Králiček   21.Červen 2008


 

O králíčkovi

Žil byl jeden malýkrálíček v lese. Chodil si pěkněna procházky, papal travičku a mrkev, občas slupl malinu nebo borůvku. Ale jednou se šelpodívat na kraj lesa, kdo tam pálí oheň. Najednou se chytl do smyčky z drátu anemohl ven. Cukal sebou ze strany na stranu,

ale nebylo mu to nic platné. Tu se od ohně zvedla postava a přišla ke králíčkovi. Postava snědá, černé vlasy,černé oči, zkrátka cigoš.Vzal králíčka a přinesl ho k ohni. Kolem ohně seďěla cigánská rodina  a jedla psya kočky. Cigán se jim pochlubil svým úlovkem.

Už králíčka přivazovali na rožeň když náhle u ohně zastavily koně a z nich sesedli vojáci a začali řvát na cigány že toje královský les,ve kterém loviti jest zapovězeno. Cigáni vytáhli nože a rozběhli sena vojáky. Ti na nic nečekali a vypálili na morgoše z pušek.

Půl morgošů se už válelo v krvi, zbytek byl na ůtěku po cestě. Vojáci nasedli na koně a dojeli je. S vytasenými šavlemi rosekali jako dragounizbytek cigánů a pak se vrátili k ohni. Jeden voják našel králíčka a protože bylhodný tak ho nesnědl alepustil do lesa.

Králíček vběhl do hloubi lesa a tam si našel králíčici a měl s ní 156 dětí a se svou milenkou dalších 78. Zemřelve vysokém věku na mozkovou mrtvici.

 

napsal/a: adrena 22:46 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

kukis18 06.07.2008 10:36:31

Pěkná pohádka na dobrou noc.... :-)