« Domů

Úvaha: Politika a já (Školní texty)

                          Mají být ženyv politice?

 

Jsou lepší než muži? Chcemeje tam?

 

     Slyším hlasy ozývající se proti sílícímuse postavení žen v politice. Já s nimi nesouhlasím. Dle mého názoruje to dobře, ženy mají vlohy pro politiku stejné a možná lepší než muži.

       Problémem je stáří politiků a jejichkolegyň, neboť lidé od určitého věku začínají myslet a rozhodovat se kuvlastnímu prospěchu nehledě na ostatní, ale hlavně až slepě důvěřujív naprostou správnost vlastního úsudku. Příliv mladých absolventekvysokých škol do politiky, čemuž by muselo předcházet zrušení věkového omezení,by oživilo českou politickou scénu hlavně jejich dravostí,“nezkažeností“v pohledu na svět, sebedůvěrou a kreativitou. Tato věková reforma by možnápřilákala k volbám i mladé lidi, kteří mají tu moc snížit vliv stran(y)držící nad vodou hlasy zainteresovaných starších spoluobčanů věřících již odminulého režimu v jeho dokonalost.

      Další plus pro ženu v politice jejejí schopnost konat dvě věci najednou, což znamená mačkat tlačítko“souhlas-nesouhlas“ a myslet zároveň, čímž by se předešlo opakovanému vracenízákonů k jejich úpravě jen kvůli složitosti techniky dvou tlačítek a byloby urychleno schvalování zákonů.

     Ženy mají v politice své místo, ajestli si ho udrží,je pouze na nich.

 

Holmes řekl: Není důležitémísto, které zaujímáme, nýbrž směr, kterým jdeme.

O autorovi

  • Jméno cernil
  • Region Nymburk
  • Tak jsem normální kluk, to asi stačí... Ostatní se můžeš dozvědět...
Můj profil