17.Září 2008,19:35
foto

AC Schnitzer BMW E92 Coupe

V Essenu se rozhodně bude na co koukat. Jako malý příkládek nám domailu přistálo PRko od AC Schnizeru – renomovaného úpravce modrobílýchoválů – BMW. Koukněme se tedy na nové trojkové coupé – BMW E92!

Optickýkit obehnal auto kolem dokola, takže se připravte na přední a zadníspodní spoiler, prahy, zadní křidélko a decentní prodloužení střechy –taková jemná odtoková hrana. Mě osobně se nový Schnitzer styl mocnelíbí, ale příznivců mají asi dostatek. Zezadu auto jde, zadní spoilerdává vyniknout novým nerezovým duplex koncovkám výfuku, ale ten předekje jednoduše podivný. Možná je dosti těžké čistě navázat na linkynového BMW 3 coupé. Ale podívejte se sami a udělejte si vlastní názor.

Exkluzivní jsou však disky. Nádherná 20ti palcová kola si zasloužíobdiv. Řízení asi trochu ztratí odezvu, ale já bych neváhal ani chvilkua do kol rozhodně šel. Možné je samozřejmě zvolit i mnoho jiných ráfkůod osmnáctek až po prezentované dvacítky. Obutí v případě dvacítek jemonumentálních 245/30 a živit bych je rozhodně nechtěl.

Zvláště když mají na jemný asfalt přenést dieslových 265 konípodporovaných kroutícím momentem 550Nm. To je dobrá porce výkonu napravé noze, co říkáte? Pokud ji nebudete hodně krotit, asi zapláčete –první pneumatiky vydrží počítám takových 5000km. Ale co BMW jsou autastavěná pro zábavu a ten kdo má na nové upravené coupé rozhodně nebudechudáček co nezaplatí několik málo sad pneumatik :-). Uvedené výkonyjsou pro 330D, uvidíme, jak se chlapíci od AC Schnitzer pochlapí udvojitě přeplňovaného 335D. S tuningem motoru můžete mít odstraněn iomezovač a pak vám ocejchují tacháč až do 300km/h. Jestli ho využijeteje už je na vás a na Kobře 11.

Abyste zvládli tohle stádo ukočírovat, posadí vám káru o nějakých25mm blíže k asfaltu a dokonce vymění stabilizátory za tvrdší. Komfortje ten tam, ale bezpečnost musí byť, tak je to správné. Když budetehodní a auto již bude na heveru, nechte si vyměnit i brzdy. Sériovéjsou fajn, ale nějaké 8mi pístky nebudou mít tolik práce, až budetepotřebovat někde pořádně zabrzdit.

No a toť asi vše. O interiérových doplňcích asi není třeba mluvit –stačí si naporoučet co chcete. Interiér v kůži již asi máte, ale pěknýsportovní volant, samozřejmě s báglem, řadící páka a třeba i ručka neník zahození. Zvláště když na sobě nesou emblém AC Schnitzer. OK, takžekoukejte si to někdo pořídit a ukažte nám co dokážete na sprintech!

 
kategorie: Tuning atd .... auto moto ...
vložil: S.i.r.k.a
Permalink ¤


0 Komentáře: