůže!Připraven? Jdeme na to…

Jak se oblékat jako emo boy

Jak bylo řečeno, obarvené černé vlasy, to je základ. Případně seještě připouští velmi krátké vlasy (pokud vlasů není mnoho). Rozhodněnic nezkazíte zarostlou tváří (pokud máte co holit) - ovšem jen takovoutou po dvoudenním neholení! Na hlavu narazte čepici, tzv. chegevarovku. V uších (a jiných tělních částech) byste samozřejmě měli mítnějaký ten piercing (čím víc jich máte, tím více jste emo). Základem jepierc ve rtu, posunutý doleva či doprava. Noste uplé oblečení (kupujtesi všechno o číslo menší!), všechno nejlépe černé občas ozvláštněnénějakou sytou barvou (především růžová). Rozhodně nic nezkazíte tzv.babičkovskými svetry (takové ty svetry, které jste neradi nosili jakomalí), noste trička do V, zpod nich by měla vyčuhovat košile (většinoubílá). Kalhoty noste rozhodně uplé (nezapomeňtě, hiphop je out), ovšemna zadku volnější.Na ně napasujte nějaké perfektně padnoucí pásek s pyramidkami. Boty dlelibosti, pravověrní emaři nosí jedině Conversky, ale nic ale nezkazíteskate botami, vanskami apod.

Buď emo boy

Jak se oblékat jako emo girl

Emo girls mají co se oblékání týče obrovské možnosti. Stylů, kteréemo ovlivnily je spousta. V oblečení nejsou žádná pravidla, ovšem platíže letí proužkované věci (samozřejmě opět převažuje černá), sem tam seněkde mohou objevit puntíky, důležitý je patřičný temný make-up (kterýpodtrhne vaše emo-já a dá všem najevo, že o ně nestojíte). Jako správnáemo girl bys neměla zapomenout na různé doplňky, které z tebe udělajíemo královnu. Jsou to především čelenky (nejlépe růžové), šály (čímdelší, tím lepší) nebo různé korálky a přívěšky. Stejně tak by ti takéneměly chybět piercingy (hodně populární jsou plugy do uší) a na noháchConversky. Jinak se inspirujte světem okolo a hlavně se odlište těmiproužky. Převažující barvy by měly být černé, hnědé (khaki), tmavězelené atp. Všechny křiklavé barvy by pak měly sloužit jako doplněk(tj. jen s čistě žlutým tričkem emo nebudete!). Inspirací budiž obrázkyníže.

Buď emo girl

Oblečení pro něj i pro ni

Spousta doplňků se dá použít pro něj i pro ni. Jsou to hlavněodznáčky. Opět čím více, tím lépe. Těmi si můžete zkrášlit třeba batohnebo tašku nebo rovnou oblečení (třeba u kluků na čepici to vypadácool!). Jestliže nosíte brýle, jediný povolený typ jsou takové ty sesilnými obroučkami, s nimiž budete vypadat opravdu intelektuálně. Dálemůžete nosit nějakou tašku, k emu patří tzv. DYI žebračenky (plátěnétašky domácí výroby přes rameno), ale rozhodně nic nezkazíte nějakoukupovanou tašku (ale musí být přes rameno, batohy v emu moc nefrčí!).Tak, tím jsme probrali to, jak bys měl/a vypadat, aby jsi všem dalanajevo, že jsi emo. Čti dál, abys věděl/a, kde na ty pravé emo boys andemo girls jako ty narazit!

Kde hledat emo lidi?

Člověk je sice tvor společenský, ale emo ne! Tedy občas je ale coolzajít do společnosti a ukázat, kdo je ten největší emař, že. Tady mášpár tipů na místa, kde se lidé vyznávající emo styl nejčastěji zdržují:

  • skate parky - pokud chceš být správný emař, tak sk8 parky sjou tím pravým místem k seznámení s dalšími emo kids
  • obchody s hudebninami - ovšem málokdy si tu něco koupí, mají přece internet!
  • v různých temných rozích a ulicích - většinou je poznáš podle toho, že kouří cigaretu a co 3 až 4 sekundy pohazují hlavou, aby si spravili vlasy padající do čela
  • knihovny – emo lidičky bývají často intelektuálové a rádi (a často) čtou různé manga komiksy a sledují anime
  • za počítačem - servery typu MySpace.com neboVampireFreaks.com jsou plné emařů, stačí si najít jen tohonejvhodnějšího! (toho poznáte podle fotky v profilu, která by měla býtfocena z úhlu 37,5 stupně!)
  • na koncertě – koncerty jsou samozřejmě skvělým místem k potkání emařů

Emo mluva aneb jak být správným emařem na netu

Takže jelikož je třeba i v hlubokých vodách internetu dávat najevo,kdo a co je nejlepší (EMO!), je třeba si osvojit několik hlavníchzásad, jimi když se budeš řídit, budeš správně emo. Začneme předevšímtím, jak se vyjadřovat obecně. Pravidlo číslo jedna zní emoce. Ať užbudeš o čemkoliv psát, nezapomeň zmínit, jak to na tebe působí, co to stebou vnitřně dělá, jak se cítíš a zda z dané věci máš větěí či menšíchuť na sebevraždu. Forma tvého sdělení by měla být pokud možno co nejvíce emo.Že nevíš, co to znamená? Tak třeba aby už jediný pohled na písmenkadával najevo, že tohle je opravdu EMOtivní text. Často používejzkratky, aby nikdo nevěděl, o čem píšeš (ale zase aby to emaři jako typoznali!).

Emo ikonka Emo ikonka Emo ikonka Emo ikonka

Určitě nic nezkazíš osvojením si tzv. leet [1337] speaku, což jsourůzné zkratky typu omg (význam: “O můj bože”), wtf (význam: “Co tosakra je”), rofl (význam: “Z toho se válím smíchem pod stolem”), lol(význam: “Tak to bylo směšný”), imho (význam: “Já si myslím” [imho sedá navíc skvěle zkrátit jen na imo!]), populární české mtmmmr (význam:“Mám tě moc moc moc moc rád/a [samosebou čím víc “m”, tím víc emo]).Rovněž nesmíš zapomenout na speciální emo smajlíky! To, že máš něcorád/a vyjádříš <3 (opět čím víc,…) nebo polibek můžeš někomu poslat?-* (Pozor! :-* je obyčejnej [čti: ne-emo] polibek, tomu se vyhni!).

Aby jsi byl na netu odlišitelný od masy tupých oveček (ne-emařů),používej na chatech a na MySpace zásadně všeříkající přezdívky typux.suicider.x nebo třeba x.ihavenoboy.x.

Jak být emo v kostce - shrnutí výše uvedeného

Noste dlouhé vlasy zakrývající jedno oko. Mějte profil na serverech typu MySpace.com.Tam vystavte své fotky, které by měly být zásadně z úhlu 37,5 stupně.Nikdy se na fotkách nesmějte. Pokud se nefotíte z tohoto úhlu, foťte senapřímo, ale přes zrcadlo (nezapomínejte na to skrývat část svéhoobličeje vlasy!). Oblečení noste převážně černé, sem tam ozvláštněnénějakou sytou barvou (růžová). Jeho velikost by měla být o číslo menšínež běžně nosíte (aby bylo řádně upnuté). Pokud máte možnost výběru,volte oblečení s proužky, puntíky, na nohy potom boty značky Converse(klasické AllStarky). K oblečení volte různé emo doplňky jako jsouodznáčky, šály nebo třeba čelenky. Seďte v rohu a brečte, moc senestýkejte s lidmi, když už, tak maximálně jen s těmi z MySpace. Pokudvás někdo z nich naštve, sežeňte si žiletku a začněte přemýšlet osebevraždě a povězte o tom všem okolo. Poslouchejte emo muziku. Buďtein, buďte emo.

Be hardcore emo!

« Domu | Další »
| Další »
| Další »
| Další »
| Další »

 
   





© 2006 Rehnaaatka | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.
Learn how to Make Money Online at GeckoandFly



 
   





© 2006 Rehnaaatka | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.
Learn how to Make Money Online at GeckoandFly