05.Srpen 2007
Akce Buchlovice
Toto je ryhlozpráva z hurá akce, která se konala 4.-5.8. 2007 ze soboty na neděli.
Rozsah akce: 1 auto ( Ondřej Buchta, Jeňa Štěpánek, Tomáš Mazálek, Eve Nováková a Tereza Šírová)
Charakteristický znak: žádný vážný rozhovor - čili sranda veliká, a hlad - čili poznání, že v Uherském hradišti jsou hospody v neděli tak nějak pozavíraný....

V sobotu jsme byli po 3 hodinách na kolech v lese trocha unavení ale přesto byla chut něco podnikat. Nabízely se dvě akce, svou charakteristikou naprosto odlišné. Jedna možnost byla nasoukat se do střevíčků a svátečního oblečení a valit do Velatic na kácení máje. A druhá možnost se zrodila naprosto spontánně, a byla to možnost zajet pozevlovat do Buchlovských kopců do blízkosti hradu Buchlova.

Domluva byla vlivem neobyčejné nerozhodnosti velice náročná, ale nakonec každý zhodnotil priority a vznikly tedy dvě skupiny. Já se tedy ocitla  se spacákem v autě se čtyřmi dalšími milovníky lesa a frčeli jsme směrem Buchlováky.

Dorazili jsme když byla už tma, posilnili jsme se už po cestě, když jsme na benzince nakoupili zásoby lahváčků, pak jsme se posilňovali ještě v podhradní hospůdce a pak jsme se vydali nahrad. Rozhodli jsme dobýt hrad a tak jsme se vydali klestit cestu po obvodu hradeb, abychom jako moudří dobyvatelé nalezli slabé místo a tímto místem do hradu pronikli...
Hradby jsme s menšími či většími obtížemi obešli za určitý čas celé a ocitli se znovu u brány. Slabé místo ve zdivu jsme nenašli. :) :) :)  ... tak jsme zkusili zabouchat na vrata.
... nic se neozvalo a tak vzal Jeňa za kliku....
... no a tak jsme dobyli hrad Buchlov.

Posilněni úspěchem, vydali jsme se do temného lesa na průzkum kaple sv. Barborky. Byla krásná obloha
a padalo spoustu hvězd. Po cestě nazpátek jsme se zapomněli na louce, která byla široká, lemovaná lesem, měsíc nad námi svítil jako halogen, hvězd bylo vidět na vymetené obloze mraky a nepřestávali padat.
A protože jsme měli spoustu přání, tak jsme si polehali na trávu položivše si hlavy jeden na druhého, tak, že jsme vypadali, jako klubko hadů... :)

Potom jsme si vyzvedli spací vybavení v našem vozidle a ubytovali jsme se u polorozpadlé chaloupky, kolem které rostly nějaké pseudošvestkové stromky.

Ráno, když jsme se vykulili z pytlů, a opustili tábořiště, vydali jsme se na průzkum Uherského Hradiště, abychom si ulovili něco k snědku. Restaurační zařízení nás postupně sklamala (bylo zavřeno) a tak jsme lovili v samoobsluze. Cestou jsme se roznodli navštívit ještě Buchlovice. Tam jsme místní zámek dobyli poněkud elegantnějším způsobem, než hrad předchozí noci: koupili jsme sobě lístek a vešli v doprovodu průvodkyně do jeho nitra bez menších potíží.

Prohlédli jsme si řádně zámecký park a když už se k polednímu naše žaludky staly neodbytnými, dali jsme si rozličnou krmi v jedné z místních krčem.

Výborné to bylo. Do rodné vsi  jsme dorazili  odpoledne ke 14 hodině a  všeobecné hodnocení celé výpravy bylo  kladné, tudíž můžeme očekávat, že uspořádáme v blízké době něco podobného.
Už se těším.:)
Vložil: Teres @ 22:41  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: Teres
Domov: Brno-venkov
O mně: Ráda bych poznala kluka, který ví co chce a je schopen mluvit o tom, co cítí. Jsem děvčica od Brna, ale studuju v Liberci, takže jsem taková poletucha cestovací... :)
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Template by
Free Blogger Templates