Válka s životem

..a ted trochu z kulturniho koutku. Spousta z vas nerada cte,proto to hodne zkratim a zamerim se jen na detaily a hlavni myslenky.

Spousta z vas na LBST resit otazky jako "je lepsi bruneta nebo blondyna" "je lepsi rock nebo hip hop",atd...ja rikam - vyserte se na to. Nedavno jsem videl velice zajimavy filmecek, ktery by spouste z vas (snad) otevrel trochu oci

Děsivý, nesmírně působivý a strhující film. Zachycuje pravděpodobné následky celosvětové jaderné války na Velkou Británii. Film zabírá časový děj od několika týdnů před útokem, až po 12 let po útoku. Má děj a hlavní postavy, ale je zpracován dokumentární formou - provází nás komentátor a občas ve filmu vidíme statistiky. Naturalistickým způsobem zachycuje všechny aspekty jaderné katastrofy- od demostrací před válkou, přes útok, destrukci, umírání, hladomor, nemoci, jadernou zimu až třeba po nevzdělanost dětí, které vyrostli po válce. Film ukazuje selhání společnosti a celkový kolaps civilizace. Threads byl po svém prvním uvedení stažen a dlouho se nesměl ve Velké Británii promítat. ( http://www.csfd.cz/film/4700-vlakna-threads/ )


Myslím, ze z tohoto popisu je vam jasne, o co jde. V jakych srackach by bylo lidstvo, uz by se nehledelo na to, jestli vyznavate metal nebo pop, jestli mate boty od Nike nebo od vietnamce...vsem by  to bylo u prdele - hlavni by bylo prezit. A jak se to lisi od soucasne situace ? Lidi jsou zhyckani, kazdemu se dostava cim dal vice komfortu (je to tak, zkuste si uvedomit, jak vyrustali rodice a v cem vyrustate vy...), a proto zacinaji vymyslet. Z nudy ? Nejspis ano. Zacinaji vymyslet kraviny, kteryma by si zpestrili zivot. Kluci zacnou nosit ruzove tricka, dalsich 1000 lidi to zacne resit, proc to delaji. A proc ? Protoze se vsichni "nudi", uz berou zaklad zivota jako "standart", standart, za ktery povazujete treba plat v praci nebo nakup v obchode.

Proc si asi myslite, ze obsah celeho meho blogu je psan s celkovym nadhledem nad soucasnou situaci, proc si  tu z vas delam prdel, provokuju,atd... ? Ty, ktere to jeste neosvitilo sem budou stale psat, jaky jsem kokot a ze si mam jit psat jinam, ze to nikoho nezajima....takovi jsou mi zde na internetu (a verte, ze i v beznem zivote kolem me ) uplne u prdele. Pokud clovek neumi rozlisit veci dulezite a veci zbytecne (resit modu, styl, hudbu,atd..=99% diskuzi zde), tak je u me s prominutim kokot.

Já chapu, ze si zde zacinaji delat registrace uz i  12 leté decka, ktere o zivote vi uz uplne hovno, ale drtiva vetsina ve veku 15-18 by si to uz zacit uvedomovat mohla...

Mozna trochu vulgarni prispevek, ale lip to vyjadrit neslo.


Zamyslete se....


Vas cool_moravak