Z 996 na 997

30.Duben 2007

foto

Ti zběhlejší v modelovém označení vozů Porsche jsou doma už po přečtení nadpisu. Pro ty ostatní jsme si právě teď připravili nabídku firmy Hamann, která se rozhodla, že potěší majitele modelu Porsche 996 tím, že začala nabízet přestavbový kit na 997. Jedná se samozřejmě jen o optický kit. Pokud vás tedy toto téma zajímá, podrobnosti naleznete dále.

Na začátek obecný přehled. Hamann nabízí kompletně nový předek, částečně s použitím originálních dílů od Porsche, Lambo dveře vlastní výroby a rozsáhlou stylingovou sadu pro 911 od aerodynamiky, až po tuning motoru.

Když měla nová generace 996 Porsche 911 svou veřejnou premiéru v roce 1997, začalo to mezi fanoušky 911 vřít. Vodní chlazení? A co se stalo s kompaktními rozměry? Co ta váha….? Většina fandů to hodně řešila, pak ale 996 dokázala, že je vlastně nejlepším Porsche, co bylo vyrobeno. Ovšem, co se týče designu přední části vozu, i sama automobilka Porsche nedávno připustila, že tady udělali závažnou chybu, kterou hned u modelu 997 odstranili. Zatímco 996 měla divně vypadající přední světla tzv. „smažená vejce“, pro nový model jsou charakteristická kulatě-oválně tvarovaná přední světla. Ale dříve, než se majitelé 996 poženou koupit model 997, jednoduše jen kvůli těmto „smaženým vejcím“, měli by věnovat pozornost nové stylingové sadě pro Porsche od Hamanna. Tento tuningový převlek propůjčuje staršímu modelu vzhled novější 997.

Toto je bez debat levnější varianta, než nákup nové 997 a skládá se z kompletně nového spoileru, předního nárazníku, dvou blatníků se závodním víkem palivové nádrže, plus originálních součástí kitu od Porsche, zahrnující dvojici protáhlých světelných jednotek a předních lamp. Na první pohled tak není možné rozeznat, zda jde o 996, nebo 997. Tento měnící kit je k dispozici pro vozy série 996, konkrétně modely Carrera, GT3, Carrera 4S a také Turbo a GT2.

V neposlední řadě je třeba se zmínit, že kromě této vizuální modernizace má Hamann v zásobě ještě další vychytávky pro majitele modelu 996. Ty zahrnují například Lambo dveře, které byly speciálně vyvinuty pro 911. Dále velké množství body-stylingových doplňků, ráfků kol, výfukové systémy atd. Tuning motoru je bez řečí také hračkou. Výkon až 620 koní, 780 Nm a maximálka 350 km/h jsou dosažitelné pro Turbo a GT2.

Nic není nemožné, to je heslo firmy, které uplatňuje pro všechny vozy, které tuní. Každý si může nechat postavit vlastní jedinečné auto. Toto platí také o interiéru. Nabídka zahrnuje klasické doplňky (pedály, řadicí páky, madla ručních brzd), dále lišty z karbonových vláken, kožené čalounění v nepřeberném množství barev, až po multimediální systémy. Stačí si jen vybrat.

napsal/a: blazinek99 15:05 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář