Gothic..   01.Prosinec 2006


Co znamená "gothic"? V následujícím článku se vám pokusím vysvětlit, co a kdo je gothic. Předem upozorňuji, že je to můj názor a komu by se náhodou nelíbil, tak si ráda poslechnu kritiku.
Je velice těžké definovat gothic, každý gothic je originál, ale přesto je něco spojuje. Myslím si, že gothica je především v duši člověka a v jeho názorech na svět. Hodně lidí si myslí, že gothici jsou satanisté, ale není to až tak pravda. Někteří sice jsou, ale jsou i gothici křesťanské víry, můžou mít jakoukoli víru, anebo nevyznávají žádné náboženství.
Gothici se zajímají o okultní vědy, zajímá je tajemno, rádi chodí na hřbitov, … zkrátka mají rádi všechno, z čeho tzv. "normální" lidé mají strach. Mají rádi depresivní hudbu, depresivní obrazy, jsou to většinou velcí čtenáři - mají rádi také poezii (např. E.A. Poe, Ch. Baudelair, atd.). Většinou čtou "fantasmagorie" nebo horory, nebo různé tajemné příběhy. Samozřejmě milují horory a scifi filmy. Hudba, kterou poslouchají, je většinou také depresivní a je to hudba tvrdšího rázu (goth metal, black metal, metal, death metal,….)
Gothic může být arogantní, anebo naopak melancholický. Hodně gothiců trpí endogenními depresemi, to jsou deprese, které nezpůsobují žádné vnější vlivy. Většinou probíhají tak, že jste v "normálu", pak máte skvělou náladu a z té se dostanete na absolutní dno, kdy často přemýšlíte nad sebevraždou, nebo si samy ubližujete, tento stav trvá někdy až týden, to je u každého člověka jiné. Jednu výhodu však tyto deprese nepochybně mají, a to tu, že díky nim dokážete tvořit krásné temné umění, ať už jsou to obrazy, básně, nebo povídky.
Někteří lidé si myslí, že gothica poznají podle jeho černého oblečení, to však nemusí být vždy pravda. Myslím si, že ve Vašem okolí je určitě pár lidí, kteří jsou gothic a vy byste to do nich v životě neřekli.
Existuje také mnoho falešných gothiců, kteří se jednoduše oblečou do černé a každému tvrdí, že jsou goth. Pravý goth to o sobě nepotřebuje říkat, pravý goth to dokazuje. Myslím, že gothicem se člověk nestává, gothicem se člověk rodí, jenom o tom nějakou dobu neví, postupem času ten svůj styl akorát pojmenuje.
Gothici se rádi scházejí s lidmi jim podobnými na tzv. gothic párty. Většina gothiců, co se oblečení týče se v civilním životě mírní, ale na gothic párty dávají svůj styl patřičně najevo. Gothica je temný a hlavně krásný způsob života. napsal/a: Verussskaaa 08:31 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

After13 05.03.2010 15:43:28

Našla jsem nový Gothic Shop ...... Ručně šitý na zakázku a levně co kus to originál , gotické topy , sukně , rukávníky a šaty . http://www.kramky.cz/goticka-moda-goticky-obchod-gothic-shop-fashion


Verussskaaa 15.12.2007 22:43:44

dík,mě to taky sere..viděla sem to už u hodně lidí na blogách a rozčílilo mě to,ale tak lidé sou různí,mno:(


ajinka000 06.12.2007 13:09:30

ahojky tomuhle už se věnuju kurva dlouho a jen sem tě chtela pochvalit ptz si jedna z mala ktera fakt vi!!! nastve me kdyz jen tak juknu na nakej blog a tam ma holka paris a vedle toho pise ze je goth...proste kdyz si na to jen hraje a nevi....