Tak zas bylo jednou veselo..aneb VČE a podobne obludnosti;o)

To jsem si takhle jednou vyjel z nasi vesnicky na vylet do Pardubic.. Duvodem bylo nahlaseni zmeny odberatele na VČE (Vychodočeska energetik..pro neznale;o) - po rozvodu rodicu je nas dum nahlasenej na me a po predelani rozvodny skrine byla stejne nutna revize..tak proc to neudelat pri jednom..
Od revizniho technika jsem uz doma dostal info jak to bude probihat. Obdaril me i potrebnou vybavou papiru (= revizni zprava a smlouva o odberu) + instrukcema kam s tim..Pohoda rikam si..Zmenime jen odberatele a zpusob platby (tatovo SIPO) nechame stejnej.
S jednou malinkou (klasickou;) cestovni komplikaci dorazime na misto..Vejdeme do urceny mistnosti, ktera je hezky moderne zarizena (system s listkama a svetelnejma tabulema). Vrhneme se na pult s dotykovym displejem, omrknu polozky a jednu zmacku, vyjede papirek a me v tu chvili dojde, ze jsem zmacnul spatnou;)No nic..to prezijou..listek putuje do kose..Na druhej pokus stisknu spravnej a muj listek vyjede. Mamca, ktera tu je se mnou se zvydave zepta - a myslis, ze to je spravnej?Ukaze na mnou zvolenej a lehce se dotkne napisu..bzz a mame tu listek cislo tri. Nasleduje vybuch smichu a jakoby nic jdeme sledovat objevujici se cisilka a cekat, kdy se objevi to nase..
Cesta do prvni kancelare v pohode..nasleduje dalsich par minut cekani a prepazka s celkem sympatickou slecnou. Predame ji vyplnenou smlouvu a dozvime se dve noviny - potrebujeme vypoved soucasnyho odberatele a na stavajici SIPO nam to neudela..musim si zaridit novy.. Fajn rikame si, dalsi cesta sem nas nemine.. Nadseni panuje, ale co hlavne, kdyz se to zaridi. Vyrazime na postu zaridit moje novy SIPO..Vejdeme do obriho prostoru posty, kde z 20ti okynek fungujou dve. Prikrocim k jednomu a zeptam se, jestli nam tu zridej novy SIPO a obsluha nas odkaze na nejaky zluty okynko na druhym konci. Hodim po nem vrazednej pohled a ritim se k nemu, v nadeji, ze se konecne zacne neco dit a ono zase nic.. Okynko je zavreny a ja nechapu proc.. Koukam po napisech, ktery ho lemujou a nachazim cedulku s provozni dobrou..pondeli, utery, streda, ctvrtek..aa dneska je vlastne.
Ctvrtek - zavreno..Do pr... Nasleduje dalsi vybuch smichu a zrezignovany odchod zpatky k autu.
Takze cca 3h casu v haji, 50km nacestovano a zarizeno naprosto nic. Vic takovych vyletu, at se clovek nenudi;o)

O autorovi

  • Jméno bdf
  • Bydliště Praha
  • Čas letí jako šílený, jen tenhle profil zůstává.
Můj profil