Co je to vlastně EMO?   01.Listopad 2008


Co je to emo?

Od poloviny osmdesátých let byl výraz emo používán výhradně prohudební styl inspirovaný tehdejší washingtonskou scénou. Když se hudbakoncem devadesátých let dostala do povědomí širšího publika, začaloslovo nabývat dalších významů.

Původ výrazu samotného je nejasný. V roce 1985 členové skupiny Ritesof Spring poznamenali v interview pro časopis Flipside, že je někteřífanoušci začali označovat jako "emo", údajně podle emocí, které skupinaukazovala při svých vystoupeních. V následujících letech bylo "emo"vnímáno jako zkratka z "emotive hardcore", či "emotional hardcore",čímž byl tehdy druh hudby označován.

V dnešní době je slovo emo používáno v širším významu, a je častopovažováno za zkratku slova "emotivní". Po roce 2000 začaly hudebnískupiny jako Dashboard Confessional popularizovat dramatičtější aosobnější "emo" styl, jehož texty daleko více oslovovaly teenagery,poprvé zakoušející životní a vztahovou frustraci.

Spolu s tím začala být hudba známější, a "emo" začalo být okolímpoužíváno jako termín pro přehnané melodrama či ublíženost. Na fanouškypak často mířily věty jako "nebuď tak emo" či "vzmuž se, emo děcko"vyjadřující dojem, že se berou příliš vážně.

Emo girl

EMO Girl je dívka která se oblíká v EMO stylu, má EMO(cionální)osobnost a poslouchá EMO hudbu - stručně řečenoEMO girls se vodí rádyza ruce s ostatníma EMO girls a EMO boys, jsou většinu času smutný,nesmějou se moc často a jako EMO boys se vám nechtějí dívat do očí.

EMO Girl má velmi tmavé vlasy střižené buď někde kolem ramen nebo doklasického EMO sestřihu, který je krátký, vzadu špičatý s prudkouofinou. Jejich vlasy sou velmi tmavě hnědé nebo černé, v hodněpřípadech velmi světle blond - a zkrátka každá délka střihu je správnáakorát musí být stále část obličeje zakrývána a to proto, že EMO girlsmají sklon být plaché, záhadné a nechtějí tolik ukazovat obličej.Obvykle mají hodně tmavě namalované oči.

Hodně EMO Girls jsou vegetariánkami nebo vegankami. Ačkoliv se hodněz nich oblíká jen v EMO stylu, je hodně EMO Girls smutných, pláče,píšou básně a mají sklon si řezat zápěstí. Všechno tohle schovávajínošením řetězů a náramků veselých barev.

Jejich oblečení spočívá v těsných džínách, obrácených a tmavěbarevných tričkách někdy doplněný šálou. Obvykle mají pár piercingů anosí hodně barevných doplňků. Některé dívky nosí hranaté brýle, jinéne. Ale co EMO Girls skutečně nemají rády je když si je pletete s GOTH.EMO a GOTH jsou velmi rozdílné tak prosím nedělejte tuhle chybu!

Na první pohled vypadaj EMO Girls smutně a zcela ztraceně a stejnějako EMO Boys chodí obvykle s hlavou dolů a nikomu se nedívaj do očí.Jinak EMO Girls milujou když se k sobě EMO Boys mají...

Emo boy

Emo Boys jsou kluci, kteří nechtějí následovat myšlenky středního proudu naší společnosti.

Emo Boys se oblíkají do těsných kalhot a triček. Malujou si černýlinky a mají husté vlasy, které jim visí do obličeje (většinou černé).

Ačkoliv hodně lidí si myslí že Emo boys jsou slaboši co jenom brečía pořezávají si zápěstí, se velmi mýlí! Emo boys jsou kluci kteří senestydí za svoje emoce protože společnost si myslí, že kluci nebrečí avždy jsou silní.

Emo boys jsou velmi speciální a rozhodně ti nejsladší a nejkrásnějšítypy kluků který můžete potkat! Vyjadřují se skrz umění a hudbu a mluvívelmi lyricky. Emo boys poslouchají například Silverstein, bright eyes,hellogoodbye, the used, My Chemical Romance, hawthorne neights,sugarcult.

Emo Styl hudby, který už podle názvu obsahuje hodně emocí. Jednou jemuzika klidná, pomalá, jindy zas velmi hlasitá a dalo by se říctuřvaná. V písničkách ovlivněné emo se často vyskytují slzy a šepot.

Emo Kids se dají identifikovat velmi lehce...všechny jsou smutné acítí se jako by je celý svět nenáviděl. Emo child má ale i sklonporozumět co se honí hlavou ostatním emo kids...

napsal/a: _Evyka_ 11:13 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Nezabíjejte se kre... 15.12.2009 21:07:31

EMO= Emancipovaný Morbidní Obludy XD
a nebo Extremně Mastná Ofina


LadyOfSorrow 01.11.2008 11:50:44

Emo neznamená že si někdo řeže zápěstí... nárámky nosíme prostě proto že se nám líbí a doplňujou styl a ne proto abysme schovali jizvy...