{Názorníček #4}

O kamarádíčkování

Není špatné snažit se být kamarád s každým. Je to jediná cesta, jak nechat ostatní, aby si na vás vytvořili vlastní názor. Apriorní nenávist jen brání nenávisti opodstatněné.

O populismu

Občas se mi stává, že se snažím s někým diskutovat na určité téma, a on mě po několika minutách setře hláškou typu "No jo, tak už mlč a dej si radši pivo." Je zajímavé, že se to stává jedině ve chvíli, kdy jsme oba ve větším kolektivu lidí. Popularita, byť chvilková, je velice opojný pocit.

O Harrym Potterovi

Je dobré, že se svět zajímá o ságu Harryho Pottera. Její literární úroveň je sice nevalná, ale přesto jde o bez diskuse nejtrefnější antiutopii od Farmy zvířat. Škoda, že to lidi berou jako neškodnou pohádku.

O knihách

Číst knihy bych úředně zakázal. Jsem přesvědčen, že by po takovém opatření lidi konečně číst začali. Pro začátek bych uvalil embargo na Kafku a Vonneguta.

O básních

Lidi si neuvědomují, že nepíší básně. Píší rýmovačky. Psát básně se nedá naučit. Musíte to umět. A ještě jsem nepotkal člověka, který by to uměl.

O policii

Je dobré, že si policie dala na auta nápis "Pomáhat a chránit." Navrhuji udělat totéž i se sanitkami a hasičskými auty. Napadá mě třeba "Odvézt a oživit," případně "Přijet a uhasit."

O Jaroslavu Hutkovi

Je dobré, že pan Hutka veřejně vystoupil proti panu Nohavicovi. Dobré je to proto, že se konečně něco děje na folkové scéně. Mně jakožto problému neznalému náleží pouze posoudit uměleckou stránku Hutkova textu. Ta je naprosto příšerná.

O bratrech Mašínech

Je dobré vědět, co imponuje panu premiérovi Topolánkovi. Také mě jeho krok utvrdil v mém přesvědčení, že je zločinec. Zločinci patří za mříže. Ne do vlády.

O Červeném Trpaslíkovi

Zjistil jsem, že se velice rád bavím s lidmi, kteří znají Červeného trpaslíka. Přijdou mi daleko inteligentnější. Navrhuji vytvořit studii, která by objasnila, zda je to tím, že tento typ humoru vyžaduje hodně přemýšlení, nebo tím, že Trpaslík samotný rozšiřuje kulturní obzory. Řekl bych, že platí obojí.

O vegetariánství

Nemám rád vegetariány. Samotná myšlenka vegetariánství je teroristická, neboť prezentuje ostatní jako zločince a vyvrhely. Nesouhlasím s utrpením zvířat, nesouhlasím s dostihy, koridou, vivisekcí, nesouhlasím s nehumánním zacházení se zvířaty na jatkách, ale nic z toho mě neopravňuje k tomu, abych nadával do vrahů někomu, kdo si dá řízek.

O kontroverzi

Je dobré, že kontroverzních lidí je málo. Kdyby jich bylo víc, tak by se vzájemně pozabíjeli, což by byla obrovská škoda.

O válce

Válka ztratila svoje kouzlo. Jestliže někdo pobije vlastní rukou sto nepřátel, je to sice neomluvitelné z morálního hlediska, ale lze alespoň obdivovat ten fyzický výkon. Ale jestliže vezmu bombu a hodím ji někomu do baráku, nelze na tom obdivovat vůbec nic.

O punku podruhé

Na punkové festivaly se jezdím opít a tancovat. Jiní tam jezdí, aby si dokázali, že jsou drsnější než ostatní. Jiní zase proto, že si myslí, že jsou anarchisti, i když vlastně neví, co to slovo znamená. Každopádně mi čím dál častěji připadá, že kdo uvádí punk jako smysl svého života, měl by mít zakázáno o tom mluvit. Ono je vůbec s podivem, že podobné věty padají z lidí pouze tehdy, když jsou opilí. Střízlivému totiž dojde, že je to naprostá hovadina. Punk nemůže být nikdy smysl života, protože jde o hudební styl. To je, jako kdybych řekl, že smyslem mého života je post-rock.

O opilosti

Jsem rád opilý. Je to nejlepší možnost, jak se zbavit lidí, kteří vám leží v žaludku, a ještě to elegantně zahrát do autu.

O zakázaných slovech

Slova jako "kousat se" nebo "vykousnout se" by měla být postavena mimo zákon. Nejen, že nedávají smysl, ale navíc jsou neuvěřitelně blbá.

O přehánění

Je dobré přehánět. Pravda tak někdy lépe vynikne.

O drogách podruhé

Občas mě štve, že se setkávám s lidmi, kteří mi nabízejí drogy. Ne, že by mě to nějak obtěžovalo. Problém je v tom, že nikdy nemám dost peněz.

O chybách

Chybovat je lidské. Možná by bylo dobré uvědomit si, že celý svět je jednou velkou chybou, poněvadž kdyby nebyl, neexistoval by. Kdyby bylo všechno bezchybné, nedošlo by k narušení imanentní jednoty.

O posmrtném životě

Pevně doufám, že nic jako posmrtný život neexistuje. Chtěl bych si jenom lehnout a spát.

Ty jsi fakt blb jak daleko vidíš a ještě metr za roh :) Jaký má smysl neustále reagovat na člověka, s jehož názory absolutně nesouhlasíš? OK, nesouhlasíš, víme. Co konkrétně ti přijde mimo mísu, to se asi nedozvím, protože jediný argument, kterého jsi schopen, je to, že řekneš, že jsem narcis. Fajn, tak jo. Tedy tě musím požádat, abys mi přestal zasírat stránku svými neopodstatněnými výpady a přizdisráčskými odsudky. Nazdar.

O Klárku to přeci nejde.Já zcela nesouhlasím s tebou a tvými názory,i když ty jsi to jako skrz na skrz narcistický jedinec nedokážeš uvědomit a to tě brzdí ve tvé tvrobě

A dělal bych to, pokud bych měl pocit, že to má nějakou cenu, že dokážeš adekvátně reagovat. A vzhledem k tomu, že tě nezajímají tyhle články, ale Klára, si to nemyslím. Takže buď řekni, s čím a proč nesouhlasíš, nebo jdi jinam.

No bránit by jsi se měl,pokud si zatím,co píšeš stojí.

Pokud si to myslíš, bránit ti v tom nebudu. Nedošlo.

Už Ti došlo,že jsou tvoje názory poněkud hloupé a nevyzralé?

Asi tím, že názory jsou konstantní, tudíž se nemůžou zlepšovat nebo zhoršovat.

Ty se nějak nezlepšuješ,čím to asi bude:+)?

Ty poslúchaj,Ty jsi celý axiomatický;))nepřinde Ti?Jináč plně souhlasím s názorníčkem číslo 4,jednak je nejdovážnější a jednak si myslím,že máš tak nadpoloviční pravdu( a to už je co říct)a furt všude nepiš,že jsi blonďatý

Přidej komentář

O autorovi

  • Jméno domin_go
  • Bydliště Brno-město
  • Představit sám sebe znamená de facto sám sebe zhodnotit. Tuhle možnost přenechávám jiným.
Můj profil

Archiv

Přátelé