Těsto: Smícháme moučkový cukr, vanilkový cukr, změklou Heru, 2 celá vejce, 30 dkg hladké mouky a prášek do pečiva. Zpracujeme v hladké těsto. Pokud se těsto lepí, můžeme podle potřeby přidat mouku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice. Mezitím připravíme hmotu na zalití. Smícháme 3 celá vejce, zakysanou smetanu, 20 dkg cukru krupice a trochu hladké mouky. Vznikne nám tekutá kaše na zalití. Nakonec si připravíme drobenku. Nerozehřáté máslo smícháme s 10 dkg cukru krupice a hrubou moukou. Rozemneme, když se lepí na prsty, tak můžeme přidat mouku. Těsto vyválíme na vymazaném a vysypaném plechu, poklademe ovocem, zalijeme hmotou ze smetany a posypeme drobenkou. Pečeme 40 minut při 190 °C.
TIP: Vyzkoušené ovoce mám maliny - mňam, rebarboru - zatím vede, a ostružiny - nic moc. :-)
Doba přípravy: 60min. Porce: 4 Energetická hodnota: jedna porce 7665 kJ Země původu: Česká republika
v 18:18
Kategorie: Vaření
Autor: boonboneek
komentáře (0)
Ingredience:
Návod:
Těsto: Smícháme moučkový cukr, vanilkový cukr, změklou Heru, 2 celá vejce, 30 dkg hladké mouky a prášek do pečiva. Zpracujeme v hladké těsto. Pokud se těsto lepí, můžeme podle potřeby přidat mouku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice. Mezitím připravíme hmotu na zalití. Smícháme 3 celá vejce, zakysanou smetanu, 20 dkg cukru krupice a trochu hladké mouky. Vznikne nám tekutá kaše na zalití. Nakonec si připravíme drobenku. Nerozehřáté máslo smícháme s 10 dkg cukru krupice a hrubou moukou. Rozemneme, když se lepí na prsty, tak můžeme přidat mouku.
Těsto vyválíme na vymazaném a vysypaném plechu, poklademe ovocem, zalijeme hmotou ze smetany a posypeme drobenkou.
Pečeme 40 minut při 190 °C.
TIP: Vyzkoušené ovoce mám maliny - mňam, rebarboru - zatím vede, a ostružiny - nic moc. :-)
Doba přípravy: 60min.
Porce: 4
Energetická hodnota: jedna porce 7665 kJ
Země původu: Česká republika
Komentáře
« Domů | Přidej komentář