29.Září 2007, napsal _G.Lenny_ v 13:35 ... Moje autíko
Tak. Takhle vypadal můj Mazlíček, když jsem si ho koupil (až na ty stříbrný kliky od Milotecu) .
Zrovna jsem ho byl projet myčkou. Foto je černobílé, takže není poznat barva...je to tmavě modrá metalíza.
Š.Octavia (neboli Octík, Octinka, Mazlík, Špuntík, Octa a podobně....) 1.8 20V SLX, 92kW, r.v. 1998.

Mám sice jistou představu jak by měla vypadat a co bych tam chtěl změnit, ale vzhledem k tomu, že všecko stojí nějaké penízky a čas a ne vše je schválený pro provoz na pozemních komunikacích (nemám tolik panízků abych si pořídil jedno auto na ježdění a druhý tunil a proto dělám kompromisy), tak jsem toho zatím moc neudělal. Ale asi bych mohl začít výčtem toho, co vše jsem na mazlíkovi udělal (nebudu tam psá novou spojku, výměnu oleje a náplní a podobně...). Budu se snažit to psát, tak jak to šlo za sebou, ale asi to stejně nedodržím .

Takže...první šli stříbrný kliky od Milotecu, který se daj sehnat snad všude...za prvý ty černý plastový se mi nelíběj a za druhý jsem zároveň nechal vyndat a zadělat zámky. Ještě před klikama jsem si tam namontoval alarm včetně na dálku vytahování/stahování okének (v létě super). Dál jsem se asi snažil sundat všecky samolepky, co tam byly zbytečné....zůstali mi tam jen znaky a označení autíka (nyní už ani ty tam nejsou). Následovaly černý fólie Bruxsafol na zadních boních a na zadním 92% zatmavení a na předních 87%. Vím, že by to na předních bočních mělo jen do 25%, ale...no znáte to . Čelní je bez fólie, to zase nejsem magor...
Změnil jsem si podsvícení palubky a jiných přístrojů a ovladačů na modro červenou (z červené). Pak jsem si nechal udělat fólii budíků, vyměnil zadní světla za jiná, vzadu sundal znak Škoda a typové označení a nechal si zadělat dírky po něm a celý auto šlo do nového laku (na pojišťovnu - krom nárazníků a prahů, které byly poškrábané, a tak je pojišťovna neuznala - no to je na dlouho, o tom až v samostatném článku). Pak nějak výměna čelního skla za nové s tónovaným pruhem nahoře již od výroby, ale to je taková malinkatá maličkost. No a pak jsem si pořídil kolečka (RONALy 17tky 225/45/17) - ne nová a to je teda změna v jízdních vlastnostech a vypadá to naprosto jinak . No a následovala vepředu čirá optika + RS nárazník + maska od Milotecu. RS nárazník je zatím v původní černé metalíze a přemýšlým, že do černé metly půjde celý spodek auta (blatník, dveře a zadní nárazník) do úrovně nárazníků, ale to ještě nevím. No..jinak jsem si taky trošku hrál s hudbou. Nemám tam sice žádný extra drahý komponenty, ale jelikož parkuju na sídlišti před panelákem, tak bych to stejně asi považoval za hloupost, tam dávat komponenty za nehorázný pěnízky. Nicméně muzika se musí buď slyšet a nebo alespoň vidět design...aktuální fotky se zde časem objeví, ale dnes zatím ještě nejsou, ale věřím tomu, že zde brzy budou. Nicméně alespoň rádio jsem si pořídil o něco kvalitnější a to Pioneera s Bluetoothem (místo handsfree a je to fakt super věcička) .

Tak ju...to je zatím vše o mém Mazlíkovi, ale určitě bude i spousta jiných a dalších článků, takže snad bude co číst (jestli to vlastně bude vůbec někoho zajímat)
 
Komentáře (0):