ryby

05.Srpen 2008

RYBA

Je vědecky dokázáno, že ryba, která se dlouho nemeje, smrdí rybinou.A ten, kdo se to snaží vyvrátit je ploutev.
Ale nyní přejdem k základnímu slavebnímu kamenu našich vod, bez kterého by se jen těžko objevovaly kapitální úlovky, k Berouskovi Písčitému.
Berousek Písčitý je ryba malých rozměrů, kde zálkadní rozměry jsou délka výška. Má protáhlé tělo, naoranžovělé ploutve a kadí do vody.
Pro ty kteří by si chtěli berousky zachytat sem frknu pár rad.
Důležité je, sehnat si berouskářskou udicu, berouskářskej splávek (ideální je 2g), berouskářskej miniháček, a lov berousků se samozřejmě neobejde bez chleba. Je sice pravda že berousek pije co teče a sežere i vajgla či oko jiného berouska zůstanuvší na háčku, ale nejspolehlivější nástrahou je z chleba GULA, která je oblíbenou lahůdkou v berouskářské podvodní říši. Kde berousky najdeme? Nejčastěji je můžeme spatřit pobíhat v početných stádech v rákosu nebo okolo něj. Nyní jste seznámeni s potřebami o lovu berouků a můžete v poklidu vyrazit na lov.
Ještě je nutno dodat že i berousek má svá práva. A pokud ho někdo chytí a nepustí ho (vyjma vyrhnutí háčku i s okem krátce po vylovení berouska), nebo mu způsobí jakoukoliv fyzickou či psychyckou újmu na zdraví, berousek má právo podat stížnost k berouskářské komisi a ta rozhodne o vině či nevině berouskáře. Poplatek za projednání návrhu trestu činí 50 Kč.
Tyto stanovy jsou zavedeny pro dodržení rovnoprávnosti na souši i ve vodě. Doufám že se z těchto slov poučíte, a od chvíle kdy tento článek přečtete budete na okolnosti kolem vod a louží pohlížet vědoměji a s úctou.
PS: černý bílí, spojme síly. A.C.A.B.

napsal/a: coklik 12:38 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář