Vědeckých studií se v poslední době objevují doslova kvanta. Není pak divu, že vznikly takové ceny, jako například tzv. antinobelovka. Zde vám předkládáme jednu ze studií, která by byla dle našeho názoru žhavým kandidátem na toto "ocenění".
Pánská přirození budou větší a ženská poprsí rozměrnější a pevnější. Nový výzkum dále předpovídá, že v roce 3000 nebude výjimkou, když budou lidé měřit 215 centimetrů. Běžně se budou dožívat 120 let a jejich pleť bude snědá. Tyto předpovědi se objevily v nové zprávě jednoho ze známých teoretiků evoluce lidstva. Doktor Oliver Curry pracuje v Darwinově výzkumném centru na londýnské ekonomické škole a je svými kontroverzními teoriemi dobře známý.



Curry strávil dva měsíce zkoumáním vývoje lidstva a zjistil, že se v budoucnu může lidstvo rozdělit na dva poddruhy - "obry a skřítky" informoval britský deník The Sun. Dle jeho mírně uhozené teorie by byli potomci geneticky "vyšší třídy" vysocí, štíhlí, zdraví, atraktivní, kreativní a inteligentní. Ti, které označil Curry značně zavánějícím způsobem "nižší třída" by se měli vyvinout v nepříliš bystrá, ošklivá, shrbená, goblinům podobná stvoření. Curry prohlásil, že k tomuto vývoji dojde v rámci zvýšené vybíravosti lidí, co se životních partnerů týče. "To v budoucnosti povede k výrazné genetické nerovnosti," dodal vědec, který míní, že tento scénář čeká naši Zemi do roku 3000



Curry se domnívá, že lidé se budou moci dožívat vyššího věku díky stále se zlepšující stravě, životnímu stylu a znalostem v oblasti lékařství. Vše má dle něj ale i svou stinnou stránku. Lidé budou dle něj více náchylnější k chorobám a fyzicky slabší, vzhledem k čím dál tím větší závislosti na moderních technologiích.



No, sci-fi to je jistě zajímavé, ale přinejmenším ta část o vyšší a nižší třídě lehce zavání, což? Nietzsche by se radoval, eugenici by pěli oslavné písně, nacisté by přikyvovali, ale normální lidé se mohou asi jen tiše usmívat. Vždyť jen sám čas ukáže, co náš druh na povrchu této planety čeká....


napsal/a: Stenika 17:38 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář