ŽIVOTOPIS | Hilary Duff

Hilary Duff od pěti let navštěvovala balet a po dvou letech se dostalado známého tanečního klubu The Nutcracker (u nás známý jako Louskáček).Později začala hrát v reklamách a v jedenácti letech uspěla v konkurzuna film "Casper Meets Wendy (Casper a Wendy)", který ji pomohl ke slávěa úspěchu.

Potom hrála jen maličké role - například v Chicago Hope, ale vetřinácti uspěla v konkurzu na TV seriál Lizzie McGuire kde si zahrálaspolu s její sestrou Haylie . Američani si tento seriál zamilovali (a sním samozřejmě i Hilary). V pár dílech dokonce i zpívala, a protože tonebylo vůbec špatné, rozhodla se, že bude i zpěvačka. A tak vlastněvzniklo její první CD Santa Claus Lane, později nazpívala i některépísně na soundrack k seriálu Lizzie McGuire.

To už Hilary znala celá Amerika, takže se není co divit, že ji režiséřizačali obsazovat do filmů jako o závod. Po filmu "Casper Meets Wendy(Casper a Wendy)" následovaly filmy "Agent Cody Banks" a "Cadeth Kelly(Kadetka Kelly)". Potom skončilo natáčení seriálu Lizzie McGuire, a takse produkce rozhodla natočit film "The Lizzie McGuire Movie (Italsképrázdniny)", čímž seriál Lizzie McGuire nadobro zpečetili. Mimochodemtaké nazpívala tři písničky pro Walta Disneye - The Tiki Tiki TikiRoom, Circle Of Life a se svou sestrou Haylií Duff nazpívala singl kfilmu Lady & Tramp - The Siamese Cat song a také nazpívala písničkyna soundtracky téměř ke všem filmům, ve kterých si zahrála.

Hilary dokonce za film získala cenu za nejlepší teenagerovskou roliroku. Potom si založila vlastní skupinu a začala se zpěvu věnovatnaplno. Na konci roku 2003 jí vyšlo již druhé a více úspěšné albumMetamorphosis a také byla nečekaně vydána deska Most Wanted, což byltakový souhrn nejhránějších písní, včetně nějakých novinek a bonusů,natáčela film "Cheaper by the Dozen (Dvanáct do tuctu)", v dubnu 2004vyhrála cenu za nejlepší zpěvačku roku na Kids ChoiceAwards.

Tím Hilaryina kariéra rozhodně nekončí. V roce 2004 se v kinechobjevily její další filmy - "A Cindrella Story (Moderní Popelka)" a"Raise Your Voice (Nikdy to nevzdávej)"a taky se na pultech objevilonové CD - Hilary Duff, se kterým Hilary zaznamenala velký úspěch. 1.ledna vyšel film "Human nature (Slez ze stromu)", dále následovalopokračování filmu "Cheaper by the Dozen 2 (Dvanáct do tuctu 2)" a takéfilm "The Perfect Man (Pan Božský)".

V roce 2006 si Hilary na chvíli dala "pohov" a natočila pouze film"Material Girls (Holky v balíku)", ve kterém si zahrála se svou staršísestrou Hayli Duff a také vydala CD 4EVER Hilary Duff, což byla výběrovka jejich hitů a spousta remixů.

V roce 2007 je Hilary už zase pilná jako včelička. Namluvila vkresleném filmu kočku Sunshine Goodness. Dále natočila film "War.INC.", ve kterém si zahrála popovou hvězdu. Sotva skončilo natáčenífilmu War.Inc vrhla se na další a to Safety Glass. Vydala album Dignitys veleúspěšnými singly With Love a Stranger, které burcují americkéhitparády a které se naprosto liší od jejich předešlých alb - je spíš vtanečním stylu a také jeho limitovanou edici, která obsahuje ivideoklipy. Její další novinkou (nejedná se ale o řadové album) je CDUnlimited, jenž obsahuje písně, které Hilary na svá alba nepoužila...

Hilary taky hrála ve filmu Saffety Glass a Greta.

Hilary má také svojí modní značku Stuff by Hilary Duff Pod toutoznačkou navrhuje oblečení pro teenagery, ale také pro barbínky. Dálešperky, boty, parfémy, ložní oblečení...