culinka
a její "rodinka"
 

o čtvrtečním večeru - pečení

Na žádost Susan píšu  další článeček.. Ten bude sice kratší, ale opět s fotodokumentací :)

Včera jsme přišli zpráce vcelku zdrchaní… Peťa měl v práci hodně cestování a já jsem teď tak nějakpořád .. To bych nechala bez vysvětlení.. A tak jsem si chtěla  udělat fajn odpolko.  Ve středu jsem v telce viděla jednoduchý  receptík na šátečky s povidlama :) tak jsemrovnou z práce šla kopit povidla a ostatní ingredience, které jsem doma neměla.Samozřejmě jsem koupila i něco navíc a to REBARBORU :))) chtěla bych koláček sní, ale to zkusím vzít na Moravu, třeba mi mamuša Peti helfne.. Učila mě užtěsto.. Ale dyt ja už z toho nic nevím. .. No co už taky nejsem žádna mladice:D

 

Tak zpátky k mémupečení… po vyvenčení Matýska - obvyklé kolečko bylo bez neobvyklých zážitků.Takže kadění, čurdění na kdejaký roh a lampu :) -jsem  nechala roztavit máslíčko, připravila siměkký tvaroh a mouku… no z tohoto upatlala těsto a dala ho na 15 min odlehnoutdo ledničky.. Tedy chtěla jsem na 15min, ale mezi tím přišel domů mooochladovej "táááta" a dožadoval se jídla.. Tak jsme vytáhli velicezdravý a lahodný jelítka z mrazáku.. rozehřáli.. opekli na pánvičce a dali siho s kys. Zelím a chlebíčkem :)

 

Pak teprve jsemvytáhla těsto z lednice… odpočinulo si víc než mělo, ale vůbec to nevadilo..Rozválela, pokrájela na čtverečky  jak sepovedlo a kladla povidla..

takhle to vznikalo:

No a toto z toho vzniklo:

                                                                 

                                                           

 To se někdo má co ?? :D

--- pak jsme se přesunuli do obývačky a koukali na ICE AGE 2 

--  moc hezké.. (já to tedy už viděla v kině, ale ten můj ne.. tak jsme koukli spolu)

příště Vám možná napíšu o mém nadšení z  HLEDA SE NEMO.. moooc se mi to líbilo..

komentáře (1)

« Domů | Přidej komentář

  1. Susan | 08.06.2007 22:18:31 |

    Až jsem na ty šátečky dostala chuť...asi nebudu číst tvoje články o žrádle!!!