Stránka o hubnutí a zdravém životním stylu + můj deníček ♥
Publikováno: 24.Únor 2008
v 07:23

Kategorie: Cvičení a pohyb

Autor: caffe

komentáře (0)
Cvičit můžete i doma v obýváku | Cvičení a pohyb

Výběr sportu je čistě na vás

Každému vyhovuje jiný druh sportovní aktivity. Nejvhodnější samozřejmě je kombinovat jednotlivé sporty, ovšem cvičení se nemusíte nutně věnovat jen v posilovně nebo na hodinách kalanetiky. Můžete klidně rozbalit podložku doma na koberci a zacvičit si, pokud nemáte chuť zrovna někam chodit. Některé ženy na hodiny cvičení nemají čas, jiné peníze, proto preferují domácí cvičení.

Občas budete potřebovat odborníka

Cvičení doma má také, jako každá jiná aktivita, svá pravidla. Určitě je vhodné alespoň jedenkrát v týdnu navštívit hodinu cvičení s profesionálem. Jednak získáte inspiraci na nové cviky, můžete se motivovat při pohledu na bezchybné figury svých kamarádek, ale hlavně získáte určitou zpětnou vazbu. Cvičitelka aerobiku nebo kalanetiky, která se cvičení věnuje již delší dobu, pozná i drobné chyby v provádění jednotlivých cviků a upozorní vás na ně.

Nesmíte polevit

I fyzickou aktivitu v pohodlí domova je nutné provádět pravidelně. Kontrolovat dodržení svých předsevzetí budete ale jen vy sama. Chce to tedy pevnou vůli, anebo zapojte celou rodinu. Všem řekněte, že ode dneška začínáte cvičit, abyste nemohla ani jedno cvičení vynechat. Cvičte pečlivě, i když jste sama a nikdo se na vás nedívá. V tělocvičně s desítkou dalších žen většinou neošidíme ani jednu sérii. Přece to nebudeme vzdávat, když sousedka ještě může, že? Ani doma si ale nesmíme nic odpustit. Jinými slovy cvičením doma neztrácíte čas přesuny do tělocvičny a cvičíte zadarmo, musíte si ale být vědoma všech úskalí a vyvarovat se jich.

Cvičte s kazetou

Pro zefektivnění cvičení doma je vhodné nejen čas od času navštívit také hodinu posilování pod dohledem odborníka, ale existuje i celá řada dalších pomůcek. Jedním ze způsobů, jak zajistit, abyste i sama doma cvičila správně, bez chyb a naučila se vhodnou sestavu na zpevnění těla, je pořídit si kazetu s cvičebním programem. Na výběr jich je celá řada, se známými osobnostmi můžete cvičit aerobik, pilates nebo posilovat.

Rotoped jako vhodná alternativa

Chodíte pravidelně cvičit a ráda byste hodiny aerobiku nebo powerjógy doplnila i nějakou pohybovou aktivitou, kterou můžete provozovat i doma? Pořiďte si rotoped nebo stepper do vlastního bytu. Šlapat můžete hezky u televize a ani vám nepřipadne, že vlastně cvičíte. Opět nejde o aktivitu, která by byla dostačující jen sama o sobě. Pohyb na rotopedu, stepperu nebo jakémkoliv jiném stroji, který si vyberete v závislosti i na svých finančních možnostech, je ideální doplnit i jinou tělesnou aktivitou.

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

O autorovi

Autor blogu
Autor: caffe
Region: neuvedeno
O mně: Jsem obyčejná holka z malého města, která má ráda život.
Můj profil

Poslední návštěvy

oto12 (1x)
Daavidek (1x)

Credits

Template e grafica by
IN ARIA... & kiocciola

Risorse grafiche by
Lunarea's Graphics

Distribuito su
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE