04.Květen 2007
Autor: bbbrrr-jane v 15:39

EMINEM

Em

Eminem, chcete-li Marshall Bruce Mathers III je jedním z nejpopulárnějších raperů současnosti. Je proslulý pro své kontroverzní texty písní, které jsou často označovány za násilnické a zaměřené proti ženám.




Eminem se narodil 17. října 1972 v Kansas City ve státě Misouri. Jeho matka Debbie Mathers-Briggs ho porodila v 17-ti letech, byla závislá na drogách a živila se jako prostitutka. Má mladšího bratra a otce nikdy nespatřil. V dětství se s matkou a bratrem neustále stěhovali, což obnášelo střídání škol a život bez přátel. Když mu bylo 12 let, usadili se ve Warren v Michiganu. Marshall byl vyvržencem, kterému se všichni spolužáci vysmívali. On sám se k tomu vyjadřuje takto: "Matka mě s sebou tahala jako pytel mouky. Byl jsem pro ní jen obtížné břemeno, kterého se nikdy nezbaví. Byl jsem bastardem, kterého bylo možno týrat, protože neměl žádné přátele. Holkám jsem se nelíbil. Žádná mě nechtěla." Ve 14-ti letech objevil rap a snažil se mu maximálně věnovat. Rap se stal řešením jeho potížích, bylo to východisko z drsného života, drog a citové vyprahlosti. Nedokončil střední školu a vystřídal mnoho náročných pracích.

Když mu bylo 23 let, jeho přítelkyně Kimberly Mathers porodila holčičku Hillie Jade Scott (25. 12. 1995), jeho dceru. V následujícím roce vydal své debutové nezávislé album "Infinite", které se setkalo s malou odezvou. K němu říká: "Infinite bylo vlastně na zkoušku, abych si ujasnil, jak chci hrát, o čem chci mít texty a jak bych se chtěl prezentovat. Cítil jsem, že Infinite je předehra, která to všechno odstartuje, bod od kterého se bude vše vyvíjet." Po vystoupení v soutěži Rap Olympics freestyle rap v Los Angeleském rádiu, kde obsadil druhé místo, získal pozornost silného hráče na poli hudby Dr.Dre. Eminem byl nadšen a začal s ním spolupracovat na jeho úspěšným albu "The Slim Shady EP". Kontroverzní povaha jeho textů a vystupování si za krátkou dobu našly řadu příznivců. Přestože je rap doménou černošských zpěváků, dokázal se jako jeden z mála bělochů v tomto směru velmi dobře prosadit.

eminem

Rozhodl se udělat něco, co by se líbilo. Vymyslel a stvořil Slima Shadyho, temnou část své osobnosti, stín každé špatnosti a osobu plnou zloby. V roce 1997 vzniklo The Slim Shady EP a 23. 2. 1999 The Slim Shady LP, právě tyto dvě alba odstartovali jeho kariéru. Album The Slim Shady LP bylo založeno na veleúspěšném singlu "My Name Is,". Album se během krátké doby stalo jedním z nejprodávanějších a získal za ně dvě ocenění Grammy pro nejlepší rapové album a nejlepší rapový sólový výkon "My Name Is". Však to mělo i stinné stránky a Eminem se k tomu vyjádřil takto: "Strašně mi chybí, že už se nemůžu volně pohybovat. Doma je park, ve kterém jsem dříve hrál basketbal. Dneska se tam nemůžu ukázat bez toho, aby někdo neustále nechtěl autogram - a to ti samí lidé, se kterými jsem dříve byl v jednom týmu. To je hustý. Takže potom si necháš postavit vlastní basketbalové hřiště za vysokými zdmi jenom proto, abys mohl dělat to na co máš chuť. Nemáš jinou šanci - takže drž hubu a vyrovnej se s tím."

Eminem je prostě...

Podobné úspěchy jako s albem The Slim Shady LP získal s druhým komerčním The Marshall Mathers LP, to vydal v roce 2000. Během prvního týdne od vydání se prodalo kolem 2 miliónů nahrávek a stalo se tak nejrychleji prodávaným rapovým albem v historii. Kritikové vesměs album pochvalovali díky jeho ironii, ostrosti a kousavosti, ale díky svému obsahu vyvolalo mnoho debat, jelikož obsahuje mnoho obrazového násilí a proti homosexuálních nadávek.
Při předávání ceny MTV Music Awards 2000 sdružení homosexuálů a lesbiček protestovali proti podpoře Eminema hudební stanicí MTV. Za svůj singl The Real Slim Shady získal ocenění MTV pro nejlepší videoklip roku a nejlepší mužské video. Stejně jako za minulé album získal cenu Gramy pro nejlepší rapové album a nejlepší rapový sólový výkon The Real Slim Shady. Eminem na sebe opět upozornil v roce 2002 dalším kontroverzním albem The Eminem Show, za účelem zmařit pokusy internetových pirátů, distribuoval toto album zdarma. Také stejný rok debutoval v Hollywoodském filmu 8 Mile.

eminem

Eminem zbožňuje svou dceru, vydělané peníze ji dává na vzdělání, chce aby nemusela být na někom závislá. Eminem byl několikrát zatčen za několik potyček a nošení zbraní. Jeho matka ho zažalovalo o 10 milionů dolarů, za pomluvu na albu The Slim Shady LP, kde naznačil, že byla narkomanka. Kim Mathers si vzal v roce 1999, Kim byla předmětem několika jeho písní včetně songu "Kim", toto mezi nimi vyvolalo velké pře. V roce 2000 se Kim pokusila o sebevraždu, o měsíc později podal Eminem návrh na rozvod. Eminem a Kim se znovu vzali 14. ledna 2006, ale 5. dubna byla opět podána žádost o rozvod. 19. prosince se podruhé rozvedl, s manželkou se dohodli na střídavé péči dcery Hailie Jade Scott i rozdělení majetku.

Ve filmu 8 Mile ztělesnil hlavního hrdinu Jimmiho, film zachycuje úsek v životě dospívajícího chlapce, bojujícího o vítězství v rappové soutěži. Je situován do Detroitu, kde Eminem skutečně žil, do bezútěšné čtvrti chudinských karavanů a zchátralých domů, kterou do "bílé" části odděluje rovná, nekonečně dlouhá ulice s názvem 8 Mile.

EminemFamily RODIRODINA

:Máma:

Debbie Mathers-briggs takhle se jmenovala Eminemova matka která nechtěně v 17 let otěhotněla.Vzala si svého muže Marshalla Bruce Matherse II a roku 17 . října 1972 se jim narodil malý Marshall Bruce Mathers III (Eminem).Bohůžel se jim manželství podařilo udržet jen jeden rok a to bylo dost málo.Nevlastní Emovo bratr Nathan přišel na svět roku 1986,a jeho otec je Fred Samara Jr.

:Táta:

Eminemův táta není příliš známý,s Debbie Mathers-briggs se oženil roku 1972 když Eminem přišel na svět.Debie od manžela odešla roku 1973 protože jí mlátil a pil.Jinak se pokoušel Emův táta se s Eminemem nějak spojit ale Em odmítal.

:Kim:

Eminem se s Kim znal už od střední školy,.V prosinci roku 1996 se jim narodila dcera Hallie Jade a v létě se vzaly.Ale potom se manželství začalo hroutit,4.června 2000 Eminem viděl muže (John Guerra) jak líbá Kim na parkovišti v Detroitu .Eminem srazil muže zbraní a byl zatčen policisty.Eminem byl na Kim hodně naštvaný a to ho také donutilo vymyslet dvě písničky a to " 97 Bonnie a Clyde" a "Kim" kde pomlouvá Kim.

:Hallie Jade:

Hallie Jade se Eminemovi a Kim narodila 25.prosince 1996.Eminem by na svou dceru Hallie nikdy nevztáhl ruku a ochraňoval by jí i kdyby se dělo cokoli.Po rozvodu Eminem s Kim se o péči sdílejí oba dva.

Eminemova vila

Zde se můžete kouknout i na Eminemovo sídlo kde přežívá.Svou vilu má postavenou v Los Angeles Hallywood Hills.Má super výhled na město a jeho sousedy jsou například Keanu Reeves nebo třeba Tobey Maguire

 



0 Komentáře: