zac efron

autor: ba-jul-ka | 18.Říjen 2009
Americký herec Zac Efronse narodil v San Luis, Obispo v Californii, 18.října 1987. Rodiče jsouDavid Efron a Starla Baskett. Když mu bylo 11 let jeho rodiče si všimlijeho schopností ve zpěvu a tak Zac začal brát lekce zpěvu a poprvé sizahrál v muzikálu: Gypsy. Dostal role v hrách Peter Pan, The Music Man,Mame, Little Shop of Horrors.

Na střední škole si všimla jehopotenciálu učitelka dramatických umění a kontaktovala svého přítelefilmového agenta, tak Zac začal hostovat v několika seriálových rolícha to ho pilotovalo do televize. V roce 2002 si Zac zahrál v KriminálceMiami, kde ztvárnil postavu která byla obviněna z vraždy svéhoúčetního. V letech 2004-2005 ztvárnil roli Camerona Bale v seriálu odWB Summerlad (mimochodem tady hrál i Jesse McCartney).

Zaroli ve filmu Miracle Run (2004) dostal pochvalu kritiků. Dalším filmembyl DerbyStallion (2005), který měl problém najít distributora a přišeldo kin až v prosinci 2006. V roce 2006 hrál také v mega hitu HighSchool Musical (HSM), který vidělo přes 38 milionů diváků v USA. Hodnělidí bylo zmateno jeho zpěvem v HSM. Zac Efron nemohl uzpívat vyššítony a tak některé songy byli smíšené s hlasem zpěváka Audrew Seeley.Ve druhém pokračování zpívá už "pouze" on sám.Objevil se také v roliLinka Larkina ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray. Zahrál si také vseriálech Námořní vyšetřovací služda a Pohotovost.Jeho přítelkyní jeVanessa Hudgens,známá rovněž z Muzikálu ze střední.