22.Březen 2009,18:00

Muzikál ze střední (anglicky: High School Musical) je úspěšný americký film. První díl byl odvysílán 20. ledna 2006, třetí díl jsme mohli v našich kinech poprvé vidět 4.prosince 2008.

Velmi úspěšný byl i soundtrack, který byl nejprodávanějším albem roku 2006.

Hlavní postavy ve filmu jsou Troy Bolton (Zac Efron), kapitán basketbalového mužstva Wildcats - "Tygři" a Gabriella Montez (Vanessa Hudgens), intelektuálka kterou zajímá matematika a vědy. Společně se chtějí zúčastnit školního muzikálu, jejich rivaly jsou Sharpay Evans (Ashley Tisdale) a její bratr Ryan Evans (Lucas Grabeel). Další důležitou postavou je "Kelsi Nielson" (Olesya Rulin), která ke školnímu muzikálu skládá hudbu.

Troy s Gabriellou se potkají o zimních prázdninách, nasilvestrovském večírku, kde je vyberou do karaoke soutěžě, kde zpívajípíseň Start of Something New. Od té doby, co se potkají i ve škole,mají k sobě zvláštní vztah. Troy se ale bojí říct svým kamarádům, žeumí zpívat a tak to drží v tajnosti. Dokud si ale jejich největšínepřátelé Sharpay a Ryan Evans, kteří v divadle září už od malička,nevšimnou jejich zájmu na školním muzikálu. Při zkouškách na hlavníroli, jsou tito dva jasní vítězové, dokud nezpívá Troy a Gabriella, atak se uskuteční druhé kolo. Ale basketbalový tým a tým "chytrých" tojen tak nechtějí nechat, a tak na udělají past, do které se Troy chytnea Gabriella slyší Troye, jak říká, že už mu na ní nezáleží. Troy všakneví, že to Gabriella slyšela a tak je překvapen, když se mu vyhýbá aodmítá jít na druhé kolo. Oba dva jsou smutní, a tak se nejlepšíkamarád Troye, Chad s kamarádkou Gabrielly, Taylor, rozhodnou udělatněco s tím, aby se tak netrápily a dali se zase dohromady. Troysouhlasí, ale Gabriela se nedá tak lehce přemluvit. Troy se staví uGabrielly doma, ale ta se zapře, že si píše úkoly, ale Troy se nenechájen tak odbýt a tak jí začne volat. Gabriella si rozsvítí v pokoji aTroy vyleze na její balkón, kde ji zazpívá kousek písničky, u které seseznámili. Od toho dne spolu začnou trénovat na druhé kolo. Ale bohuželje uslyší Sharpay a Ryan, a vědí, že pokud by se druhé kolo přesunulona další den, ani jeden z nich by to nestihl, protože Gabriella mádesetiboj, a Troy zápas v basketbalu. Snaží se proto přemluvit paníprofesorku, aby druhé kolo přesunula, což se jim nakonec povede. Tygřia Gabriela s Taylor však neztrácejí hlavu a podaří se jim udělat zkratv tělocvičně a zároveň ukončit desetiboj, a tak můžou zpívat. Všem sejejich píseň líbí, a tak dostanou role. Konec se odehrává na hřišti,kdy Tygři vyhrají zápas a vše končí písní, o tom že sny se mohouvyplnit.

 
vložil: TeRkA_Tu
Permalink ¤


0 Komentáře: