28.Červen 2008,09:40
Začátky blink182 se píšou od roku 1992 kdy Toma vyhodili ze školy kvůli tomu že přišel na basket opilej, takže přešel na jinou školu, kde se seznámil se skejťákem kerry Keyem a Anne Hoppusovou, Markovou sestrou. Tom všechny pořád otravoval kecama o tom jak stršnš moc by chtěl kapelu a tak ho Anne seznámila se svým bratrem Markem. 

Ti dva si padli do oka a začali spoluc zkoušet v Tomové garáži, tam spolu vymysleli první hit Carousel. Jenže kluci potřebovali ještě bubeníka, Tom jednoho znal a tak se k nim připojil Scott raynor. Kapela si nejdřív začala říkat Duck Tape, za pár dní ale Tom přišel na jméno blink. 

Kapela byla kompletní a tak se pustila do nahrávání prvního dema. Jmenovalo se Flyswatter (plácačka na mouchy) a kluci je natočili ve Scottově obýváku. 

Podle toho taky vypadá kvalita ale kapele to přes to pomohlo a chystala se na svůj první koncert. Na ten přišlo asi 5 lidí ale blink to neodradilo a na jejich koncerty chodilo čím dál víc lidí. 

A tak zanedlouho už byli ve studiu a natáčeli své první opravdické demo album Buddha. O kapele už se vědělo i když Buddhy se moc neprodalo. Za necelý rok blink natočili konečně plnohodnotné album Cheshire Cat, obsahoval i pár songů z Buddhy. 

Jenže díky Cheshire Cat si kapely všimla jedna irská techno skupina, která se jmenovala taky blink a tak si kluci zmněnili nátev na blink182. 

Díky Cheshire cat se blin182 stávali stále známnější kapelou.

V roce 1997 blink182 vydali druhé album Dude ranch s prvním opravdovým megahitem Dammit díky kterému o kapele věděla už celá Amerika. 

Dammit napsal Mark za 5 minut. jenže při tom udělal jednu chybu - napsal ji mimo rozsah svých hlasivek a tak trávil hodně času tréninkem svých hlasivek a dokonce přestal kouřit. Jenže nedlouho po Dude ranch kapelu opustil bubeník Scott a na jeho místo přišel Travis Barker.V létě 1998 se travis oficiálně stal členem blink182.

V lednu 1999 se kluci chystali do studia točit třetí album Enema of the State. Album získalo platinovou desku a blink182 byli na vrcholu. nísledovalo celosvětové turné. Z alba byli vydány tři singly - Adam´s song, All the small Things a What´s My Age Again. Videoklip k all the Small Things se stal nejlepším videem roku 2000.

O rok později kluci vydali čtvrté album Take Off Your Pants and Jackets se singly First Date, Anthem 2, Stay Together For the Kids a Rock Show.

V roce 2002 si Tom Delonge odskočil od blink182 k projektu Box Car Racer kam si pozval jako bubeníka Travise. Mark se tím cítil odstrčený a tohle byl vlastně začátek konce blink182.

No a v roce 2003 přišlo poslední bezejmené album blink182. Krátce po jeho vydání kapela objířděla svět s koncertní šňůrou a po jejím skončení si chtěl dát tom pauzu. kapela tímto albem dosáhla absolutního vrcholu. Písničku I Miss You hrála rádia po celém světě a do blink se ,,zamilovávaly´´ pubertální holčiny které předtím vůbec existenci nějákých blink182 beztak ani netušily. V únoru 2005 kapela ohlásila pauzu, oficiálně se nikdy nerozpadla ale je málo pravděpodobné že se blink182 někdy ještě dají dohromady. 

Příčin může být několik - členové kapely chtěli být víc doma se svými manželkami a dětmi, další důvod může být Tom který chtěl odejít, rozchod můžeme přičíst i poslední desce která je úplně jiná než všechny předešlé, blink byli přesvědčeni že je to nejlepší co kdy udělali a měli pravdu ale s tímto názorem se neztotožnili fanoušci i když prodej desky šel do milionů.

Blink182 už neexistují ale pořád doufáme a věříme že je ještě někdy uvidíme hrát spolu.
 
kategorie: Něco o různých interpretech
vložil: Verka15
Permalink ¤


0 Komentáře: