08.Červen 2009,07:29

Závislostnívztah :

Když se řekne závislostní vztah tak si člověk představí kde co a většina lidí dobře ví co to znamená.

Méně lidí si ale dokáže přiznat že v takovém vztahu žije.Že on sám je závislý na svém partnerovi nebo obráceně že partner je závislý na něm.Nebo že jsou oba partneři závislý jeden na druhým,že jeden bez druhého nemůže dýchat a když se to tak řekne takco je natom vlastně špatného že jeden bez druhého nemůže být?

Pravdou však je, že to špatný opravdu je. Je opravdu těžký určit kdy to je oboustraný.Já osobně jsem zažil závislostní vztah z jedné strany a to tak že já jsem byl závislý na své partnerce a dotoho jsem byl závislý eště na pervitinu.Nemohl jsem bez ní být,nedovoloval jsem jí mít své koníčky a když už jsem s tím souhlasil tak mi to ubližovalo. Vždyt já musím být středem jejího vesmíru na co jí jsou koníčky když má mě, k čemu potřebuje kamarády a kamarádky když má mě, to jí nestačím?Říkal jsem si v hlavě a začal cítit jakousi zradu.V jediný případ kdy jsem byl přítupný bylo když jela na dva dny ke svému tátovi to ale pro mě byla dobrá záminka utápět se v sebelítosti a rádoby samotě a to byla voda na mlýn pro mou druhou závislost.

Ted si uvědomuji že moje partnerka musela vnitřně trpět musela se dusit a docela se divím že to semnou vydržela tak dlouho.Musím říct že jsem jí opravdu miloval a také díky ní jsem se šel léčit ze závisloti na pervitinu ale přemýšlím kdy Lásku vystřídala závislost.Myslím tím závislost na ní.Ale asi jsem na ní byl závislý už od ůplného začátku, protože přišla v době když už jsem byl závislý napervitinu a byla jako anděl z čistého nebe a dala mi jakousi naději na krásný život.Pravdou je že závislý lidé at už na alkoholu na tvrdých drogách či na gemblingu mají veliké sklony na závislostní vztahy.Nicméně i „ normální“ lidé mají sklony k závislostním vztahům.

Jak tomu předcházet je těžko říci. Důležité je aby oba partneři měli každyý své koníčky, volnočasové aktivity, společné ale i každý svoje přátelé. A toto si opravdu hlídat.Prostě aby spolu ti dva netrávily veškerý svůj volný čas.

 
vložil: encorees
Permalink ¤


0 Komentáře: