Otrokovice – První závod ze série WBC – SpecializedBikerally Championship se uskutečnil prvního májev Otrokovicích.

Tento seriál závodů ve sjezdu horských kol se stává čím dál populárnějším. Nastartu se objevilo rekordních 210 jezdců ze tří zemí, traťlemovaly stovky diváků. Čtyři rychlostní zkoušky o celkové délce2 500m zvládl nejrychleji slovenský jezdec Filip Polc, když doslovadeklasoval zbytek startovního pole. Všechny měřené úseky vyhrál a druhémuv pořadí, loňskému vítězi seriálu WBC Vlastimilu Hynčicovi nadělil více než8 sekund. „Trať byla díky prachu hodně kluzká, bylo třeba sineustále dávat pozor. Snažil jsem se jet bez ohledu na konkurenci pořád naplno,určitě jsem nevypustil ani závěr, kdy už bylo vše rozhodlé,“zhodnotil závod Polc, pro kterého to byla především kvalitní příprava na závodysvětového poháru. Na třetím místě pak skončil další slovenský jezdec JánJavorník.

Mezi juniory zvítězil Richard Smolinský před Miroslavem Burešem a TomášemWeissem. V nejmladší kategorii do 15 let bral zlato Tomáš Frnka předPetrem Machem a Petrem Hoferkem. Sedmidílný seriál WBC pokračuje 2.6.v Podhradí u Luhačovic.

za wbcrally.com Ondřej Kymla

Kompletní galérku fotek (je tam nekolik tisíc kusů) z prvního RounduWBC, jsou tam i videa, výsledky…atd. najdete na webu http://www.wbcra­lly.com/…2007/r­ound1/

Pomočil: YEAH 11:53 Link


Měli kecy

« Domů | Přidej komentář