O mně
Jméno: Sandra.a
Domov: Semily
O mně: AhOjQy,nEcHcU sEm PíSaT nĚcO cO nEnÍ pRaVdA ... TkŽe,PiŠtE - PoZnÁte 3›
Koukni na profil
Kategorie
Poslední články
Archív
Návštěvy
Powered by

Isnaini Dot Com

 

 

 
  22.Červen 2007  
 
 
Gothic styl+---------

"Co je to gothic?"
Gothic ve své zjednodušenéformě je subkultura. Skupina lidí, kteří se cítí dobře ve společnostipodobně orientovaných lidí. Neexistuje však žádná specifická věc, kterádefinuje čím se člověk stává gotikem. Snad jen oblibou "mnohdyzávislostí" na černém "temném" oblečení. Lidé v gotické scéně majíodlišné názory na hudbu, jsou různého náboženství, mají rozličnázaměstnání, zájmy a módní vkus. Ale přesto je cosi spojuje. Někteříjsou melancholičtí, citliví a křehcí. Jiní mohou být arogantní,přímočaří a tvrdí ve svých názorech a přesvědčení. Avšak čemu vlastněvěří a co vyznávají? Někteří lpí na své temné image, jiní se prostě jendobře baví.

.

"Proč jsou lidé gothic?"
Většina gotiků se stává gotiky, protože se cítí být "nebo skutečnějsou" odlišní od ostatních. Chtějí žít podle svého vlastního rozhodnutía mnohdy se nemohou zařadit do "normální" společnosti. Gotici majísvobodnou mysl a neakceptují morální pravidla "stádní" společnosti.Gotici však rádi naslouchají ostatním a potom si vytvářejí vlastnínázor. Gotici se také především, proto, že nejsou právě nejsnadnějipřijímáni okolím, pro svůj styl oblékání a projevu, rádi shlukují doskupin - "gothic párty". Tato síla, vyplývající ze shromažďovánípodobně smýšlejících osobností, má dobrý efekt pro obě strany, proindividualitu gotiků i okolní společnost. Mezi gotiky panuje velicepřátelská atmosféra, protože jsou jeden druhému oporou a necítí sevedle podobně zaměřených jedinců, tolik odsunutí od společnosti.Utvářejí si tak vlastní menšinovou společnost gotiků.

"Gothic pověry?"
V současnosti existuje mnoho podob "gothic style" a mnoho pověr gotikůmpřisuzovaným. Vypadá to tak, že každý gotik si vysvětluje pojem"gothic" podle svého a společnost si vysvětluje "gothic styl", taképodle svého. Kolik gotiků tolik definicí "gothic style". Kolik lidítolik názorů. Někdo tvrdí, že se gotici podobají svým stylem oblékání.Jiní tvrdí, že "gothic style" drží pohromadě hudební styl, který goticiposlouchají. Jeden tvrdí, že gotici jsou satanisté, druhý, že jde jen oexhibicionisty a pozéry. Avšak všechny tyhle pověry jsou naprostoneplatné. Jeden gotik se Vám může utlouct po hudební skupině 13.stoletía druhý se jde při produkci této hudby raději vyzvracet.

"Jaký druh lidí je nejčastěji v "gothic style"?
Není žádné spojitosti ani podobnosti v tom, kdo se stane gotikem. V"gothic style" najdete vysokoškoláky, doktory a právníky, techniky amontéry, podnikatele i prodavače, číšníky i elektrotechniky. Také věknehraje v "gothic style" žádnou roli. Potkal jsem mladé gotiky jenžráno vstávají do školy i dospělé ženy a muže, kteří postávají ve svýchčerných róbách u baru se sklenkou vína v ruce a naslouchají temnémusoundu na "gothic party".

Vložil Sandra.a @ 18:58  
0 Komentáře:
Přidej komentář
<< Domu