lady gaga

autor: ba-jul-ka | 18.Říjen 2009

LaDy GaGa

Věk: 23
Datum narození: 28. 03. 1986
Místo narození: Yonkers, New York, USA
Znamení: Beran aktuální horoskop »
Výška: 155 cm
Životopis
Jejípravé jméno je Stefani Joanne Angelina Germanotta narodila se 28.března 1986 v New Yorku. Je to americká zpěvačka a skladatelkaitalského původu. Její pseudonym Lady Gaga vznikl podle názvu skladbyod skupiny Queen - Radio Gaga.

Od 4 let hraje na piano, ve 13letech složila svoji první písničku, v 17 byla jedním z dvaceti dětí,kterým se poštěstilo učit se v newyorské umělecké škole Tisch School OfArts. V roce 2008 vydala svoje zatím jediné album The Fame, kdenaleznete hlavně dva její radio hity Poker Face a Just Dance.

LadyGaga je bývalá spolužačka Paris a Nicky Hiltonových (navštěvovalystejnou soukromou střední školu s názvem Sacred Heart School naManhattane) a písně skládala už i pro Pussycat Dolls, Britney Spears aNew Kids On The Block. Když byla ještě malá holčička, často siprozpěvovala písničky Cyndi Lauper, Michaela Jacksona, její táta jiinspiroval svými oblíbenými kapelami jako Roling Stones či Beatles.Jako mladá holka byla hodně divoká - jednou ji museli zastavit členovéochranky, když tančila na stole v nóbl restauraci Upper West Side. Užtehdy bylo všem jasné, že z ní vyroste pořadné číslo.Z mladé holky zitalské rodiny se pomalu stávala exhibicionistka, ale předevšímvšestranně talentovaná textařka a zpěvačka, která umí udělat šou napódiu a dostat lidi do varu. "Byla jsem bavič už jako malá holka a jsembavič i dnes" říká o sobě Lady Gaga, která si udělala jméno v dolnímEast Side klubové scény New Yorku tanečním superhitem "Beautiful DirtyRich". Její vystoupení bývají velmi odvážná - zpívá v bikinách i jinýchextravagantních převlecích, které vyžadují odvahu vzít je vůbec na sebe.
"Vždyckyjsem milovala rock, pop a divadlo. Když jsem objevila Queen a DavidaBowieho věděla jsem že budu zpěvačka. Až později jsem si uvědomila jakmoc mě tihle umělci inspirovali."

Dosažení tak skvělého úspěchuvyžaduje velký talent. Ten, ale Lady Gaga rozhodně nechybí: Gaga jedívka, která se již ve čtyřech letech naučila improvizovat na piáno ave třinácti letech již skládala balady na piáno. Ve čtrnácti hrávala napiáno v New Yorkských klubech.
Lady GaGa napsala ze svého alba The Fame všechny písničky, přičemž většinu syntetických zvuků na albu nahrála sama.

Většina scénických kostýmu pochází z jejich tvůrčích nápadů.

Lady GaGa má dva psy se jmény Lava a Remus, a můžeme je vidět v klipech Poker Face, Eh Eh (Nothing Else I Can Say) a Lovegame