Meatfly AVG sprint DH 2007

19.Květen 2007 | Bike

Tradiční zahajovací závod sezóny, déháčko v Náměšti je úspěšně za námi.Do místa konání přehrady v Vícenickém žlebu u Náměštidorazila naše crew v pátek podvečer, kolem přehrady všude stany až kam okodohlédne, mladé spoře oděné opalující se místní děvy (více informací o tétoudálosti v nedávné době přinesl informační serverPunkbike.org) musely chtěněchtě uvolnit místo na pláži banděbajkerů.

Po příjezdu proběhlo nezbytné vítání s ostatními a hurá na trať, protožeje Náměšť od Brna co by kamenem dohodil, Bo crew to má nalítanýz předchozích víkendů a tak se trenink pojímá pouze propagačně, mlaďošijsou poctivci a snaží se a berou trenink na 100%.

V Náměšti se tradičně jezdí v závodě dvě kola pokaždé najiné trati, na letošek hlavní organizátor místní Sokolistiv čele s Igorem „Tygrem“ Chmelíčkempřipravili jednu z brusu novou trať, rychlou pořád z kopce dolů,minimum šlapání, velký skoky (hmm, no velký, já bych ten jeden potřebovalo fous větší, hihi), prostě paráda, skládám velkou poklonu. Druhá, starátrať je již za čtyři předchozí ročníky vyzkoušená a tak až na menší kosmetickéúporavy nebylo třeba dělat žádné změny, závěrečná dropovací lávka je asi zaseo kousek větší než loni, ale je širší a tak nájezd není takový nápor nanervy.

Po skončení tréninku, jsme parádně zaprášení, protože tratě jsou neuvěřitelněpřeschlé a práší se nehorázným způsobem. Nicméně toto nám absolutně nevadí,těšíme se na grilovačku, bude maso mnoha druhů (např. maso z klokanaSkippy, nejasného původu), které naložil pankáč, bajker a kuchař v jednéosobě, člověk s příznačným jménem Vidlička, dobře on. Po večeři odcházímena trestnou výpravu do Náměšti, v místních dvou diskotékáchSauna a Paradox to vůbec nežije a tak tozatahujeme a jdeme spát. Na zpáteční cestě část výpravy zdolává místní komín advakrát diskutuje s policií, náměšťská policie to nezvládá vyargumentovat atak jsou propuštěni bez ztráty kytičky.

Noc byla krutá, od vody šla zima jako v zimě a navíc budíček jižv šest, kdy se Sokolisti schází na trať, aby se vrhli do dokončení připrav.Pro některé je to zřejmě výzva, jakože je již čas jít trénovat a tak prvnísjezdař doráží na trať v 6:46!!!, to nepochopím, ale gustu…

Sluníčko postupně nabírá na síle a množství trénujících se stálezvětšuje, probíhá prezenčka a vše směřuje k startu prvního kola. To byloodpáleno v 12:30 a v půl minutových intervalech se na trať vydává nastodvacet jezdců. První kolo je spíše výhodnější na pevné kolo, kvůli hodnězavřeným zatáčkám v spodní části, ale elitní střelci na fullech senenechávají zahambit a do první desítky pouští pouze dva pevňáky –Tlustíka a Červase, loňský vítěz Tlustoprd je na druhým flekus minimální ztrátou, ale očekává se, že v druhém kole, které je vícz kopce a parádně rozbité, zatáčky jsou vybržděné, v každé jsou díry akorýtka a hlavně kluzký všudy přítomný, ztratí na fullaře.

V průběhu prvního kola dochází v výpadku druhé elektrocentrály(první se ráno nepodařilo vůbec nastartovat) a tak celý závod jede pouze natřetí záložní kousek. Výsledky se musí psát ručně, ale sokobratři a sokosestrise s tím vypořádali, nějak to pošéfovali a nakonec elektriku pro notebookyzprovoznili a tak se do druhého kola startovalo od nejpomalejších ponejrychlejší, bez ohledu na kategorii (HT + celobrka dohromady). Závod takdostává pro diváky mnohem větší náboj.

Po mojí první jízdě, která mě parádně vyšla, udělal jsem asi jen milion chyb,chystám na druhou jízdu, že to trochu napálím, vršek vychází úžasně, jedu palbu,první skok vychází, opírám se do klopenky, tam mě drží a já si říkám, jedu faktrychle na ten druhý největší skok, na odraze je mě to naprosto jasný jak todopadne – bude přelet, tlumím to co to jde, moc to nejde a jsem dlouhej,po dopadu dávám absolutní floky, to nepomohlo a už je tu onSTROM. Přední kolo to nedává a týdnu budu muset asi napléstnový ráfek, hihi.
Ostatní to zvládají lépe a dostávají se až do cíle, každý podle svýchmožností jedni rychleji druzí pomaleji, jak postupuje čas, tak platí čím dál tímvíc první možnost a jezdci začínají jezdit parádní palbu. První desítka jedenaprosto nehorázně, Červas chybuje v spodní pasáži anepěkně se vyndává, ale rozchází to. A blíží se absolutní závěr, na tratijsou dva jezdci, souboj pevňáka s fullem, no nebudu napínat, opicevystřelená z vesmíru (rozuměj Tlustík) jede nehoráznoupalbu a vyhrává. Získává skapl všech eliťáků, Kotrly, Hynčicy, Mikulenky, Čepaatd. prostě jak ten pán je schopen jezdit na pevňáku mě hlava nebere.

A je to za námi, proběhlo vyhlášení vítězů (komplet výsledky budou na http://downhi­ll.sokolisti.or­g/…vysledky.php), koupel šampíčkem a jedeme domů.

Velký dík patří Sokolistů, za skvěle zorganizovaný závod, vše klapalo jak nadrátkách. Příští rok jsme tam znova.

Pomočil: YEAH 12:25 Link


Měli kecy

« Domů | Přidej komentář