_Evullka

14.Leden 2008

Od kdyexistuje láska?

Odkdy existuje láska?

Vy dnes hledáte spřízněnou duši. Podle čeho si lidé vybírali partnery dříve?

Do roku 1600
Dokud lidé žili jako lovci a sběrači v lesích, poznal se ideální partner snadno: uměl sehnat dost jídla. A muži si hledali šikovné ochránkyně ohně. Ve středověku se zase často uzavíraly „sňatky z rozumu“ - hlavně kvůli majetku. Manželství dohodli rodiče, ať se to snoubencům líbilo, nebo ne.

1700 až 1900
Teprve po průmyslové revoluci přišla do módy romantická láska. Mladí lidé už nebyli pod takovým vlivem rodičů a vybírali si partnery sami. Předem dohodnutých manželství ubývalo. Pořád ale byl celkem problém vzít si chlapa/ženu z jiné společenské vrstvy. A když vás jakýkoli „vhodný“ mužský požádal o ruku, slušelo se kývnout, bez ohledu na city.

1900 až 1960
K lásce konečně začala neodmyslitelně patřit oboustranná sexuální přitažlivost. Ještě v padesátých letech si ale spousta žen vybírala protějšky hlavně podle výše sumy na jejich výplatní pásce. A ještě v šedesátých letech měli pánové na budoucí manželku hlavní požadavek: aby uměla dobře vařit.

Do konce šedesátých let až dodnes
Jakmile přišel na svět zázrak jménem hormonální antikoncepce, vztahy se totálně změnily. Ženy se samy můžou rozhodnout, kdy chtějí založit rodinu. Navíc si sama vyděláváte a rozhodně nepotřebujete, aby vás někdo živil. Ani vás nenapadne vzít si prvního majitele penisu, který o vás projeví zájem. Čekáte, až najdete chlapíka, který se k vám skvěle hodí. A dobře děláte.


Připravil: Cosmopolitan

 

Autor: _Evullka v 14:05 |



Komentáře (0):

« Domů | Přidej komentář