11.Květen 2008,13:41
Leona Lewis zpěvačka a skladatelka. Už jako maláchodila na kroužek zpěvu. Nic jiného ji nebavilo jen hudba. Její učitelzpěvu si všimnul že má Leona velký talent. Po jednom rozhovoru s jejímyrodiči Leona mohla jezdit po Velké Británii a zastupovat tak školu vezpěveckých soutěžících.Leona byla neporazitelná. Leona byla oblíbená. Už ve svích 10 letechLeona složila svou první píseň s názvem Keys to my Heart ( Klíče k mémusrdci ). Ve 13 letech vyhrála soutěž Lady D a když měla 15, natočilaalbum Twilifght, ale tohle album se moc neuchytilo.

Její velký návrat se uskutečnil v roce 2006, kdy ji její přítelpřemluvil, aby se přihlásila do Britské soutěže X-FACTOR. Byla jasnoufavoritkou třetího kola soutěže X-faktor od začátku až do konce, svým výkonem přesahovalaformát pořadu, získávala nadšené kritiky daleko za hranicemi běžnýchtelevizních soutěží talentů. V porotě seděla jména jako byla SharonOsbourne a nebo Simon Cawell. Simon už po jejím prvním zazpívání vsoutěži řekl " Jestly ty nevyhraješ, tak tento národ neví co je muzika". Leona procházela z kola do kola a stále byla oblíbenou. V jednomsemifinálovém večeru zpívali soutěžící píseň od skupiny ABBA. Když jíslyšel zpívat bívalí člen skupiny ABBA Björn Ulvaeus řekl že Leona mástrašně velký talent a že to v muzice dotáhne daleko! Leona postoupilaaž do finálového večera kde vyhrála!Získala 60% ze všech 8 milionůhlasů, které přišly. Už V přímém přenosu se začalo v živém vysílánívysílat jak se začal tisknout její první singl písně A MOMENT LIKETHIS. CDse singlovou písní se začalo prodávat ve Velké Británii a Irsku hneddruhý den po vítěztví! O týden pozdeji udrželi lidé z vydavatelstvíobrovzký šok! Leony singl A MOMENT LIKE THIS se prodalo přes 600 000kopií jen v UK a stala se tak nejprodávanější interpretkou světa a takése singl tak nejrodávanějším singlem v historii Britských žebříšku aEvropy!

 6. Ledna 2007 začala Leona pracovat na prvním studiovém albu. Z alba jakoprvní vyšel singl Bleeding Love který běží i na TV OČKO a stal senejžádnějším klipem MTV! Singlu Bleeding Love se prodalo už přes 1Milion kusů a to také jen v UK! CD bylo vypuštěno! První ( plánovaný )název měl být Angel ale pak se CD přejměnovalo na SPIRIT. CD se stalouž po 2 týdnech nejprodávanějším albem světa a stále je první ve světových žebříčcích!!!

Leona je žádaná, úspěšná, laskvá a krásná zpěvačka ale přes to vše stojí pěvně nohama na zemi!

 
kategorie: Něco o různých interpretech
vložil: Verka15
Permalink ¤


0 Komentáře: