Miluju ondráše   10.Listopad 2007


Smažený vepřový řízek vbramborákovém těstě. Čerstvě usmažený řízek je šťavnatý, přiměřeněměkký, s chutí a vůní po smaženém bramboráku.
Rozpis pro 4 porce    Přidat do výběru  Nápověda pro normování
vepřová kýta k.u.400g
sádlo100g
brambory očištěné240g
mléko40g
mouka hladká80g
česnek4g
sůl4g
majoránka
Postup přípravy:
Opláchnutébrambory jemně nastrouháme, necháme ustát a vodu scedíme. Dostrouhaných brambor přidáme mléko, prosátou mouku, utřený česnek sesolí, vejce, majoránku a dobře promícháme. Z opláchnuté vepřové kýtynakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a osolíme.Připravené řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a smažíme v horkémtuku po obou stranách dozlatova. Jednotlivé porce připravujeme naobjednávku.


Vhodné přílohy:

různě upravené brambory,
zeleninové saláty.

Více o této lahodné krmi zde.

napsal/a: antiondroidi 23:37 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář