Miluju ondráše 10.Listopad 2007
Smažený vepřový řízek vbramborákovém těstě. Čerstvě usmažený řízek je šťavnatý, přiměřeněměkký, s chutí a vůní po smaženém bramboráku.
Rozpis pro 4 porce | ||
vepřová kýta k.u. | 400 | g |
sádlo | 100 | g |
brambory očištěné | 240 | g |
mléko | 40 | g |
mouka hladká | 80 | g |
česnek | 4 | g |
sůl | 4 | g |
majoránka |
Opláchnutébrambory jemně nastrouháme, necháme ustát a vodu scedíme. Dostrouhaných brambor přidáme mléko, prosátou mouku, utřený česnek sesolí, vejce, majoránku a dobře promícháme. Z opláchnuté vepřové kýtynakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, okraje nařízneme a osolíme.Připravené řízky ponoříme do bramborákového těstíčka a smažíme v horkémtuku po obou stranách dozlatova. Jednotlivé porce připravujeme naobjednávku.
Vhodné přílohy:
různě upravené brambory,
zeleninové saláty.
napsal/a: antiondroidi 23:37 | LinkVíce o této lahodné krmi zde.