25.Říjen 2008

Před nedávnem jsem se setkala po delší době s přítelkyní Je vdaná už hezkou řádku let za chlapa, který je bohužel krásný, inteligentní, zábavný a pro druhé pohlaví tím pádem přitažlivý až hanba. Léta mhouřila oči nad jeho nevěrami. Doma všechno fungovalo, děti choval jak v bavlnce, nosil peníze, makal na baráku. Až najednou mu do života vtančila víla.

„Normálně zblbl. Esemesky, furt někde lítal, doma přestal pomáhat, vracel se v noci. Podívala jsem se mu do mobilu, našla pár zpráv a donutila ho, aby vyklopil pravdu. Dvacetiletá kočička, co je strašně sama a on ji jen rozveseluje, povídal. Tak jsem řekla, že jsem taky smutná a veselit ji může přes den a ne čtyřikrát týdně v noci. Odkýval, vypadl a jelo to dál. Jenže pak mi začala psát i ta kalupinka a to jsem neustála. Ječela jsem, udělala hysterčák. On odcházel dál s úsměvem a přehlížel mě jak širé lány. Nervák jak blázen, jak to chceš tutlat před dětma. No a rozvod je opravdu krajní řešení, přece nehodím za hlavu hromadu krásných roků, neseberu dětem tátu – a konečně, mám ho pořád ráda.Tak jsem ležela a brečela do polštářů, vymýšlela, jak s ním zametu. A pak mě to napadlo – a bylo to geniální,“ usmála se kamarádka.

Druhý den zamířila do lékárny a nakoupila několik lahviček uznávaného projímadla. Přišla domů a každou z nich vlila do jiné láhve, jejímž obsahem byla domácí slivovice. „Víš, že moje zlatíčko neuznává léky a všechno léčí vlastní vypálenou slivovicí. Tak teď tím léčí i tu střevní chřipku, co má. A já ho pochopitelně povzbuzuji, že jedině slivovice staví. Nechodí nikam a začal si dokonce sám přepírat slipy.“

Krasavice se podle přítelkyně víckrát neozvala a ona si je jistá, že první „záchvat“ dostalo její zlatíčko právě u ní. Doma vládne klid a pohoda, manžel je ale na svůj slabý organismus velmi opatrný a neustále se s ní radí o dietních postupech….

Dámy, proč vyčítat, proč si rvát vlasy? Vždyť to jde i elegantně, stačí jen správný nápad a váš toulavý kocour obuje domácí papučky. A rád se bude slunit v paprscích vaší náklonnosti.

Vložil: Wictoriess ¤