Člověka, kterého chci zrovna popsat je můj nejlepší přítel, který se jmenuje Jakub.
Kuba má příjemně a mile vyhlížející oválný obličej, velké modré oči s dlouhými černými řasami a světle delší vlasy. Na mírně vystouplé bradě si můžeme všimnout malé jizvy, kterou má již od 15. roku, když hrál s kamarády před barákem fotbálek. Nejvíce se mi však líbí jeho pěkně tvarované rty. Když se tyto rty široce usmějí, vyniknou bílé a rovné zuby, které nám mohou připadat jako třpytivé perličky.
Na první pohled prostě nevýrazný člověk, který na sebe asi ničím neupoutává pozornost okolí. Může se zdát, že není ničím výjimečný, ale zdání klame.
Dříve jsem na Kubovi nemohla najít ani jedinou chybičku, ale po delší době se to podstatně změnilo.
Na něho můžu a ráda prozradím pár kladných vlastností, které se v žádném případě nedají přehlédnout a jen tak na ně zapomenout. Je to velmi zásadový člověk a to ve věcech, které jsou pro většinu lidí úplně cizí a nic jim neříkají. Tyto zásady někteří odsuzují, možná proto, že se je bojí přiznat, aby náhodou neztratili popularitu u svých kamarádů. K čemu je popularita bez opravdových přátel, kteří vás v každé situaci podrží jako ten, o kterém píšu tyto řádky? On dokáže člověka povzbudit, poradit mu jakou cestou se má dát. Pravdomluvnost, upřímnost a výřečnost jsou také jeho kladné vlastnosti o kterých bych mohla vyprávět, ale jako každý člověk má samozřejmě i své mouchy. Kubu lze snadno vyvést z míry. Rozhodí ho každá maličkost, ale zase je schopen se dostat zpět do pohody a to je taky obdivuhodné, protože spoustu mých přátel sice se nedají tak lehce vyvézt z míry, ale když už ano, tak je to delší záležitost.
Od té doby co jsem poznala Jakuba tak s ním zažívám spoustu legrace, je pro mě v některých povahových vlastnostech vzorem a ty, které se mi na něm nelíbí se snažím napodobovat a naopak mu je nějak nenápadně naznačit. Kdo ví, třeba z něho bude jednou téměř dokonalý člověk. Myslím, že s Kubou máme velmi dobrý vztah a doufám, že bude pokračovat až do smrti. napsal/a: berusinecinka 14:30 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář