11.Květen 2008,11:55
Fall Out Boy je punk rockova kapela(ale spousta lidí si myslí že je to emo kapela což je blbost!) z předměstí Chicaga, která byla založena v roce 2000. Skupinu tvoří Patrick Stump (hlavní zpěvák, kytarista), Pete Wentz(vedlejší vokály, basák, textař), Joe Trohman (hlavní kytarista) a Andy Hurley (bubeník).

Začátky (2002-2004)
Prvně vydala tato skupina v roce 2002 Split EP u nahrávací firmy Uprising Records. Zanedlouho v roce 2003 vydala své debutové album nazvané Fall Out Boy's Evening Out with Your Girlfriend opět u stejného labelu.

Během tohoto období kapela koncertovala v Chicagu a na jeho předměstích. Po vydání prvního alba natočili také první videoklip a to k písni Dead on Arrival, kde se nechali zastřelit. Tento klip poté pustili pouze pár lidem.

Bubeník Andy Hurley se ke kapele připojil až po vydání první desky a také ještě v roce 2003 stihli vydat už své druhé album, které neslo název Take This to Your Grave a vydali jej u nezávislého labelu Fueled by Ramen.

Vydali také pár písní, jednalo se o Grand Theft Autumn/Where is Your Boy a Saturday, které ze hrály už i v rádiích. Album obdrželo zlatou desku. Na toto album navázalo další EP album a DVD nazvané My Heart Will Always Be the B-Side to My Tongue. Byla to také poslední deska vydána u neznámé nahrávací společnosti.

V roce 2003 totiž podepsala skupina svou nahrávací smlouvu s Island Records.

From Under the Cork Tree (2005-2006)
V roce 2005 byla stabilita kapely narušena jelikož basista Peter Wentz se pokusil o sebevraždu a předávkoval se antidepresivními léky. Později pro časopis Rolling Stone řekl, že byl fascinován sebevraždami Iana Curtise a Elliota Smithe. "Bylo těžké přemýšlet o tom a pochopit to, nemohu to nějak vysvětlit, jsem prostě narušený. Byl jsme zmatené dítě. Cítil jsme se jako Peter Wentz, ale vůbec jsem se jako Peter Wentz nechoval".
Píseň 7 Minutes in Heaven (Sedm minut v nebi) je právě o Petrově pokusu o sebevraždu.

3. května 2005 vydali Fall Out Boy své třetí album nazvané From Under the Cork Tree, které debutovalo v USA na devátém místě a v prvním týdnu se jej prodalo přes 70,000 kusů a později obdrželi dvakrát platinovou desku.

První singl z alba Sugar, We're Goin' Down se dokonce umístil na osmém místě Billboard Hot 100 a v hitparádě MTV TRL se dokonce dostal na místo nejvyšší.

Kapela obdržela i nominaci na Grammy Awards jako nejlepší nový umělec.

Infinity on High (2007)
Poslední vydané album Fall Out Boy dostalo název Infinity on High a vyšlo 6. února 2007. Albu předcházel veleúspěšný singl This Ain't Scene, It's an Arm Race, který poprvé předvedli v roce 2006 na American Music Awards. Videoklip měl pak premiéru 19. prosince 2006.
Na novém album Fall Out Boy spolupracovali i s Timbalandem.

Deska debutovala na prvním místě americké hitparády a jen v prvním týdnu se jí prodalo přes 260,000 kusů. Hit This Aint Scene, Its an Arm Race dosáhla v USA i ve Velké Británii na druhé místo, přičemž na Britských ostrovech to bylo doposud nejlepší umístění kapely v kariéře.

 Fall Out Boy také přislíbili účast na charitativním koncertu Live Earth, který byl 7. července 2007.

Diskografie:
2007 Infinity On High
2005 From Under The Cork Tree
2004 My Heart Will Always Be The B-Side To My Tongue
2003 Fall Out Boy's Evening Out with Your Girlfriend
2003 Take This To Your Grave
 
kategorie: Něco o různých interpretech
vložil: Verka15
Permalink ¤


0 Komentáře: