Co je to láska?

Láska Je. Láska je svoboda. Je to volnost. Láska nikoho k ničemu nenutí. Je to dávání bez očekávání a přijímání dávaného. Láska je harmonie, splynutí a vědomí Jednoty se Vším. Láskanikoho a nic neodsuzuje a nemusí nikomu nic odpouštět, protože přijímávše takové jaké Je a miluje to tak. Láska není sobecká, nikoho a nic nepotřebuje a ani si pokrytecky na nic nehraje. Láska se jen usmívá a jen Je. Láska je všude, dokud se člověk nepřesvědčí o tom, že tomu tak není.

Láska znamená

bezvýhradné přijetí. Přijetí jevyšší stupeň než je jen tolerance. Opravdu někoho milovat znamená natrvalo ho přijmout do svého srdce. Milovat toho člověka jaký Je. Jako Celek, se vším všudy. Neznamená to nevidět "nedostatky", ale vnímat je jako části Dokonalého Celku. Pouhá prvotní zamilovanost není tou pravouláskou, dokud se nezmění v absolutní přijetí toho druhého - v trvalouzamilovanost. Při prvotní zamilovanosti nevidíte toho druhého jaký skutečně Je, a tedy ho nemůžete doopravdy přijmout do svého srdce.

Čím více se partneři (ale i třeba příbuzní nebo kamarádi) přiblíží vzájemnému přijetí sebe (bez nepotlačovaných výhrad vůči tomu druhému),tím více budou ve vztahu šťastnější, protože budou prožívat skutečnou podstatu Lásky.

Překážkou proudění čisté lásky

k někomu druhému bývá mnohdy nepřijetí své vlastní osoby. A platí: dojaké míry přijímáme sebe, do takové přijímáme i ostatní a do jaké míry přijímáme ostatní, do takové přijímáme a milujeme sami sebe. Při přijetí druhého čistou láskou ho pak totiž už nevnímáte jako "druhého",ale jako část sebe samotného.
Jste dva, ale máte jen jedno srdce.A to platí navždy, i když vás ten druhý nepřijal takového jaký jste.Ano, můžete si zvolit následně kdykoli odmítnutí nebo zavrhnutí té osoby... ale proč? :-) Věřím, že do lidského srdce se vejde nekonečně mnoho lidí, i když přitom nemusíte být partnerem nikoho z nich.to je ve vztazích to "Come what may, I will love you, untill my dying day" (Dějse co děj, budu tě milovat do konce života) z textu písně z filmuMoulin Rouge, po kterém každý touží :-)

Milovat touto láskou domácí mazlíčky nebo předměty je snazší, protože jí nepodmiňujete vzájemným přijetím, ale stačí jen vaše přijetí. Až budete milovat bezvýhradnou čistou láskou Všechno a Všechny ve Vesmíru, pak budete osvícení/svatí:-)

O autorovi

  • Jméno berulinka2482
  • Bydliště Amerika
  • Eyes are the gateway to your soul...
Můj profil

Přátelé