O mně
Jméno: Veu.u.unka
Domov: Praha-východ
O mně: muhehehahehmuheha
Koukni na profil
Poslední články
Archív
Přátelé
Powered by

Isnaini Dot Com

 

 

 
  03.Říjen 2007  
 
 
HIP HOP

 

 

 

            Hip Hop je styl populární hudby. Je tvořen ze dvou hlavních elementů: Rapování (také známé jako MC-ing) a Dj-ing , ale také s breakdancem a graffiti. Toto jsou 4 hlavní součásti hip hopu a kultury pohybu, které začali na počátku 70. let v New Yorku Afroameričané a Latinoameričané. Termín "Rap" je mnohdy brán jako synonymum ke slovu hip hop, ale je také používán jako odvolání se na praxi, která je jediná a nejdůležitější součást hip hopu.

            V hip hopu jsou 2 hlavní historické éry: OLD SCHOOL HIP HOP ERA (1980 do 1985), která už byla zpočátku hiphopu a TJE GOLDEN AGE OF HIP HOP (od r. 1985 do 1993), která je openěna zvuky východního a západního pobřeží. Dále je už moderní éra-vzestup GANGSTA RAP  a G-FUNK.
            Pod pojmem hip hop si většina lidí představí hudbu - pomalé beaty a agresivní projev mluveného slova. Muzika je ale jen jeden z prvků, které pojem hip hop sdružuje. Je to spíše kultura a životní styl. K hip hopu se řadí mnoho dalších činností provozovaných na ulici a ve velkoměstech, tam, kde vlastně tento styl vznikl. K již zmíněné hudbě, ať už reprodukované (DJing), nebo zpěvu (rap), patří grafický projev známý jako graffiti, akrobacie či tanec označovaný pojmem breakdance, nebo B-boying a umění napodobovat různé zvuky a rytmické hudební nástroje pomocí úst a mikrofonu, tzv. beatbox.

Vložil Veu.u.unka @ 17:40  
0 Komentáře:
Přidej komentář
<< Domu