10.Duben 2009,08:21
Ashley Tisdale (* 2. července 1985, Monmouth County, New Jersey) je americká modelka, tanečnice, herečka a zpěvačka.

Film

Na počátku 90. let 20. století si zahrála v několika epizodách v různých filmech. Stala se pak známou hlavně díky ztvárnění hlavních rolí z produkce televizních kanálů Disney Channel, například High School Musical a Picture This. Kromě toho také hrála dalších televizních seriálech, mimo jiné např. Sedmé nebe, Boston Public i Beverly Hills 90210 a dalších.

Ashley Tisdale se poprvé objevila na televizní obrazovce v několikaepizodách různých seriálů např.: Smart Guy, 7th Heaven, Grounded forLife, Boston Public, Strong Medicine, Charmed a Beverly Hills, 90210.Zazářila v seriálu The suite life of Zack and Cody. Jako chůva hlavníchpostav měla také malou roli ve filmu Donnie Darko v roce 2001. Poté seAshley Tisdale stala známou. Nejvíc ji proslavila role v televiznímfilmu High School Musical.

Kromě herectví se věnuje také hudbě. Už ve dvanácti letech zpívala pro prezidenta USA Billa Clintona.Své první sólové album vydala 6. února 2007. Její neznámější písničkyjsou Headstrong, Suddenly, He said she said a mnoho jiných.

 
vložil: TeRkA_Tu
Permalink ¤


0 Komentáře: