« Domů

Úvaha: Muži se neradi rozhodují, nejradši jsou, když za ně rozhodne ženská nebo bůh (Školní texty)

Muži se neradi rozhodují, nejradši jsou,když za ně rozhodne ženská nebo bůh

 

 

     Nezní toto tvrzení příliš feministicky? Jsou muži opravdu taknerozhodní? Není náhodou problém mužské nerozhodnosti v ženách?

Při zamyšlení se nad těmito otázkami miv hlavě poletuje pár myšlenek, možná dokonce i vzpomínek z vlastnízkušenosti.

      Podle mého názoru by toto tvrzení mohlo být na pořadu dne takřka každýden. Nemyslíte? Pokud někdo, nedej bože muž, musí rozhodnout, vytváří siv hlavě několik kritérií, podle kterých se bude řídit. Nezahrnuji do úvahynaprosto bezohledné lidské bytosti, které by podle mého názoru neměly mítv moderní společnosti místo.

      Je naprosto jednoduché, vžít se do situace muže Freda, který je již 30let šťastně ženatý. Leží na něm obrovská tíha rozhodnutí ohledně letošníspolečné dovolené. Samozřejmě by nejradši jel s kamarády na ryby, a tominimálně na dva měsíce, nebo na cyklo-dovolenou po krásách českých zemí. Umísi ovšem představit grimasy v manželčině tváři, kterými by ho jistojistě fackovala po celoudobu dovolené. Podle mého názoru musí člověk rozhodovat tak, aby docílilcelkového kompromisu. Myslím, že veliký problém je u žen, neboť žena si vždyponechává drobné vnitřní tajemno, které způsobuje nejistotu v muži. Mužmožná chce rozhodnout co nejvíce v duchu ženy, a proto občas nechávás trochou úlevy rozhodnutí na ní.

      Podle mého názoru muž rozhoduje rychle, promyšleně a většinou i lépe nežžena, ale problém je v rozhodování mezi dvěma a více lidmi. Lehké to má bezohlednýčlověk, ale velice těžké je to pro ohleduplného. Fred svou manželkupravděpodobně stále miluje, chce proto, aby si dovolenou oba užili co možnánejlépe. Má strach z neúspěchu. Nakonec to skončí dovolenou u moře, kdejsou tisíce lidí na pláži, neuvěřitelné teploty a tak dále. Fred to u mořenesnáší, ale mlčí a dělá spokojeného.

      Myslím, že svět je daleko složitější a jednou si třeba projdu tím coFred. Potom mé zamyšlení bude hlubší. Nesouhlasím s názorem, že nic nenídost složité, aby se to nedalo vysvětlit.

O autorovi

  • Jméno cernil
  • Region Nymburk
  • Tak jsem normální kluk, to asi stačí... Ostatní se můžeš dozvědět...
Můj profil