Mám již delší dobu finanční potíže, ale kdo v dnešní době je nemá. Pořád jsem si říkala, co budu dělat. Hledala jsem nějakou brigádu, ale pokaždé po mě chtěli poslat nějakou částku. Protože jsem už nevěděla, jak dál, tak jsem samozřejmě odpověděla a peníze poslala. S odpovědí však přišel pokyn, abych napsala dopis v určitém znění a poslala další peníze. Tohle jsem absolvovala 3x a když jsem se nikam nedostala, tak jsem to vzdala. U dalších brigád vadilo, že nejsem studen, nebo že nejsem na rodičovské dovolené, případně v plném invalidním důchodu. Už jsem si zoufala, když mi moje sestra přeposlala mail od své sponzorky Ivy.

Abych to řekla od začátku. Od roku 2003 byla moje sestra zaregistrovaná u Oriflame. Ze začátku chodila na kosmetické party, ale pak jí to přestalo bavit. A já, protože to na mě napsané nebylo, tak jsem v tom nemohla nic moc dělat, natož jí nutit, aby se v tom více angažovala. Takže jsme celý roky hledaly zákaznice mezi svými příbuznými, spolužáky a kolegyněmi. Dlouhý roky jsme si tak vydělávaly na vlastní kosmetiku. Jenomže jednoho dne se stalo, že jsme se se sestrou setkaly u jednoho zaměstnavatele a dokonce i v jedné kanceláři a o lepším výdělku již nemohla být řeč. Snažila jsem se zjistit, jak jde v Oriflame postupovat dál, ale pokaždé jsem narazila na zeď. Tou zdí byla moje sestra. A tak to šlo dlouhých 30 měsíců. Aniž bych se nadála dělaly jsme Oriflame 8 let a prakticky jsme se nepohnuly z místa.

A najednou přišel ten mail od Ivy. Zavolala jsem jí a zeptala se, jestli můžu přijít. Samozřejmě souhlasila a požádala mě, abych dotáhla i sestru. Na kosmetické párty jsem se pak s Ivou domluvila, že celou registraci necháme převést na mě, protože sestra už Oriflame nechce dělat. Nebylo to tím, že by jí to nebavilo, katalog ukazuje ráda, ráda si povídá o kosmetice, ale ty ostatní věci, co jsou kolem, vážně nemusí. A právě kvůli "těmto věcem" to chtěla všechno zahodit. Díky Ivě jsem se přeregistrovala a stala se místo sestry kosmetickou poradkyní Oriflame. Sestra dále ukazuje katalog, baví se o kosmetice. Je však ráda, že nenese zodpovědnost za objednávky, roztřiďování zboží a následný roznos.

Jelikož teď před Vánoci byla dobrá nabídka, tak jsem rozhodila sítě a čekala, jestli si někdo objedná. Moc jsem od toho neočekávala. Asi týden po kosmetické párty jsem od Ivy dostala nabídku zúčastnit se školení Buď krásná s Oriflame. Ten den jsem měla volno a tak jsem souhlasila. Na školení bylo hodně jiných kosmetických poradkyň a když jsem to tak poslouchala, tak jsem se až zastyděla. Byla jsem jedna s těch, které dělají kosmetiku nejdéle a přitom jsem o systému Oriflame neměla ani ponětí. Celé školení mě donutilo si objednat různé brožurky a začít zjišťovat, co vůbec Oriflame nabízí. Hodně mě to nabudilo. Sestra se o to nikdy nezajímala a mě nenapadlo si přivydělávat kosmetikou, kterou už dělám tolik let.

Abych se vrátila ke katalogům. Když jsem se byla ptát potencionálních zákaznic, u kterých jsem nechala katalog, zda si něco vybraly, tak mi dávaly docela velké objednávky. Jedna zákaznice mi však řekla, že nic nechce. Nenapadlo mě nic jiného, než že jsem jí ukázala nějaké novinky a velké slevy. Byla strašně překvapená, prý si toho před tím vůbec nevšimla, přitom si katalog prohlížela několikrát. Domluvily jsme si schůzku, já vzala vzorky a bylo to. Nejprve nic nechtěla a po domluvené schůzce jsem od ní odcházela s objednávkou na 2000,- Kč. Konečně jsem pochopila, co je to být kosmetickou poradkyní Oriflame. Já byla spokojená, že jsem udělala objednávku a zákaznice, že jsem se jí věnovala, poradila jí a že má vše, co chtěla, hlavně dárky k Vánocům. Prostě spokojenost na obou stranách.

Když začal platit poslední katalog letošního roku, tedy katalog 17, tak jsem si říkala, že objednávka v předchozím katalogu byla vyjímka. Opět jsem roznesla katalogy. Dokonce jsem je dala i příteli, aby je vzal do práce. Chlap, který se o prodej kosmetiky nikdy nezajímal, a za dvě šichty mi přinesl domů objednávku za více než 3000,- Kč. I katalog 17 šel hodně dobře. Úplně jsem se tomu divila. Pořád si říkám: "to je tutově těmi Vánocemi", ale i tak mě to tolik nabudilo, že jsem nabídla dceři sestřenice, zda by také nechtěla dělat kosmetiku. Sice se jí do toho moc nechtělo, ale nakonec souhlasila. Se slovy:"Nic tím přece nezkazím, když to zkusím" si ode mě vzala katalog. Neuběhl ani týden a volala mi, že má objednávku a potřebuje vzorky. Měla v ruce katalog 10 dní a už ni dávala dobrou objednávku. Když jsme rozdělovaly zboží a počítaly, tak jsem jí ukázala, že si vydělala skoro 300,- Kč. Kdybyste viděli ty rozveselené oči. Prakticky ukázala na návštěvě katalog a najednou si vydělala peníze. Na katalog 1. si dala za úkol ukázat ho dalším dvěma novým lidem. Strašně jí držím palce.

Budu doufat, že i katalog 1 půjde podobně, i když tomu moc nevěřím. Přece jenom se říká, že leden je na obchod ten nejhorší měsíc. Já však věřím tomu, že prodej kosmetiky má budoucnost. Každý používá kosmetiku. Aniž bychom si to uvědomovali, tak se bez ní neobejdeme. Copak by to šlo vydržet nějakou dobu bez mýdla, šamponu, sprchového gelu, deodorantu, krému a my dámy bez make-upu, stínů, rtěnek či lesků na rty? Dejte si ruku na srdce a společně se mnou řekněte NE, NEJDE TO. Prostě jsou věci, bez kterých se člověk v dnešní době neobejde.

A jelikož jsem došla k tomuto závěru a práce s nováčkem mě baví, tak jsem se rozhodla, že prodej kosmetiky Oriflame budu šířit dál.

Ze začátku jsem hledala brigádu, lámala si hlavu, jak to udělám a přitom jsem to měla přímo pod nosem. Za oba dva katalogy, tedy č. 16 a 17, jsem si vydělala víc, než nabízeli firmy, které s každou obálkou chtěli poslat i peníze. Teď jenom lituju, že jsem sestru nedonutila se rozhodnout dříve. Když jsem byla na škole, tak jsem měla kolem sebe hodně lidí, kteří si ode mě kupovali Oriflame. Jenomže s koncem školy skončilo i objednávání. Jaké by to asi bylo, kdybych je tenkrát zaregistrovala? Pravidelně bysme se scházeli nad čajíkem čí vínkem, povídaly si o dětech a kosmetice. A jaké je to teď? Ze spolužáků vídám jenom jednu, která ode mě už dlouhé roky bere kosmetiku a je spokojená. Prý ji tím šetřím čas. Zboží si vybere v teple domova, mailem mi pošle, co chce a pak se jenom domluvíme na tom, kde a kdy se zboží předá. Ona to má bez práce a s kvalitou Oriflame je spokojená. Poslední tři roky si objednává u mě i její máma.

Tímto článkem chci říci, že není těžké najít si brigádu. Je těžké najít takovou, která by nás bavila. A já jsem ráda, že jsem si našla takovou, která mě baví a naplňuje. Ze začátku je trochu náročnější, ale co je v dnešní době lehké.

Proto říkám, všichni kdo máte rádi kosmetiku spojte se a začněte dělat kosmetiku Oriflame. Ať pro sebe nebo pro své okolí. A já bych byla moc ráda u toho, až byste zjistili, že to jde.

napsal/a: TutHathor 23:49 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Saša 12.01.2016 09:41:09

Dobrý den,
sama Oriflame dělám a vím, že se tím dají přivydělat pěkné peníze. Ze začátku je to těžší než najdete zákaznice, ale pak už je to jenom lepší.
V případě zájmu o registraci do Oriflame mně můžete kontaktovat na email: ori-krasa@seznam.cz
Se vším Vám ráda poradím.