Holandsko

22.Duben 2007

Holandsko, inline, cyklisti, Prah

Bloging - schválně kolik lidí to bude číst.

Po návratu z Holandska jsem pln nadšení z této země takže jsem se rozhodl se podělit.

Říkám si žijeme tady nějak špatně. Člověk tady žije a nějak si na vše zvykne dokud nevidí něco jiného.

Nizozemí nejsou jen mlýny a dálavy tulipánu, ale především milí lidé (nevím jestli to mají z toho hulení jak říkal Jirka Macháček :) : lidi málo hulej kdyby víc hulili....)

Amsterdam a Rotterdam bych dal za vzor mnoha mestům a predevsim napriklad Praze a to predevsim ve veci cistoty mesta, upravy verejnych komunikaci od cest pres chodniky az po cyklostezsky.

U nas nejsou schopni postavit ani kvalitni cestu natoz hned vedle vybudovat druhou specialni pro cyklisty a inlinesty.

Shodou okolnosti po tydeni ceste po Holandsku shlednuti vsech tech lidi kteri si jdou po praci zabehnat inlinovat klidne v centru mesta protoze proto maji vyhrazeny prostor jsem zaslech v radiu zajimavy rozhovor kdy starosta nejmenova casti Prahy pojednaval o pohledu mesta na inlinisty ...

1) lide na koleckovych bruslich by nemeli jezdit po ceste! Coz je v podstatě logické (a pokud se nechou zabit ani tam jezdit nebudou). Coz nicmene je automaticky presunuje na chodniky
Ale..
dle vyhlášky se clovek na koleckovych bruslich po chodníku musí pohybovat nanejvýs rychlostí peší chůze jinak muze byt pokutovat!!!

asi máme jezdit po strechacj jinak opravdu nevim

Na otazku zda-li radnice planuje rozvoj cyklstezek a vyhrazenych mist pro inline lidicky zaznela odpoved (prekvapive) : NE, o necem takovem neuvazujeme.

Tak takhle se tady smysli o kvalite ziti ve meste...

Heslo dne: dekujeme, odejdeme... napsal/a: den-mesic-rok 13:48 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář