21.Leden 2008
Autor: RogeraFederera v 15:21
Už hodně dlouho mě láká jedno malé irské městečko, jmenuje se Kilkenny.Leží asi tak 90 kilometrů od Dublinu. Jak někteří zasvěcení vědí,dostala jsem nabídku tam dělat půl roku au-pair u rodiny, se kterou si[přes emaily] docela rozumím. Mají dvě malý holčičky, Emmu [3 roky] aSarah [10 měsíců]. Maminka Carol pracuje jako sestřička v nemocnici vKilkenny a tatík dělá úředníka ve vězení v Dublinu.
Ze 122 lidí si vybrali mě. Jedinej problém, teda vlastně ty problémy jsou dva, takže jediný, co mě štve je:
1) Vzdálenost od civilizace VKilkenny žije něco kolem 22 000 lidí, z toho jen 8 000 trvalíobyvatelé. Když už vyrazím na tak dlouho do světa, asi bych radši jelaněkam do většího města, kde bude víc příležitostí a obchodů. Nejsemžádnej nakupovací maniak, ale nakupování v cizím státě přece nemůžebejt starost! Nemůžu se proto rozhodnout, jestli mám jet do Kilkennynebo mám vyjet do Londýna, kde toho dobrodružství asi bude mnohem víc.
2) Mí rodičeI přes můj věk mi do toho stále mají právo mluvit a já s tím nicneudělám. Táta si postavil hlavu, že pojedu jedině přes agenturu. To semi ale moc nezamlouvá. Agentura mě sice umístí rychle a spolehlivě, alejediná komunikace s těma lidma bude jeden telefon, kterej rozhodne,jestli mě chtěj, nebo ne. Na druhou stranu vám na požádání zařídícestu, pojištění a i výměnu rodiny.

Já fakt nevim. Moc bych chtěla do Kilkenny,  ale  zase Londýn je Londýn a tam mě to taky vždycky táhlo... kurňa :-)
 



0 Komentáře: