19.Duben 2008
Music Publishing.
Za vsechna ty leta co jsem byl casti hudebniho obchodu sem se seznamil s tim ze Music Publishing je jeden z nejmene znamych oboru ktery je velice dulezitou strankou Music Industry jak u nas v Severni Americe tak take bezpochyby u vas v Ceske Republice.

Ja se po leta setkaval s mnozstvim talentovanych muzikantu kteri zvetsiny pro rodine zalezitosti se spokojily s tim hrat v nejakem weekend bandu no a sly i obcas tak daleko ze si vydaly independent CD ci LP za starych zlatych casu.

U vas zrovna tak coby u nas je zakazana jakakoli payolla avsak nehlede na to independent lables maji pomalu nemozne konkurovat kteremukoli major lable.
Ja nevim jak je tomu u vas u nas vsak velice zridka kdy nejake major radio zaradi do sveho programu ojedinele independent CD nehlede na to jaka je na nem kvalitni muzika.
No a zrovna tak i velice zridka no a patrne snad i nikdy nenajdete v zadnem velkem obchodu s muzikou nejake independent CD
To proto ze velkoobchody jsou ochotne prodavat CDcka pouze ktera sou jim dodane v Music Industry uznanem Record Distributorem.

Jak se rika - ruka ruku myje - tak velice malo kdy novacek ci independent recording artist prorazi mezy tak zvane BIG GUYS.

CO JE MINENE V POJMU - MUSIC PUBLISHING ?

V letech kdy sem byl Vicepresident pro Squamish Songwriters a Music Performers Association muj prvni music publisher Cliff Johnes z Rock Headquarters - Bruce Allen Talent z Vancouveru, B.C. Canada na mojim mnou zorganizovanem velice prvnim Seminari o Hudebnim Obchodu to znazornil takhle.

Ono je mozne ze mas bezpochybny originalni hit. No a jelikoz si ten hit napsal ci napsala tak ten hit vlastnis na 100%
avsak jelikoz ten tvuj hit ti neni mozne predstavit publiku jinak nezly na svem weekend gigu nekde na prknech nejake hospody ktera malo kdy ma pres 200 lidich v salu tak ti ten tvuj hit prinasi 100% niceho.

Avsak kdyz vezmes ten svuj hit a zaneses jeho demo nejakemu Music Publisherovy tak i pres to ze i kdyz ti ten Music Publisher da na ten tvuj hit 50% kontrakt pro publishing.
Tak pote budes mit 50% neceho coz je vic nezly 100% niceho.
No a coby autor ci autorka pisne se rozhodnes dodatecne vydat svuj hit na independent lable.
Tak proto ze byl ten tvuj hit proslaven na major lable tak ziskas 100% zisku ktere bys za normalnich okolnosti neziskal ci neziskala.

KDO JE TO MUSIC PUBLISHER ?

Kazdy manazer skupiny ktera je pod kontraktem s major lable je budto Music Publisher a nebo ve spojeni s Music Publisher Networkem.
To proto ze kterakoli skupina v kontraktu s major lable ma v zapotrebi prijit s novym albumem pro novy rok no a kdyz takova skupina neni schopna prijit s originalnim materialem obstojnym ci lepsim nezly vysel na poslednim albumu skupiny.
Tak pote manazer skupiny ma v zapotrebi sahnout do zasob Music Publiseru.

JAK SE KDO STANE MUSIC PUBLISHEREM ?

K tomu vam staci se spojit s vasi Ceskou - OSA - a ti vam daji veskere informace o cene Music Publisher license atd
Vložil: TerroristofLove @ 23:17  
0 Komentáře
Přidej komentář
<< Domu
 

O mně


Jméno: TerroristofLove
Domov: Amerika
O mně:
Koukni na muj profil

Předchozí příspěvky
Archív
Přátelé
Template by
Free Blogger Templates