vítejte všichni:-)
Publikováno: 21.Březen 2008
v 11:26



Autor: Rezacova.S

komentáře (3)
Radarová základna v ČR

Spojené státy americké začaly v novém tisíciletí budovat moderní systém protiraketové obrany, jenž by měl eliminovat možnost útoku balistickými střelami na území USA. Kvůli ambicióznímu a nákladnému plánu, jenž má v první etapě zlikvidovat případný útok ze strany Severní Koreje a popřípadě i Íránu, dokonce USA vypověděly smlouvu o protiraketové obraně ze sedmdesátých let.Do budoucna má být systém schopen ničit balistické rakety ve všech fázích letu, i když budou vybavené vícenásobnými hlavicemi schopnými okamžitých manévrů, které budou mít navíc charakteristiku stealth a budou vybavené klamnými hlavicemi.Americký plán se týká i České republiky, protože Spojené státy by chtěly umístit část systému i v Evropě, proti čemuž vehementně protestuje Rusko, jež se jím cítí ohrožené. V Brdech by měl stát radar, jenž má sloužit k navádění antiraket umístěných v Polsku.

A co na to vy?? Já osobně s tím nesouhlasím. Pokud možno napište svůj názor.

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Sanlaa 21.03.2008 19:48:58

Já jsem také proti, protože začneme být terčem teroristů. A říkat, že můžeme do USA, no, kdo na to dnes má? Myslím tím normálně pracující občany.

FirstArsch 21.03.2008 11:50:11

Já jsem absolutně proti. Proč? Protože to sem chtějí stavět američani!! Kdyby to byl radar NATO, tak je to něco jiného, ale radar USA? Jestli si ho sem postavíme, tak si sem muzem dat rovnou americke vlajky! Topolanka nesnasim, pac leze americanum nehorazne do prdele a Klaus sice ne tolik ale taky. A proc se to musi stavet zrovna tady? Bush si sem prijede a vlada se z nej muze posrat. Jak ja Bushe nesnasim, jeste ze uz tam nebude dlouho ;-)

donasc 21.03.2008 11:41:49

To je sice všechno pěkný, že s tim nesouhlasíš, ale vůbec jsi nenapsala proč. Ja jsem rozhodně pro. Nejenom, že je to něco za něco (což se v současný době už projevilo smlouvou o zrušení víz do USA), ale ještě přítomnost vojenský základny znamená při nejmenším nový pracovní příležitosti. A že jsou Rusové proti tomu? No a proti čemu nejsou? Z jejich strany je to už spíš jenom štěkot starýho psa, kterej byl dřív "obávanym" trhačem. Rádi by asi navrátili doby minulý, kdy se ještě mohli nazývat velmocí a mohli výrazným způsobem zasahovat do mezinárodního dění.

O autorovi

Autor blogu
Autor: Rezacova.S
Region: Beroun
O mně: Ahojky, jsem skvěla kamarádka pro každou (normální) zábavu :D
Můj profil

Poslední články

Archiv

Credits

Template e grafica by
IN ARIA... & kiocciola

Risorse grafiche by
Lunarea's Graphics

Distribuito su
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE