Den kdy zemřela svoboda! 5.11. byly vyneseny rozsudky ve věci pořádání demonstrace prvního máje v Brně 2007 a držení transparentů s nápisem Národní Odpor! Tresty padly:Tomáš Kebza 20 měsíců do vězení s ostrahou (nepodmíněně),Tomáš Pliska 2 roky do vězení s dozorem (nepodmíněně), Jiří Tůma 20 měsíců do vězení s dozorem (nepodmíněně)(v závěrečné řeči řekl „pokud jsem vinný tak pouze svým názorem“),Radek Komár 15 měsíců do vězení s dozorem (nepodmíněně),Antonín Nedvěd 15 měsíců do vězení s ostrahou (nepodmíněně),Martin Franek 4 roky podmíněný trest na 2 roky do vězení (podmíněný trest)(tento trest z důvodu, že jsem měl snahu pátrat a ptát se již dříve v minulosti znalce co je tedy a co není legální) vyjádření soudu bylo, že snad 4 roky mě přimnějou změnit názory, které zastávám (moje odpověď je, že to co je v srdci se nedá změnit),Michal Pliska 3 roky podmíněný trest na 20 měsíců do vězení (podmíněný trest) Michal Bílek zproštěn.

Dle mého názoru a vyplívá to i z výslechu pana Novotného (úředníka města Brna) bylo to, že celá akce byla rozpuštěna nezákonně (což ale nebylo předmětem líčení). Pokud by, ale celá akce byla zakázána jelikož se zde vědělo čtrnáct dní až jeden měsíc o tom, že se jedná o „určitou“ demonstraci tak by k žádnému stíhání ani dojít nemohlo (pouze jeden úředník nebyl schopen řádně pracovat a celý jeho výslech byl dost srandovní o tom jak si sám protiřečí).Dále v té době ještě soudní znalec Miroslav Mareš se vyjádřil, že na místě neviděl jediný symbol nebo spojitost z nacismem nebo neonacismem. Jediné co zde bylo předmětem šetření bylo tettování Tomáše Kebzy, který byl kuli tomu i zadržen. Transparent, který držel, ale již problémový zřejmě v tu chvíli nebyl (?)!

Celý posudek ve chvíli rozpuštění nebyl ani napsán a to o této akci věděl Miroslav Mareš dle svých slov zhruba měsíc dopředu. Jen bylo podáno ústní vyjádření, že Národní Odpor je Ministerstvem Vnitra chápáno jako neonacistické uskupení (kam přispívá i M. Mareš svými poznatky). Zde se nabízí otázka, která byla již tolikrát řečena a to: Jak tedy můžeme my nebo kdokoliv z účastníků vědět, že se účastní něčeho nezákonného, když to neví policie, soudní znalec a ani lidé z úřadu města Brna? Navíc i po tom co zde NO (zkratka Národní Odpor) existuje již deset (dle slov znalců) a jejich demonstrace nebyly nikdy stíhány, transparenty či vlajky nikdy zabaveny a šetřeny a o rok dříve než bylo Brno prošlo Prahou na 300 vlajek s nápisem NO!!! Na soud byl přizván i jako svědek policista Hrubý dle jehož slov „policie měla vyhotovený určitý seznam závadných symbolů, který kdyby se objevily na akci tak mohli zasáhnout. Tyto symboly tam, ale nebyly, když nezasáhly (další věc kde je jasně řečeno, že ani policie neví zda je NO trestné nebo ne).

Perlička na konec je to vyjádření Miroslava Mareše s kterým jsem se sešel ještě dříve než byl první máj v Brně a ptal jsem se ho na závadnost symbolů a s tím spojené věci. Odpovědí mi bylo to, že zde není stanovené co je a co není zakázané a tak nejlepší je podat žalobu sám na sebe, abych to zjistil jelikož jeho posudek je k ničemu (to řekl také před soudem). Pokud se na stejnou věc zeptáte advokáta tak ten vám řekne to co není zakázané je povolené (jenže ne u nás přeci).Znovu dle mého názoru mohu říci, že já mám svědomí čisté a celý tento soud a vynesení rozsudků byl jen proto, aby ministr Langer mohl říci, že chce zakázat Dělnickou stranu! Do této chvíle, ale nikdo stále nezakázal Národní Odpor! Ať už chcete nebo dodržujete zákony jak se dá.. stejně vám to nepomůže pokud opravdu milujete tudle zem a říkáte to nahlas! Martin Franek!

napsal/a: coklik 22:00 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář